Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Filmet kapott Pierrot új dala

Pierrot - Filmet kapott Pierrot új dala

Ma már a klipek is ritkaságszámba mennek, nemhogy extra vizuális élmény támogasson meg egyetlen dalt. Igaz, Pharrell Williams Happy-jéhez készült egy 24 órás videómaraton, ám Pierrot új nótájához, A hőshöz egyenesen film jár. Nem is akármilyen: az interaktív moziban olyan színészekkel „dolgozhatunk együtt”, mint Görög László, Dósa Mátyás, Kerekes Vica vagy Gesztesi Károly!

Sosem lehet tudni, mit hoz a Pierrot körüli gyanúsan nagy csend. A háttérben folyó munkálatokból született már könyv, társasjáték gyűjtemény, dal vagy éppen videójáték. Igaz, mindegyikben közös az alkotó, Marosi Z. Tamás védjegyszerű törekvése: olyan produkciók készítése, melyek nem az aktuális trendeket célozzák, hanem az arra kíváncsi befogadók ismereteit igyekeznek szórakozva szélesíteni. Egészen különös módon. Itt van példának okáért a 2015-ös Miazma, avagy az ördög köve. A DVD-tokba bújtatott kiadvány a borítója szerint interaktív film, ám házimozi helyett számítógépet igényel. Mégsem PC-barlangokban vagy filmes sarokkal rendelkező műszaki áruházakban lelhető fel, hanem újságárusoknál – a jóval egy ezres alatti áron kínált Természet Világa című folyóirat áprilisi számának mellékleteként.
A non-profit produkcióban, mely zseniális módon harangozza be Pierrot legújabb dalát, A hőst, huszonöt színésszel, harminc helyszínen vezényelhetünk le egy egészen különleges nyomozást. A főszereplő Jonathan Huntot alakító Görög Lászlót irányítva nem csak az eltűnt Gaál Balázs után kutathatunk, akit a Barátok köztből ismert Dósa Mátyás kelt életre, hanem egy különös rejtély nyomába is eredhetünk. A kulcsfigura jószerivel oda megy, ahova a játékos küldi, és azoktól kérdez, akiktől segítséget vár az előrehaladásban.
A kalandozás színhelye Debrecen városa, azon belül pedig eljuthatunk többek közt atommagkutató intézetbe, kollégiumba, templomba és számos más helyszínre is. A főbb szerepekben Kerekes Vica, Gesztesi Károly, Gáti Oszkár és Dunai Tamás láthatóak, de számos ismert szinkronhangként jól ismert művész is feltűnik a 15 órás játékidő során. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a figyelmet és kombinációs készséget igénylő játék révén a kötelező tantárgyként ismert fizika és annak sajátosságai is izgalmassá válnak, ahogy a játék végére a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató intézete, azaz az Atomki világa is egészen ismerős hellyé alakul. A kreatív produceri teendőket ellátó Pierrot-t nem csak a James Bond-hangulatú nyitódalért, de a forgatókönyvért is dicséret illeti.

Balajti Péter

2015. 04. 28. 20:14

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

mama 2015. 07. 04. 10:21
)))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Filmet kapott Pierrot új dala cikk képei
Pierrot - Filmet kapott Pierrot új dalaPierrot - Filmet kapott Pierrot új dalaPierrot - Filmet kapott Pierrot új dala