Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/48

Listamustra - Listamustra 2014/48

Visszatért a Take That. Az együttes a hétfőn megjelent III című stúdiólemezét trióként készítette, jelenleg Gary Barlow, Mark Owen és Howard Donald alkotja a csapatot. Az album beharangozó felvétele, a These Days 63 998 példánnyal rajt-cél győzelmet aratott a brit dallistán.

A These Days a Take That 12. brit listavezetője. Eddig a Pray (1993-ban négy hétig), a Luluval készült Relight My Fire (1993-ban két hétig), a Babe (1993-ban egy hétig), az Everything Changes (1994-ben két hétig), a Sure (1994-ben két hétig), a Back for Good (1995-ben négy hétig), a Never Forget (1995-ben három hétig), a How Deep Is Your Love (1996-ban három hétig), a Patience (2006-ban négy hétig), a Shine (2007-ben két hétig) és a Greatest Day (2008-ban egy hétig) című zeneszámokkal szerepelt az élen.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Blank Space

Egyesült Királyság – Take That: These Days

Németország – David Guetta featuring Sam Martin: Dangerous

Magyarország – Band Aid 30: Do They Know It’s Christmas?

 

Tarol a jótékonysági felvétel

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját második hete a pennsylvaniai Taylor Swift vezeti a Blank Space című slágerével. Megfelezte helyezéseinek számát az ír Hozier a Take Me to Church című szerzeménnyel, amely a bronzérmes pozícióban található.

Az Egyesült Királyságban egy hét után trónfosztott lett a harmincéves Do They Know It’s Christmas? negyedik, az Ebola elleni küzdelem céljából rögzített változata, amely 2014 eddigi legjobban debütáló zeneszáma a szigetországban – a múlt héten 312 928 példánnyal tanyázott a rangsor csúcsán. A tízes mezőnyben a Take That újdonsága mellett még egy új belépő szerepel: a hetedik helyen nyitott Labrinth angol énekes a Jealous című dallal.

A német lista élén nincs változás: második hete a francia David Guetta és az amerikai Sam Martin felvétele, a Dangerous uralja a mezőnyt. A Do They Know It’s Christmas? az ezüstérmes pozícióba érkezett meg. A sláger mostani verziójának készült német változata is, amely – minden bizonnyal – a jövő heti rangsor első helyére iratkozik fel.

Nálunk a Band Aid 30 jótékonysági zeneszáma újdonságként elfoglalta a Single (track) Top 40 lista csúcsát. A rádióállomásaink műsoraiban egy hét kihagyás után ismét a skót Calvin Harris és az angol John Newman dala, a Blame a leggyakrabban sugárzott. Harris november elején kiadott Motion című albumáról világszerte már egy másik szerzemény, az angol Ellie Gouldinggal készült Outside is hódít.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – One Direction: Four

Egyesült Királyság – Olly Murs: Never Been Better

Németország – Kool Savas: Märtyrer

Magyarország – Tankcsapda: Urai vagyunk a helyzetnek

 

A One Direction zenetörténeti diadala

A négy angol és egy ír énekes alkotta One Direction negyedik stúdióalbuma, a Four a múlt héten a várakozásnak megfelelően a brit eladási lista élén kezdett, de a vártnál kevesebb, 141 780 példánnyal. A csapat az amerikai nagylemez-eladási rangsorban rekordot állított fel. A One Direction az első együttes, amely eddigi mind a négy stúdióalbumával megszerezte az első helyet. A Four 387 ezer darabbal debütált a csúcson. Taylor Swift nagylemeze, az 1989 három heti vezetés után 214 ezer példánnyal az ezüstérmes pozícióba csúszott le. A karácsony közeledtét jelzi az ünnepi hanghordozók iránti kereslet növekedése. A Pentatonix texasi a capella formáció albuma, a That’s Christmas to Me 99 ezer példánnyal a nyolcadik helyről a harmadikra, a kanadai Michael Bublé 2011-es nagylemeze, a Christmas 35 ezerrel a 13. helyről a kilencedikre, Idina Menzel korongja, a Holiday Wishes 33 ezerrel a 16. helyről a tizedikre lépett. A Nickelback kanadai zenekar nyolcadik stúdióalbuma, a No Fixed Address 80 ezerrel a negyedik, az In This Moment amerikai metálegyüttes ötödik stúdiólemeze, a Black Widow 36 ezerrel a nyolcadik pozícióban nyitott.

A brit piacon az essexi Olly Murs érkezett meg az eladási lista élére a Never Been Better című negyedik stúdióalbumával. A brit The X Factor hatodik, 2009-es sorozatának ezüstérmese 92 597 példányt adott el belőle a megjelenés hetében. David Guetta francia lemezlovas-producer hatodik, Listen című stúdióalbuma a nyolcadik helyre iratkozott fel. A skót Susan Boyle hatodik stúdiólemeze, a Hope (az előzőekhez hasonlóan ezen is átdolgozások hallhatók) csak a 13. pozíciót foglalta el.

Németországban Kool Savas német rapper Märtyrer című stúdióalbuma kezdett a rangsor csúcsán. A Depeche Mode koncertfilmje, a Live in Berlin a második, a Nickelback korongja, a No Fixed Address a hetedik helyet szerezte meg.

Magyarországon ötödik hete a Tankcsapda CD-je, az Urai vagyunk a helyzetnek a legkelendőbb hanghordozó. A második pozícióban Dynamic nagylemeze, a Csak a név számít, a kilencedikben David Bowie gyűjteménye, a Nothing Has Changed., a tizedikben a Depeche Mode DVD-je, a Live in Berlin, a 13. helyen Koncz Zsuzsa DVD-je, az Aréna 10 – Egy felejthetetlen koncert, a 26. helyen Bette Midler albuma, az It’s the Girls! debütált.

Puha József

2014. 12. 02. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/48 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/48