Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2015/19

Listamustra - Listamustra 2015/19

Az Uptown Funk! az Amerikai Egyesült Államokban még mindig a legnépszerűbbek között van, a héten egy helyet rontva a harmadik. Mark Ronson és Bruno Mars a Hot 100 listát tizennégy hétig vezető világslágere huszonegy hete található az első háromban, ami rekord. Ilyen hosszú ideig még egyetlen dal sem szerepelt a közvetlen élmezőnyben.

A korábbi rekordot Carlos Santana tartotta, aki a Rob Thomassal készült Smooth című szerzeménnyel 1999-ben és 2000-ben tizenkilenc hétig tanyázott az első háromban. Az örökranglista harmadik pozíciójában Mariah Carey (We Belong Together című zeneszáma 2005-ben tizennyolc hétig volt a legsikeresebbek között) és Toni Braxton (Un-Break My Heart című felvétele 1996-ban és 1997-ben szintén tizennyolc hétig volt a legnépszerűbbek között) található. A negyedik Meghan Trainor tavalyi slágere, az All About That Bass, amely tizenhét hétig szerepelt az első háromban.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Wiz Khalifa featuring Charlie Puth: See You Again

Egyesült Királyság – OMI: Cheerleader (Felix Jaehn Remix)

Németország – Wiz Khalifa featuring Charlie Puth: See You Again

Magyarország – GRB: Légypapír

 

TOP 10-es Skrillex és Diplo duója

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját negyedik hete a See You Again vezeti a Halálos iramban című mozifilm hetedik részéből (Furious 7). Már a második Fetty Wap 1990-es születésű New Jersey-i rapper a Trap Queen című szerzeménnyel. A tízes mezőnyben egy új belépőre lelünk: a 17. helyről a kilencedikre lépett egy másik fiatal rapper, az 1988-as születésű, houstoni T-Wayne a Nasty Freestyle című zeneszámával.

Az Egyesült Királyságban második hete OMI (Omar Samuel Pasley) jamaicai énekes Cheerleader című 2012-es felvételének Felix Jaehn német lemezlovas-producer által készített remixe az első. A negyedik pozícióban debütált a Blonde az Alex Newell amerikai színész-énekesnővel készült All Cried Out című dallal. A bristoli deep house duó az I Loved You című szerzeménnyel futott be (az angol Melissa Steel énekel benne), amely a brit rangsorban a hetedik helyig jutott. Tizenkét pozíciót javítva a hatodik a két amerikai zenész: Skrillex és Diplo alkotta Jack Ü a kanadai Justin Bieberrel készült Where Are Ü Now című zeneszámmal. A duó bemutatkozó felvétele, a Take Ü There a szintén kanadai Kieszával készült.

A német piacon negyedik hete a See You Again, Wiz Khalifa észak-dakotai születésű rapper és Charlie Puth New Jersey-i énekes slágere a legsikeresebb.

Visszatért a magyar Single (track) Top 40 listára, egyből annak csúcsára a GRB dala, a Légypapír. Mariah Carey újdonsága, az Infinity a 25., Carly Rae Jepsené, az I Really Like You a 27., a The Wombats liverpooli rocktrió szerzeménye, a Greek Tragedy a 34., Jason Derulo zeneszáma, a Want to Want Me a 38. helyre iratkozott fel. A rádióállomásaink 13. hete az Uptown Funk! című felvételt játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Zac Brown Band: Jekyll + Hyde

Egyesült Királyság – Mumford & Sons: Wilder Mind

Németország – Weekend: Für immer Wochenende

Magyarország – Ossian: Lélekerő

 

Folytatódik a Mumford & Sons sikersorozata

Az Amerikai Egyesült Államokban countryzene vezet, a Zac Brown Band nyolctagú georgiai zenekar negyedik, Jekyll + Hyde című stúdióalbuma startol az eladási lista élén 228 ezer példánnyal. A második helyre Josh Groban Los Angeles-i énekes érkezett meg a hetedik, Stages című stúdiólemezével, 180 ezer példánnyal. A negyedik pozícióban egy újabb countryelőadó, a Missouri államban született Tyler Farr kezdett a Suffer in Peace című második stúdióalbumával, 42 ezer példánnyal.

A brit rangsor csúcsát a várakozásnak megfelelően az utóbbi évek legnépszerűbb angol együttese, a Mumford & Sons foglalta el a harmadik, Wilder Mind című stúdiólemezével, amelyből 81 351 példány fogyott el a megjelenés hetében. Az ezüstérmes helyre szoruló Blur-album, a The Magic Whip a múlt héten 43 746 példánnyal indított. A következő új belépő a 12. pozícióban található, Jme angol grime rapper Integrity című harmadik stúdiólemeze.

Németországban Weekend német rapper Für immer Wochenende című albuma nyitott az első helyen.

Nálunk harmadik hete az Ossian nagylemeze, a Lélekerő a legkelendőbb. A metálzenekar többi hanghordozója iránt visszaesett a kereslet, már csak további öt kiadvánnyal szerepel a negyvenes mezőnyben: a 25 éves jubileumi koncert a huszadik, A tűz jegyében a 21., A lélek hangja a 33., az Árnyékból a fénybe a 39., a Best of 1998–2008 a negyvenedik pozícióban tanyázik. A listán három újdonságra lelünk: a Blur albuma, a The Magic Whip a második, az Irie Maffia nagylemeze, a 10 a 11., a Depeche Mode zenésze, Martin Gore második szólóalbuma, az MG a 18. helyen debütált.

Puha József

2015. 05. 12. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2015/19 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2015/19