Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szeptember győztesei

Listamustra - Szeptember győztesei

Két sikeres énekes napjainkból, a csillaguk fényesen ragyog. Az egyik nemsokára az angol filmtörténet legsikeresebb sorozata új részének betétdalával próbálja növelni népes rajongótáborát, a másik igyekszik kitörni az aktuális tinikedvenc kategóriából.

Sam Smith

Sam Smith tavaly a legsikeresebb angol előadók közé emelkedetett a májusban kiadott In the Lonely Hour című első stúdiólemezével.

Az 1992. május 19-én született énekest 2015 elején több rangos díjjal jutalmazták. A Grammy Awards legnagyobb győztese volt: a Stay with Me című slágere az év felvétele és az év dala lett. További két kategóriában diadalmaskodott, őt a legjobb új előadónak, az In the Lonely Hourt a legjobb popalbumnak kiáltották ki. A BRIT Awardsról két elismeréssel távozott, a Legjobb új brit előadó és a Brit világsiker díj kategóriákban győzött.

Listamustra - Szeptember győztesei

Aztán picit megtorpant Sam Smith karrierje, az énekes hangszálműtéten esett át. Azóta ismét tarol. Egyebek mellett megdöntötte a The Beatles egyik rekordját. A gombafejűek első nagylemeze, az 1963-as Please Please Me hatvankét hétig tanyázott a brit albumeladási lista tízes mezőnyében. Smith nagylemeze már 69. hete szerepel a TOP 10-ben.

Az elmúlt hónapokban többször is felröppent az a hír, hogy Sam Smith készíti és énekli az október 26-án bemutatásra kerülő 24. James Bond-film, a Spectre – A Fantom visszatér főcímdalát. Ezt azonban hősünk folyamatosan cáfolta, még a nyár elején is. „Sokan tényként kezelik, hogy rám esett a választás, pedig komolyan mondom, nem” – mondta. Most viszont beismerte, őt érte a megtiszteltetés. Elsőként egy fotót tett közzé a közösségi oldalán, amelyen a Spectre jelképével ellátott gyűrűt visel. Az üzenetet a rajongók beismerő vallomásnak tekintették, elindult a gratulációáradat. „Ez karrierem egyik csúcspontja. Nagyon örülök, hogy részese lehetek a brit örökség ezen ikonikus darabjának, és csatlakozhatok az általam tisztelt és nagyra tartott zenészekhez” – írta később.

A szerzemény a Writing’s on the Wall címet kapta, Smith az első albumának egyik producerével, Jimmy Napesszel közösen készítette. A felvételt még januárban rögzítették. „A forgatókönyv elolvasása után szinte azonnal papírra vetettem a zeneszámot” – mondta az énekes. Brit szóló férfielőadó utoljára ötven éve, 1965-ben énekelt James Bond-főcímdalt, a walesi Tom Jones a Thunderballt.

Listamustra - Szeptember győztesei

A Writing’s on the Wall szeptember 25-én jelenik meg. Ugyanezen a napon kerül forgalomba a Disclosure angol elektrozenei duó második, Caracal című stúdiólemeze, amelyen Sam Smith is szerepel. Ő énekli az egyre népszerűbb Omen című szerzeményt, amelynek a társszerzője is egyben.

 

Justin Bieber

A most platinaszőke hajjal tündöklő Justin Bieber – a várakozásnak megfelelően – átírta a slágerlistákat. Az 1994. március 1-jén született kanadai énekes a tervek szerint novemberben rukkol elő a negyedik stúdiólemezével, amelynek előhírnökét, a What Do You Mean? című dalt az augusztus 30-án tartott MTV Video Music Awardson mutatta be. Bieber a zenei híradások középpontjába került vele, sokan a díjátadó legfontosabb történéseként azt emelték ki, hogy az énekes elsírta magát a színpadon, annyira meghatódott a közönség ovációjától.

A What Do You Mean? az amerikai és a brit listán is rajt-cél győzelmet aratott. Justin Bieber először uralja mindkét rangsort, eddig az USA-ban és az Egyesült Királyságban is az ezüstérmes pozícióig jutó 2012-es Boyfrienddel tanyázott a legmagasabban. A brit listán a #thatPower című felvétellel is a második helyig jutott, ez will.i.am slágere, Bieber énekel benne. Új dala a magyar Single (track) Top 40 rangsorban is az élre iratkozott fel, Németországban a negyedik pozícióban kezdett.

A What Do You Mean? videoklipje az MTV Video Music Awards után került fel az internetre, nézettsége az első számú videomegosztó portálon már hatvanmillió felett jár. Szeptember 8-án debütált a szerzemény akusztikus változata, amely sokak szerint sokkal jobb, mint az eredeti verzió. (Új Szó)

Puha József

2015. 09. 15. 18:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2015. 09. 22. 9:56
Gratula!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szeptember győztesei cikk képei
Listamustra - Szeptember győzteseiListamustra - Szeptember győzteseiListamustra - Szeptember győztesei