Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nagy füst, kicsi láng

Taylor Swift - Nagy füst, kicsi láng

A pennsylvaniai Taylor Swift az Amerikai Egyesült Államokban napjaink legsikeresebb énekesnője, és lassan már nemcsak ott, hanem a környékünkön is.

Október végén megjelent 1989 (Swift születési évszáma) című ötödik stúdiólemezéből az amerikai piacon már az első héten elfogyott 1 millió 287 ezer példány. December végéig 3,66 milliót értékesítettek belőle, s ezzel 2014 legsikeresebb albuma lett az USA-ban. Az év utolsó hetében előzte meg a Jégvarázs (Frozen) című animációs film 2013 novemberében kiadott zenei nagylemezét, amelyből tavaly 3,53 millió példány kelt el. Az 1989 című korongból eddig 4,83 millió példány fogyott el az amerikai piacon, világviszonylatban 8,6 milliót vásároltak belőle.

Taylor Swift - Nagy füst, kicsi láng

Az 1989 első két slágere listavezető volt az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában: a Shake It Off négy, a Blank Space hét hétig uralta a mezőnyt. A harmadik dal, a Style a hatodik helyig jutott. Nyilvánvaló volt, hogy a negyedik, a Bad Blood követi az első kettőt, hiszen a sztároktól hemzsegő videoklipje hatalmas hírverést kapott. Május eleje óta folyamatosan szivárogtak az információk arról, hogy kik mondtak igent a szereplésre. Többek közt Selena Gomez, Jessica Alba, Hayley Williams, Ellie Goulding, Cindy Crawford és Mariska Hargitay is feltűnik a klipben. Michael Jackson számos világsztárt felvonultató Liberian Girl című dalának videójára hajazó klipben egy bérgyilkoscsapatot láthatunk. A videó több filmből: a Bosszúállókból, a Mátrixból, az Ötödik elemből és a Kill Billből is merít ötleteket. Sokan azonban csalódottságuknak adtak hangot, mondván, a Joseph Kahn rendezte videoklipnek nagyobb a füstje, mint a lángja. A zeneszám változott az albumverziójához képest, az új változatában a kaliforniai Kendrick Lamar rappel.

A Bad Blood a május 17-én tartott Billboard Music Awardson debütált videoklipjét (a zenei szaklap gáláján Taylor Swift a tizennégy jelöléséből nyolcat díjra váltott) az első huszonnégy órában 20,1 milliószor nézték meg a videomegosztó portálokon, ami rekord. 2014 augusztusa óta Nicki Minaj Anaconda című slágerének klipje tartotta a rekordot 19,6 milliós napi nézettséggel. A lista harmadik helyén Miley Cyrus található, akinek Wrecking Ball című dalának videóját 19,3 milliószor nézték meg huszonnégy óra leforgása alatt.

Taylor természetesen megköszönte a rajongóknak a soha nem látott nézettséget. „Meg fogok őrülni! Megdöntöttétek a világrekordot. Köszönöm” – mondta.

A Bad Blood a múlt héten az amerikai Hot 100 listán az 53. helyről az elsőre ugrott. Reflektorfénybe került a dal egyik szerzője, Max Martin is, akinek ez a huszadik listavezetője az USA-ban. Elsőként 1999-ben állt az élen Britney Spears …Baby One More Time című slágerének szerzőjeként. Több listavezető dallal szerzőként csak John Lennon (huszonhattal) és Paul McCartney (harminckettővel) rendelkezik. A Bad Blood a héten máris trónfosztott lett, ami azt támasztja alá, hogy a sikerét javarészt a videoklipjének köszönheti. A Halálos iramban című mozifilm hetedik részének fő betétdala, Wiz Khalifa észak-dakotai születésű rapper és Charlie Puth New Jersey-i énekes slágere, a See You Again került vissza a csúcsra, amely Taylor Swift előtt hat hétig már vezette a rangsort. (Új Szó)

Puha József

2015. 06. 10. 19:35

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nagy füst, kicsi láng cikk képei
Taylor Swift - Nagy füst, kicsi lángTaylor Swift - Nagy füst, kicsi láng