Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/43

Listamustra - Listamustra 2014/43

Világszerte tarol az All About That Bass. A massachusettsi Meghan Trainor slágere az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját hetedik, a brit rangsort negyedik, a németet harmadik hete uralja.

Az All About That Bass az Egyesült Királyságban a Clean Bandit Jess Glynne-nal készült zeneszámával együtt 2014 eddigi legtovább vezető felvétele – a Rather Be egész februárban uralta a listát. Úgy tűnik, a szigetországban a jövő héten már nem Meghan Trainor lesz az első. Ed Sheeran kerül az élre a júniusban megjelent x című stúdióalbumának harmadik, Thinking Out Loud című slágerével, amely a héten a negyedik helyről az ezüstérmes pozícióba lépett. Az All About That Bass nálunk is egyre népszerűbb, a Single (track) Top 40 rangsorban a 14., a rádiójátszási listán a 19. helyre jött fel.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Meghan Trainor: All About That Bass

Egyesült Királyság – Meghan Trainor: All About That Bass

Németország – Meghan Trainor: All About That Bass

Magyarország – Halott Pénz: Valami van a levegőben

 

Ákos-invázió 1.

Ed Sheeran az Amerikai Egyesült Államokban még az előző szerzeményével, a Don’t cíművel hódít, amely három helyet javítva a tizediken található. Az angol énekes először szerepel az élmezőnyben. Korábban a Sing című zeneszámmal tanyázott a legmagasabban, a 13. pozícióban.

A brit rangsorban a 164. helyről a harmadikra ugrott a chicagói R. Kelly 1993-as Bump n’ Grind című felvételének Bump & Grind 2014 című változata, amelyet a Waze & Odyssey angol house-zenei duó készített. A tízes mezőnyben egy újdonságra lelünk: a kilencedik pozícióban debütált Fuse ODG dala, a T.I.N.A., amely Angel londoni énekessel készült. A ghánai gyökerekkel rendelkező londoni rappernek ez már a harmadik TOP 10-es slágere a szigetországban, a Million Pound Girl (Badder Than Bad) az ötödik, a Sean Paullal készített Dangerous Love a harmadik helyig jutott. Fuse ODG első albuma T.I.N.A. címmel hétfőn kerül piacra.

Németországban Meghan Trainor mögé az ezüstérmes pozícióba iratkozott fel Gregor Meyle német zenész Keine ist wie du című zeneszáma.

Nálunk a Single (track) Top 40 listán Marsalkó Dávid Halott Pénz együttesének felvétele, a Valami van a levegőben vette át a vezetést. A rangsort ellepték Ákos slágerei: az Utazó a harmadik, az Előkelő idegen a negyedik, a Veled utazom az ötödik, az Igazán a hatodik, a Negyven a 11., a Minden most kezdődik el a 12., a Szindbád dala a 13. helyen található. A rádióállomásaink továbbra is, tizedik hete a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című szerzeményének a német Robin Schulz által készített remixváltozatát sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Florida Georgia Line: Anything Goes

Egyesült Királyság – Ben Howard: I Forget Where We Were

Németország – Shindy: FvckB!tche$GetMone¥

Magyarország – Tankcsapda: Urai vagyunk a helyzetnek

 

Ákos-invázió 2.

Az amerikai albumeladási lista élmezőnyében hét új belépő szerepel. Akárcsak az elmúlt két héten, ezúttal is countrysztárok kezdtek az első helyen, a floridai Brian Kelley és a georgiai Tyler Hubbard duója, a Florida Georgia Line az Anything Goes című második stúdiólemezével, amelyből 197 ezer példány fogyott el. A harmadik pozícióba 59 ezer példánnyal a hetvenedik életévében járó michigani Bob Seger 17. stúdióalbuma, a Ride Out, a negyedikbe ötvenezerrel a kanadai Dallas Green és az amerikai P!nk alkotta, folkzenét játszó You+Me első nagylemeze, a rose ave., a hetedikbe 33 ezerrel The Game Los Angeles-i születésű rapper tizedik stúdióalbuma, a Blood Moon: Year of the Wolf, a nyolcadikba harmincezerrel egy másik rapper, a New York-i Hoodie Allen első stúdiólemeze, a People Keep Talking, a kilencedikbe 28 ezerrel az ír U2 korongja, a Songs of Innocence, a tizedikbe 25 ezerrel a londoni Jessie J harmadik stúdióalbuma, a Sweet Talker érkezett meg.

Az Egyesült Királyságban Ben Howard londoni születésű dalszerző-énekes második, I Forget Where We Were című stúdiólemeze nyitott a csúcson 44 993 példánnyal. A második helyet a jövő heti amerikai rangsor első számú listavezető esélyese, a Slipknot iowai metálzenekar ötödik stúdióalbuma, a .5: The Gray Chapter, a negyediket a 74. életévében járó Neil Diamond New York-i zenész 32. stúdiólemeze, a Melody Road, az ötödiket a veterán Status Quo angol együttes 31. stúdióalbuma, az Aquostic (Stripped Bare) foglalta el.

A német piacon Shindy német rapper FvckB!tche$GetMone¥ című harmadik korongja debütált az élen. A U2 nagylemeze, a Songs of Innocence a második, a You+Me albuma, a rose ave. a hatodik pozícióba iratkozott fel.

Magyarországon a Tankcsapda új CD-je, az ismét csak egy bizonyos benzinkúthálózat töltőállomásain 990 forintért beszerezhető Urai vagyunk a helyzetnek kezdett a rangsor csúcsán, amely máris dupla platinalemez. A Leander Rising albuma, az Öngyötrő a hatodik, a U2 korongja a 13. helyre érkezett meg. A negyvenes mezőnyben Ákos tizenkét kiadványa tanyázik: az Igazán című EP a második, az Arénakoncert 2011 című dupla CD a harmadik, a 40+ című koncertlemez az ötödik, A katona imája című stúdióalbum a hetedik, a 2084 című stúdiólemez a 19., Az utolsó hangos dal című koncertalbum a 21., a Turné 2084 című DVD a 23., az Új törvény című stúdiólemez a 25., a Szindbád turné 2010 című DVD a 29., a Karcolatok 20 – Jubileumi koncert című dupla CD a 33., a Még közelebb című koncertfilm a 34., az Andante című stúdióalbum a 39. pozícióban található.

Puha József

2014. 10. 28. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/43 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/43