Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Slágerré teszi a Bëlga szerelmét Viktor

Király Viktor - Slágerré teszi a Bëlga szerelmét Viktor

Fergeteges hangulatot teremtett a Magyar Rádió 8-as stúdiójában Király Viktor és öttagú kísérőzenekara. A New Yorkban született énekes az MR2 Akusztik meghívásának tett eleget, s 3RD Dimension cimű albuma legjobb dalai mellett több feldolgozással is készült. A február 22-én adásba került rádiófelvételen a music.hu is jelen lehetett.

Alig harminc szerencsés néző előtt adott közvetlen, laza, ugyanakkor baromi ütős akusztikus koncertet Király Viktor, aki az elmúlt napokban vehette át 3RD Dimension című albumáért az aranylemezt. Nem csoda, hogy a kifejezetten erősre sikerült 11+2 ráadásdalt tartalmazó korongról hét felvétel is helyet kapott a műsorban, melynek felvételén a music.hu is jelen lehetett. S ha már ott voltunk, kérdeztünk is.

Király Viktor elmondta, a rádiókban jelenleg hallható Chasing Demons után akár a 3rd Dimension című dal is előtérbe kerülhet, amit egyébként átkötőnek szánt, de aztán a dallam kinőtte magát, így nem csak önálló szerzemény, de lemezindító, sőt, albumcímadó vált belőle. Az énekes nem titkolt vágya, hogy 2015-ben önálló koncertet adjon, melyhez egyébként e sorok szerzője szerint kiváló kedvcsinálót jelent az MR2 Akusztik bulija... A stúdiókoncertre kiválogatott feldolgozásoknál, merthogy több is helyet kapott a koncertmenüben, két szempont dominált: nagyon passzoljanak Király Viktorhoz, vagy egyáltalán ne...
S hogy mi várt azon szerencsésekre, akik Király Viktor hivatalos Facebook oldalán játszottak és meghívást nyertek az egyórás programra, melynek szerkesztett változata február 22-én este hallható, az MR2 Petőfin? A music.hu elárulja.

A műsor a címe alapján is tüzes hangulatot teremtő Fire-rel indult, amit az új rádiós sláger, a Chasing Demons követett, majd MC Kemon tette tiszteletét a Magyar Rádió 8-as stúdiójában, hogy rapjével szélesítse a „harmadik dimenziót”.

A dalok közt némi sztorizásra is lehetőség nyílt, az énekes-dalszerző nevetve emlékezett vissza, hogy annak idején a tükör előtt, bő szerkókban rapperként pózolt. Az egykori álom egyébként olykor tetten érhető Viktor egy-két saját nótájában, ám az akusztikus esten a Blackstreet közel húszéves No Diggity-jének feldolgozásával erőteljesen bizonyította: nem csak énekesként állja meg a helyét, de dumagépként is. Mindössze egy zongora kíséretében szólt az Electricity, Caramel szövegével csendült fel az Exhale, azaz a Légzés, reggae-be ment át a Solo, de nem csak ebbe a nótába sikerült Viktornak bevonnia a közönséget, hanem a Robin Tchicke-féle Blurred Lines vokálos refrénjébe is.
Bár az estet stílusosan a Running Out of Time zárta, a klubhangulatú koncert igazi meglepetése egyértelműen a Bëlga Szerelmes vagyok című dalának igazi, játékosan slágeres átirata volt, melyet Viktor billentyűse, Nagy Lajos A'goge Beatz követett el, s az énekes, valamint vokalistája, Havas Lajos járattak csúcsra.

Balajti Péter

2015. 02. 19. 18:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Slágerré teszi a Bëlga szerelmét Viktor cikk képei
Király Viktor - Slágerré teszi a Bëlga szerelmét Viktor