Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nagy-Szín-Pad! kis hibával (Jegyzet)

MR2 Petőfi Rádió - Nagy-Szín-Pad! kis hibával (Jegyzet)

Kutatók egy csoportja – nyilván hasznosabb megbízás híján – arra jött rá, hogy ha egy ember életében szomorú dolog történik, akkor pontosan egy héttel később örömteli eseményben lesz része. Sosem hittem ilyenben, de szombaton este bebizonyosodott: igazuk van!

Az Eurovíziós Dalfesztivál május 23-i lehangoló döntője után egy héttel tartották a budapesti Akvárium Klubban a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny második évadának fináléját, ahol az elődöntők három, a közönség által kiválasztott győztese lépett fel. A végső győztesről is a közönség döntött. Határtalan örömmel tölt el, hogy ilyet is rendeznek, a tiszavirág-életű sztárok gyártása mellett.

A Petőfi rádió, a Petőfi TV és a VOLT Produkció versenyébe bejutott együttesek listáján meglepődtem. A szervezők a magyar zenészszakma száz elismert képviselőjét kérték fel, hogy az előzetesen kiválasztott negyven produkcióból jelöljenek kilencet. A legtöbb szavazatot kapott kilenc produkció: a Honeybeast, az Ocho Macho, a Babel, a Kelemen Kabátban, a Middlemist Red, a Headbengs, a Margaret Island, a The Biebers, valamint a Soerii & Poolek versengett. De hogy kerülhetett oda az Ocho Macho? A rendezvény célja, hogy a résztvevőkre a korábbinál nagyobb reflektorfény háruljon, a jövőben a fesztiválok nagyszínpadán találkozhassunk velük. A reggae, a ska, a punk és a latin zene elegyét játszó Ocho Macho évek óta az egyik legtöbbet koncertező magyar zenekar, a fesztiválok állandó fellépője. Nem kellett volna nevezni! Az együttesnek volt a legtöbb vesztenivalója. Ha nem győzött volna, az arról ad tanúbizonyságot, hogy van tőle jobb is, s annak kellene fontos fesztiválzenekarnak lennie. Az Ocho Macho győzelme azonban szinte borítékolható volt. A második a Puskás-fivérek együttese, a The Biebers, a harmadik a Kelemen Kabátban lett. A tét nagy volt. A győztes a Sziget Fesztiválon Robbie Williams előtt lép fel, a VOLT-on és a STRAND – Nagyon Zene Fesztiválon is a legnevesebb sztárok előtt kap teret, valamint Magyarországot képviseli jövőre a groningeni Eurosonic fesztiválon. Az első két helyezett között kevés voks döntött, ezért a szervezők úgy határoztak, a The Biebers is felléphet Robbie Williams előtt. Ezen kívül mindhárom döntős videoklipet forgathat az egyik nagy bank támogatásával.

A kis szépséghiba mit sem von le a verseny értékéből. A tavalyi, első évadot megnyert Mary PopKids, valamint a második Ivan & the Parazol és a harmadik Szabó Balázs Bandája is sokat profitált a Nagy-Szín-Pad!-ból. Az idei résztvevők bizonyára még többet fognak. A legnagyobb győztes viszont mi, a zeneszerető közönség vagyunk. (Új Szó)

Puha József

2015. 06. 02. 17:48

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Yoe 2015. 06. 07. 22:12
Orvos látta-e már eme cikk szerzőjét? "Kissé" komolytalan... Egy esélyes versenyző ne induljon el egy megmérettetésen, csak azért, mert esélyes???
Buju 2015. 07. 19. 14:13
Én egyetértek a cikk szerzőjével. Még annyit tennék hozzá, hogy a zenekar pofátlanul nyúlja szinte a komplett Mano Negra/Manu Chao életművet. Bicskanyitogató módon... Szerintem lett volna ennél érdekesebb banda is, akik önmaguktól is jók, nem csupán gyenge utánzatok.
Baba 2015. 07. 20. 8:21
..))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nagy-Szín-Pad! kis hibával (Jegyzet) cikk képei
MR2 Petőfi Rádió - Nagy-Szín-Pad! kis hibával (Jegyzet)