Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Péntek, az új zene napja

Listamustra - Péntek, az új zene napja

Zenei szempontból rendkívül fontos nap a mai. Eddig a német piacon pénteken, a briten hétfőn, az amerikain kedden, a hazain főleg csütörtökön jelentek meg a zenei újdonságok. Július 10-től világszerte ugyanazon a napon kerülnek forgalomba.

Mától egy nagyszabású nemzetközi kezdeményezés válik valóra, mostantól péntek lesz az új zene napja. A New Music Fridays lényege, hogy az új dalok mind-mind péntek éjszaka, a helyi időzónának megfelelően éjfél után egy perccel válnak elérhetővé az online zeneszolgáltatóknál, és a CD-k is aznap reggeltől lesznek kaphatók a boltokban.

A New Music Fridays az összes nagy nemzetközi kiadó és sok-sok független cég együttműködésének eredményeként jött létre. A kezdeményezéshez eddig több mint negyvenöt ország csatlakozott, természetesen beleértve a világ legjelentősebb lemezpiacait is. Magyarország is részt vesz benne, a legtöbb érintett cég idehaza örömmel fogadta az indítványt. A MAHASZ (Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége Közös Jogkezelő Egyesület) arra biztatja a még nem csatlakozott lemezcégeket és a hangfelvételeiket saját kiadásban megjelentető zenészeket, legyenek részesei a nemzetközi programnak, hogy a rajongók egyszerre, ugyanabban az időben juthassanak hozzá az újdonságokhoz, akár digitális, akár CD-formátumban.

Puha József

2015. 07. 10. 0:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Baba 2015. 07. 12. 9:42
Remek))
Baba 2015. 07. 21. 8:14
Tetszik!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Péntek, az új zene napja cikk képei
Listamustra - Péntek, az új zene napja