Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Elfuserált U2-album

U2 - Elfuserált U2-album

Már most kijelenthető, hogy a U2 13. stúdiólemeze, a Songs of Innocence 2014 legnagyobb zenei baklövése lesz. Az albumot az Apple ingyen feltöltötte minden iTunesszal rendelkező felhasználó könyvtárába.

A közönséget megosztó lépést követően külön alkalmazást kellett létrehozni, hogy a felhasználók megszabadulhassanak az addig letörölhetetlen ajándéktól. A nagylemezt az utolsó adatok szerint huszonhat millióan raktározták el, és nyolcvanegy millióan legalább belehallgattak. Az adat nem túl hízelgő, hiszen az iTunes közel félmilliárd felhasználóhoz juttatta el.

U2 - Elfuserált U2-album

Az elvileg szép eladási számok ellenére borítékolható, hogy az október 13-án fizikai formátumban is megjelent Songs of Innocence a U2 pályafutásának legsikertelenebb stúdióalbuma lesz. A nagylemez-eladási listákra csak a fizikai kiadást követően kerülhetett fel, mivel az emberek a digitális változatot a beleegyezésük nélkül kapták meg, s nem fizettek érte. Az album a brit eladási rangsor hatodik helyén kezdett, onnan a 13. pozícióba csúszott vissza. Az USA-ban 28 ezer példányt értékesítettek belőle a megjelenés hetében, a lista kilencedik helyét szerezte meg. Összehasonlításképp: az ír zenekar előző stúdiólemezéből, a 2009-es, a rajongók és a szakma által is fanyalgással fogadott No Line on the Horizon címűből 484 ezer példány fogyott el az első héten az amerikai piacon.

Puha József

2014. 11. 12. 18:28

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Elfuserált U2-album cikk képei
U2 - Elfuserált U2-albumU2 - Elfuserált U2-album