Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2015/28

Listamustra - Listamustra 2015/28

A See You Again két másik zeneszámmal együtt a listavezetés tekintetében az amerikai zenetörténet legsikeresebb rapfelvétele lett. A Halálos iramban című mozifilm hetedik részének (Furious 7) betétdala, Wiz Khalifa észak-dakotai születésű rapper és Charlie Puth New Jersey-i énekes slágere egy hét megszakítással 12. hete vezeti a Billboard magazin Hot 100 rangsorát.

A rapszerzemények közül tizenkét hétig eddig csak a Lose Yourself (Eminem – 2002, 2003) és a Boom Boom Pow (The Black Eyed Peas – 2009) uralta az amerikai mezőnyt. Érdekesség, hogy közvetlenül a Boom Boom Pow után egy másik The Black Eyed Peas-szám, az I Gotta Feeling vezetett tizennégy hétig, de az nem rapfelvétel. Ha a See You Again a jövő héten is az élen maradna, akkor már egyedül állna az örökranglista csúcsán. Erre nincs sok esély, ugyanis a következő két helyen komoly listavezető-esélyesek tanyáznak. Egy pozíciót javítva az ezüstérmesbe jött fel a jamaicai OMI Cheerleader című slágerének a német Felix Jaehn által készített remixe, a mindössze tizenhét éves (1998. január 22-én született) Silentó atlantai rapper pedig a hetedik helyről a harmadikra lépett a Watch Me (Whip / Nae Nae) című bemutatkozó dalával.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Wiz Khalifa featuring Charlie Puth: See You Again

Egyesült Királyság – David Zowie: House Every Weekend

Németország – Cro: Baby (MTV Unplugged)

Magyarország – Wellhello x Halott Pénz: Emlékszem, Sopronban (a VOLT Fesztivál himnusza)

 

Újabb lemezlovas brit sikere

Az amerikai élmezőnyben két új belépőre lelünk. A 17. pozícióját a nyolcadikra cserélte a sokoldalú Los Angeles-i zenész, Skrillex és a szintén Los Angeles-i producer, Diplo duója, a Jack Ü a kanadai Justin Bieberrel készült Where Are Ü Now című szerzeménnyel. A 14. helyről a tizedikre jött fel Rachel Platten massachusettsi popénekesnő a Fight Songgal.

A brit piacon Lost Frequencies belga lemezlovas-producert egy angol lemezlovas váltotta a rangsor élén: David Zowie a House Every Weekend című zeneszámmal ötvenegy pozíciót javítva került az elsőbe. Az amerikai The X Factor második, 2012-es sorozatának harmadik helyén végző Fifth Harmony öttagú miami lánycsapat felvétele, a Kid Ink Los Angeles-i rapperrel készült Worth It az 51. pozícióból a harmadikba, Birdy angol énekesnő kétéves dala, a Wings a 31. helyről a nyolcadikra, az idei BRIT Awardson a Critics’ Choice elismerést, az év leendő legnagyobb felfedezettjének járó díjat bezsebelő James Bay a tavaly májusban kiadott Let It Go című szerzeményével a 14. pozícióból a tizedikbe lépett. A BBC Sound of 2015-öt, az év leendő felfedezettjeit rangsoroló, százharminckilenc brit szakember részvételével zajló szakmai szavazást megnyerő Years & Years a Shine című zeneszámmal a második helyen kezdett. A trió első albuma, a Communion múlt pénteken került forgalomba már a New Music Fridays (július 10-től világszerte ugyanazon a napon jelennek meg az újdonságok) keretében.

Németországban második hete Cro német rapper vezet a Bye Bye című, MTV Unpluggedos felvételével. A következő öt pozícióban sincs változás: a másodikban Lost Frequencies featuring Janieck Devy (Reality), a harmadikban Anna Naklab featuring Alle Farben & Younotus (Supergirl), a negyedikben a listát nyolc hétig uraló Felix Jaehn featuring Jasmine Thompson (Ain’t Nobody – Loves Me Better), az ötödikben Kygo featuring Parson James (Stole the Show), a hatodikban a Gestört aber GeiL & Koby Funk featuring Wincent Weiss (Unter meiner Haut) szerepel.

A mi Single (track) Top 40 rangsorunkat negyedik hete a VOLT Fesztivál idei himnusza, a Wellhello és a Halott Pénz Emlékszem, Sopronban című slágere vezeti. Majka és Pápai Joci dala, a Mikor a test örexik a kilencedik, Pharrell Williams szerzeménye, a Freedom a 14., az egykori Swedish House Mafia svéd trióból Axwell és Sebastian Ingrosso (a duó neve: Axwell and Ingrosso) zeneszáma, a Sun Is Shining a 33., Demi Lovato felvétele, a Cool for the Summer a 35. helyre érkezett meg. A rádiós listán huszonegy hét után lett trónfosztott Mark Ronson és Bruno Mars világslágere, az Uptown Funk! – még a negyvenes mezőnyben sem jegyzik. Most Rúzsa Magdolna dala, az Április a leggyakrabban játszott a rádióállomásaink műsoraiban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Meek Mill: Dreams Worth More Than Money

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: X

Németország – Cro: MTV Unplugged

Magyarország – Ganxsta Zolee és a Kartel: 20 év gengszter rap – Tribute album

 

Megunhatatlan Ed Sheeran tavalyi korongja

Az Amerikai Egyesült Államokban Meek Mill philadelphiai rapper második stúdióalbuma, a Dreams Worth More Than Money iratkozott fel az első helyre 246 ezer példánnyal – ebből 214 752 a valódi eladás, a többi streamelés. Ez 2015 negyedik legjobb debütálása. Február 28-án az If You’re Reading This It’s Too Late (Drake) 535 ezerrel (495 ezer a valódi eladás), április 4-én a To Pimp a Butterfly (Kendrick Lamar) 363 ezerrel (324 ezer a valódi eladás), május 23-án a Wilder Mind (Mumford & Sons) 249 ezerrel (231 ezer a valódi eladás) nyitott. A tízes mezőnyben további négy új belépő található. Miguel Los Angeles-i énekes harmadik stúdiólemeze, a Wildheart 48 ezer példánnyal a második, az X Ambassadors New York-i rockzenekar első stúdióalbuma, a VHS harmincezerrel a hetedik, az August Burns Red pennsylvaniai metálegyüttes hetedik stúdiólemeze, a Found in Far Away Places 29 ezerrel a kilencedik, a Magic Mike XXL című film korongja 26 ezerrel a tizedik pozíciót szerezte meg.

Az Egyesült Királyságban a brit piacon 2015 legnépszerűbb albuma, Ed Sheeran tavaly júniusban kiadott X című stúdiólemeze vezet 19 754 példánnyal – megszakításokkal a 13. hetét tölti a csúcson. A TOP 10-ben három újdonság szerepel: a Krept & Konan londoni hiphopduó első stúdióalbuma, a The Long Way Home a második, a húszéves Saint Raymond nottinghami dalszerző-énekes első nagylemeze, a Young Blood a nyolcadik, Lucy Rose camberley-i dalszerző-énekesnő második albuma, a Work It Out a kilencedik helyet foglalta el.

A német piacon Cro nagylemeze, az MTV Unplugged rajtol az első pozícióban. Az élmezőnyben még két új belépő található. A negyedik helyen az ASD német hiphopduó második stúdióalbuma, a Blockbasta, a kilencediken egy másik német hiphopformáció, a Ruffiction trió nagylemeze, a Frieden kezdett.

Idehaza hetedik hete a Ganxsta Zolee és a Kartel dalainak népszerű zenekarok, zenészek általi átdolgozásait tartalmazó 20 év gengszter rap – Tribute album című CD-ből értékesítik a legtöbbet. A Zorall nagylemeze, a Zorall Bumm a harmadik, az amerikai Tina Turner 1984-es Private Dancer című korongjának új, 30th Anniversary Edition változata a tizedik, a kanadai Neil Young 36. stúdióalbuma, a Willie Nelson amerikai countrylegenda fia, Lukas Nelson vezette Promise of the Real kaliforniai rockegyütessel készített The Monsanto Years a 15., Chriss Ronson magyar lemezlovas albuma, a Switch a 18., Balázs Fecó slágerválogatása, a Változnak az évszakok… a 33., Fábián Juli és Zoohacker első nagylemeze, a Shine a 34., Slash, Myles Kennedy és a The Conspirators zenekar (Frank Sidoris gitáros, Todd Kerns basszusgitáros és Brent Fitz dobos alkotja) koncertzenei kiadványa (CD, DVD, Blu-ray), a Live at the Roxy 25.9.14 a 37. pozícióba érkezett meg.

Puha József

2015. 07. 19. 18:28

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

mama 2015. 08. 05. 8:33
)))
Baba 2015. 09. 03. 8:59
Klassz!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2015/28 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2015/28