Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vágd zsebre Ákost!

Ákos - Vágd zsebre Ákost!

2015 őszére várható új albuma felvezetéséhez két kislemezt is ígért Ákos, aki  duplán rendhagyó megoldást választott. A kiadványok egyike EP-n érkezett, míg a 2015-ös szerzemény, az Ébredj mellettem kizárólag digitális formában jelent meg. Viszont a két hanganyag dalainak többsége az énekes tavasztól-őszig tartó fesztiválturnéjának részét képezi. Kattints a részletekért!

Miközben a rajongók téli álmot aludtak Ákos 2014-es dupla aréna-koncertjét követően, addig az énekes és csapata csendben ugyan, de gőzerővel készült az idei esztendőre. 2015 ugyanis igazi Kánaánt kínál a művész híveinek. A sort április 13-án az Ébredj mellettem című vadonatúj dal nyitja, mely egy Ákos-kézírásos szöveges klippel és egy kizárólag digitális maxin dobogtatja meg a fanatikusok szívét. Utóbbi egyaránt elérhető a google play áruházból és az iStore-ból is, így bárki könnyedén és legálisan letöltheti, akár a mobiljára is, majd zsebre vághatja Ákos új zenei anyagát.
A címadó tétel Hauber Zsolt és Kovács Ákos szerzeménye, s külön-külön ők jegyzik a dal maxira került másik két változatát is: a billentyűs a Pulse Remixet, a dalos az eredeti nótából kiemelt Trial Outtake-et. Ugyanakkor a legálisan letölthető maxin két koncert-csemeg e is helyet kapott a 2014-es decemberi dupla-buliról. Az egyik az újrahangszerelt Bonanza-sláger, a Calypso, a másik pedig egy egyveleg, melyben a Gyönyörű madár, a Térj vissza és a Beavatás egyaránt felcsendülnek.

S annak sem kell sokat várnia, hogy ez utóbbi két produkciót, illetve az őszre várható új Ákos-album három favoritdalát (Újrakezdhetnénk, Igazán, Ébredj mellettem) élőben meghallgathassa, hiszen Ákos és Hauber Zsolt, Lepés Gábor, valamint Bánfalvi Sándor alkotta csapata április 29-én fesztiválturnéra indul! A koncerthelyszínek között helyet kapott többek közt a Pécsi PEN, a soproni VOLT, a debreceni CAMPUS Fesztivál, a székesfehérvári FEZEN és a szegedi SZIN is. Sőt, az Ákos Igazán Turné 2015 érinti Londont és Zürichet is! A tavalyi dupla-show-hoz képest megújult színpadkép és dallista vár a nagyérdeműre.

ÁKOS • IGAZÁN / TURNÉ 2015
Április 29.: PÉCS – Pécsi Egyetemi Napok (PEN)
Május 1.: LONDON – The Clapham GRAND
Május 3.: ZÜRICH – Volkshaus
Május 30.: ZALAEGERSZEG – ZTE Aréna (Városi Stadion)
Június 12.: BÉKÉSCSABA – Sörfesztivál
Június 18.: VELENCE – A Mi Velencénk Fesztivál
Június 27.: VÁC – V4 Fesztivál és Színházi Találkozó
Július 4.: SOPRON – VOLT fesztivál
Július 17.: EGER – Bolyki-völgy
Július 24.: DEBRECEN – CAMPUS Fesztivál
Július 31.: SZÉKESFEHÉRVÁR – FEZEN
Augusztus 21.: ZAMÁRDI – STRAND Fesztivál
Augusztus 25.: SZEGED – Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN)
Szeptember 5.: HUNGARORING – I. Hungarian Truck Festival

Balajti Péter

2015. 04. 13. 13:28

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2015. 04. 27. 8:22
Tetszik))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vágd zsebre Ákost! cikk képei
Ákos - Vágd zsebre Ákost!