Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Zenekarsirató

Heaven Street Seven - Zenekarsirató

Utólag belegondolva több jel is a bekövetkező feloszlást vetítette elő. Már 2012-ben kaptunk egy jelet. Akkor jelent meg a Heaven Street Seven legutóbbi – s most már tudjuk, az utolsó – stúdiólemeze, a Felkeltem a reggelt című.

Az albumról a klipesített Gesztenyefák alatt című szerzemény a „Nem lesz több szerelmes dal, ezt kérted, ezt ígértem” mondattal indul. Már ebből is következtethettünk volna. (Bár szerintem akkor még a zenészek között sem volt téma a feloszlás.) Aztán tavaly nem kaptunk új stúdiólemezt. Az első magyar nyelvű album, a 2000-es Cukor óta minden második évben érkezett magyar nyelvű korong, igaz, 2010-ben nem új, hanem a karrierösszegző Dunabeat 1995–2010 című. Még akkor sem gondoltam a végre, amikor február elején Németh Róberttel, az együttes basszusgitárosával beszélgettem, aki azt mondta, új nagylemezt idén sem készítenek. Ő már tudta, hogy nyáron lezárul egy fontos fejezet az életében. Sőt bizonyára már január 24-én is tudta ezt. A zenekar akkor tartotta húszéves születésnapi koncertjét a budapesti Akvárium Klubban. A telt házas, közel háromórás bulin szó sem volt a feloszlásról.

Heaven Street Seven - Zenekarsirató

A Heaven Street Seven pályafutása idén véget ér. Az együttes igazából sosem robbantott, fokozatosan haladt felfelé a ranglétrán, nincs eget rengető slágere, csak körülbelül kéttucatnyi közepes. Legalább tíz éve már a vezető zenekaraink egyike, kiváló magyar és angol nyelvű albumokkal. A legtöbben persze a Hol van az a krézi srác? című dal révén ismerik, amelyet évek óta folyamatosan játszik a legnagyobb magyarországi kereskedelmi rádióállomás. Nem az a baj, hogy azt annyit sugározza, hanem az, hogy a többit nem játssza. De ebbe most ne menjünk bele. A szóban forgó zeneszámot elsőként 2000 februárjában a néhai budapesti E-Klubban hallottam a Magneoton lemezcég akkori újdonságainak bemutatóján. Egyből megfogott. A 2002-es Dél-Amerika című slágert pedig „a sajátomnak érzem”, arról szól, amit akkortájt átéltem.

Szűcs Krisztián a szövegeivel egyedi színt hozott a magyar zenei életbe. Egy szerethető lúzer képe rajzolódik ki több dalából. A frontember olyan, mintha nem is a mában élne. A békebeli időkben még jobban érvényesült volna. Nyilván az sem véletlen, hogy az elsősorban a régmúltból merítő Budapest Bár kiszemelte magának.

A HS7 a búcsúturnéját augusztus 1-jén a Budapest Parkban fejezi be. „Amit megcsinálhattunk együtt, azt megtettük, emiatt döntöttünk úgy, hogy befejezzük működésünket. Ez a húsz év mindannyiunk számára életünk nagyon fontos része, az együttes folyamatosan aktív volt. Nincs közöttünk harag, egyszerűen az ideális kreatív működést, amit mi elvárunk magunktól, azt így öten csak augusztusig tudjuk csinálni” – mondta Szűcs Krisztián. „Egy olyan kezdetű dalszöveg, hogy nem lesz több szerelmes dal, ezt kérted, ezt ígértem, nem sok jót ígér, és nem is lesz belőle sok jó” – tette hozzá. Hát nem lesz. De nem én kértem. (Új Szó)

Puha József

2015. 03. 16. 19:46

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zenekarsirató cikk képei
Heaven Street Seven - ZenekarsiratóHeaven Street Seven - Zenekarsirató