Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/44

Listamustra - Listamustra 2014/44

Pályafutása második brit listavezető dalát ünnepelheti Ed Sheeran. Az angol énekes X című stúdiólemezének első slágere, a Sing júniusban egy hétig uralta a mezőnyt. A héten az album harmadik slágere, a Thinking Out Loud került az élre, amellyel Sheeran rekordot állított fel.

A Thinking Out Loud a brit rangsorban tartózkodás 19. hetében vette át a vezetést. Még egyetlen zeneszámnál sem telt el ilyen hosszú idő a listára kerülés és az első hely megszerzése között. A korábbi csúcstartó Celine Dion volt, aki a Think Twice című felvétellel a rangsorban tartózkodás 13. hetében lett listavezető, és hét hétig tanyázott az élen. Ed Sheeran ennyi ideig nem fog, sőt a jövő héten – minden bizonnyal – máris trónfosztott lesz. Cheryl Cole foglalhatja el a legmagasabb pozíciót az I Don’t Care című szerzeménnyel. Sheeran x című stúdiólemezének második slágere, a Don’t a nyolcadik helyig jutott a szigetországban.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Meghan Trainor: All About That Bass

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: Thinking Out Loud

Németország – Meghan Trainor: All About That Bass

Magyarország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

 

Ír zenész az amerikai TOP 10-ben

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját nyolcadik hete Meghan Trainor zeneszáma, az All About That Bass vezeti. Az ezüstérmes pozícióban nyolcadik hete Taylor Swift felvétele, a Shake It Off szerepel, amely az All About That Bass előtt két hétig uralta a mezőnyt. A 33. helyről a kilencedikre jött fel Hozier ír zenész a Take Me to Church című szerzeménnyel.

A brit élmezőnyben egy új belépő található. A hatodik pozícióban debütált Parra for Cuva német house-zenei producer Anna Naklab énekesnővel készült Wicked Games című dala, amely Chris Isaak kaliforniai énekes 1989-ben megjelent slágerének átdolgozása. Érdekesség, hogy az időközben örökzölddé vált zeneszámnak a brit rangsorban csak a tizedik hely volt a csúcspozíciója.

Németországban negyedik hete Meghan Trainor felvétele, az All About That Bass a listavezető. Negyedikből lett harmadik a Sheppard ausztrál együttes a Geronimo című szerzeménnyel, a kilencedik helyről pedig a negyedikre ugrott Robin Schulz német lemezlovas, producer a 14. születésnapját szombaton ünneplő, kínai származású, Londonban született Jasmine Thompsonnal készült Sun Goes Down című dallal.

Robin Schulz a Nili Hadida francia–izraeli énekesnő és Benjamin Cotto francia gitáros alkotta Lilly Wood & the Prick duó Prayer in C című zeneszámának remixelőjeként vált Európa-szerte ismertté. A sláger visszatért a magyar Single (track) Top 40 rangsor élére, megszakításokkal 13. hete vezet. A Prayer in C a hazai rádiókban is hódít, 11. hete ez a leggyakrabban sugárzott felvétel.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Slipknot: .5: The Gray Chapter

Egyesült Királyság – Taylor Swift: 1989

Németország – Farin Urlaub Racing Team: Faszination Weltraum

Magyarország – Tankcsapda: Urai vagyunk a helyzetnek

 

Karácsonyi korong az amerikai TOP 10-ben

Az Amerikai Egyesült Államok albumeladási listájának tízes mezőnyében hét újdonságra lelünk. A csúcsra a Slipknot iowai metálzenekar ötödik, .5: The Gray Chapter című stúdiólemeze iratkozott fel 132 ezer példánnyal. Az ezüstérmes pozícióban nyolcvanezer példánnyal T.I. atlantai rapper kilencedik stúdióalbuma, a Paperwork, a harmadikban 78 ezerrel a veterán Neil Diamond New York-i zenész 32. stúdiólemeze, a Melody Road, a negyedikben 73 ezerrel Logic marylandi rapper első stúdióalbuma, az Under Pressure, a hetedikben 42 ezerrel a Little Big Town alabamai countryegyüttes hatodik stúdiólemeze, a Pain Killer, a kilencedikben 32 ezerrel a Pentatonix texasi a capella formáció karácsonyi korongja, a That’s Christmas to Me, a tizedikben szintén 32 ezerrel a skót Annie Lennox hatodik, átdolgozásokat tartalmazó stúdióalbuma, a Nostalgia kezdett.

Az Egyesült Királyságban Taylor Swift pennsylvaniai énekesnő ötödik, 1989 című stúdiólemeze érkezett meg az eladási rangsor élére – 90 336 példány fogyott el belőle. Annie Lennox albuma a kilencedik helyen startol. Júniusban újból kiadták a Led Zeppelin angol rockzenekar első három nagylemezét (Led Zeppelin – 1969, Led Zeppelin II – 1969, Led Zeppelin III – 1970), felújítva, bónuszdalokkal kiegészítve. Október 27-én a negyedik (Led Zeppelin IV – 1971) és az ötödik (Houses of the Holy – 1973) került újból forgalomba. Előbbi a hatodik, utóbbi a 14. pozícióban szerepel.

A német piacon a Farin Urlaub Racing Team német rockegyüttes Faszination Weltraum című korongja nyitott az első helyen. A Slipknot albuma a második, Billy Idol angol énekes hetedik stúdiólemeze, a Kings & Queens of the Underground a nyolcadik, Kiesza kanadai énekesnő második stúdióalbuma, a Sound of a Woman a tizedik pozíciót szerezte meg.

Magyarországon második hete a Tankcsapda CD-je, az Urai vagyunk a helyzetnek a legkelendőbb hanghordozó. A Slipknot nagylemeze, a .5: The Gray Chapter a harmadik, az Animal Cannibals albuma, a QR-kód a hatodik, Csemer Boglárka Boggie második nagylemeze, az All Is One Is All a tizedik, a Mobilmánia korongja, a Fénypokol a 11. helyet foglalta el.

Puha József

2014. 11. 04. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/44 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/44