Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Slágertippek az őszre

Listamustra - Slágertippek az őszre

Néhány napja összegeztünk, a búcsúzó nyár nagy sikerű dalait kötöttük csokorba. Ma már előre tekintünk, az ősz leendő slágereit vesszük górcső alá. Szeptember elején persze még képtelenség teljes listával szolgálni, nem tudhatjuk, októberben és novemberben mely dalok szerepelnek majd a slágerlisták élvonalában.

Az előttünk álló időszakban, az előző hónapokhoz képest, igazi dömping vár ránk. Egyelőre csak azokról a már megjelent zeneszámokról írunk, amelyek hódítása a következő hetekben is folytatódhat. A zenészek és a kiadók – akármilyen furcsán hangzik is – már a karácsony előtti időszakra készülnek. Nem véletlenül. Novemberben és decemberben vásároljuk a legtöbb dalt, nagylemezt.

Most még nincs a láthatáron az Uptown Funk!-hoz (Mark Ronson featuring Bruno Mars) vagy a See You Againhez (Wiz Khalifa featuring Charlie Puth) mérhető sláger, de egy-egy újdonság már néhány hét alatt is hatalmasat tud robbantani. Igaz, akkorát nem, hogy az év végi összesített listákon megelőzze az említett két dalt.

Abban biztosak lehetünk, hogy folytatódik a lemezlovas-producerek sikersorozata, de mivel a múlt heti összeállításunkban Felix Jaehn, Robin Schulz és Lost Frequencies vitte a prímet, ma mellőzzük őket. Vagy legalábbis megpróbáljuk.

 

Drag Me Down

Először is legyünk túl a kötelező slágeren. Az eredetileg négy angol és egy ír énekes alkotta One Direction jelenleg a világ első számú fiúcsapata, trónja azonban veszélyben forog. Az ötös fogatból márciusban Zayn Malik kivált – a Drag Me Down az első felvétel, amely nélküle készült. Az együttes rajongótábora egy ideje már nem bővül, inkább fogyóban van, de még így is hatalmas, s ez biztosíték volt a szerzemény kiváló debütálására. A Drag Me Down az Egyesült Királyságban a dallista csúcsán kezdett 76 015 példánnyal, amely nem nevezhető kimagasló teljesítménynek. Az elsőről a kilencedikre, onnan a 16. helyre esett. A héten a 11. pozícióban található. Az USA-ban a harmadik helyen nyitott, a héten, a rangsorban tartózkodás harmadik hetében már csak a 31. pozícióban szerepel. Abban biztosak lehetünk, hogy a sláger egy ideig még a rádióállomások kedvence lesz. A fiúcsapat a napokban bejelentette, hogy márciusban legalább egy évre felfüggeszti a működését, mivel szólóban is szeretnének bizonyítani. Az együttes júniusban még tagadta a szünettel kapcsolatos spekulációkat, s ez azt jelzi, nincs minden rendben a háza táján. „Lezárul egy korszak, és ők a zenei világ csúcsáról vonulnak vissza egy időre” – olvasható a hivatalos közleményben. A tervek szerint az év végén rukkolnak elő az ötödik stúdióalbumukkal.

 

Can’t Feel My Face

The Weeknd (eredeti nevén Abel Tesfaye) környékünkön A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey) című film betétdalával, az Earned It cíművel vált ismertté. A kanadai énekes most a Can’t Feel My Face című szerzeménnyel hódít, amely az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája élét már megjárta, a brit rangsorban a tízes mezőnyben tanyázik, és mifelénk is egyre népszerűbb. A fülbemászó, energikus, funkys zeneszám a nyolcvanas éveket idézi, és szinte biztos, hogy az ősz legnagyobb világslágereként vonul be a zene történelemkönyvébe. Az előadót a zenészszakma egy része Michael Jackson utódának tartja, ami túlzás. (A popkirály halála óta már több olyan énekest is utódnak kiáltottak ki, akik időközben eltűntek a süllyesztőben.) Abban viszont egyetérthetünk a szakmával, hogy The Weeknd a következő évek vezető sztárja lehet. Második, Beauty Behind the Madness című stúdiólemeze pénteken került forgalomba. Az USA-ban már egy másik felvétel, a The Hills is a listák élvonalában szerepel róla.

The Weeknd legnagyobb őszi vetélytársa minden bizonnyal Charlie Puth lesz. A New Jersey-i énekes a Halálos iramban című film hetedik részének (Furious 7) fő betétdalával, a Wiz Khalifával sikerre vitt See You Againnel futott be, jelenleg a Meghan Trainorral előadott Marvin Gaye című slágerrel hódít. Első albuma, a Nine Track Mind a tervek szerint november 6-án jelenik meg.

 

Supergirl

Anna Naklab énekesnő, Alle Farben lemezlovas-producer (mégsem tudjuk őket mellőzni az összeállításunkból) és a további két producer alkotta YOUNOTUS dalának sikere odahaza, Németországban már lecsengőben van, viszont biztosra vehető, hogy nemzetközi viszonylatban még találkozunk vele. A sláger átdolgozás, eredetije a Reamonn német zenekar első, Tuesday című 2000-es stúdiólemezén található. Anna Naklab a szintén német Parra for Cuva lemezlovas-producer zeneszámainak énekesnőjeként vált ismertté, legsikeresebb daluk a Wicked Games, Chris Isaak 1989-ben kiadott slágerének átdolgozása.

 

Fight Song

A környékünkön még ismeretlen Rachel Platten massachusettsi énekesnő már harmincnégy éves, de odahaza is csak az elmúlt hetekben futott be a Fight Song című szerzeménnyel, amelynek az amerikai listán a hatodik hely az eddigi csúcspozíciója, a briten a héten a 68. helyről az elsőre lépett. A zongorára épülő kellemes popdal bizonyára mifelénk is sláger lesz, az elmúlt napokban több helyi rádióállomás is elkezdte sugározni. (Új Szó)

Puha József

2015. 09. 02. 11:37

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Slágertippek az őszre cikk képei
Listamustra - Slágertippek az őszre