Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Chvrches – a második fejezet

Chvrches - Chvrches – a második fejezet

Szintipop-nagylemez az utóbbi években annyi szakmai bókot nem kapott, mint a Chvrches első, két éve megjelent The Bones of What You Believe című albuma. Nem csoda hát, hogy óriási várakozás előzte meg a skót, glasgow-i trió második stúdiólemezét, amely az Every Open Eye címet kapta és egy hete került forgalomba.

A Lauren Mayberry, Iain Cook és Martin Doherty alkotta zenekar igazából semmi újjal nem gazdagította a zenei életet, ismerős szintis elektropopból keverte ki a saját, mégis hihetetlenül izgalmas, energikus refrénekre épülő hangzásvilágát. A Chvrches időközben a legaktívabb átdolgozásgyártó együttes lett, számtalan slágert öntött új formába. A tavaly novemberben bemutatott Az éhezők viadala: A kiválasztott című mozifilm első részéhezis készített egy dalt, a Dead Air címűt.

Chvrches - Chvrches – a második fejezet

Az Every Open Eye című album alapváltozatán tizenegy szerzemény szerepel. Lauren Mayberry elmondta, szakítós témájú nagylemez született, de nem a siránkozós, hanem az arcba röhögős fajtából. Szövegileg sokkal keményebb, mint az első, odamondogatós. Az album beharangozójának választott Leave a Trace című felvételt „középső ujjal bemutatós, mikrofont a földre dobós” dalnak írta le. A másodikként megismert Never Ending Circles című zeneszámmal együtt arra az emócióra épül, amit egy rossz kapcsolatból való kilépés után érzünk. Ez az érzelem jelen van a most kiadott harmadik dalban, a Clearest Blue címűben is, amely a nagy, együtténeklős refrén helyett instrumentális résszel teljesedik ki.

Mayberry elárulta azt is, egy meg nem nevezett lemezcég vezetője azt mondta neki és zenésztársainak, hogy ha az első albumukat az énekesnő szólóprodukciójaként hozták volna forgalomba, akkor kétszázezerrel több példány fogy el belőle. (Új Szó)

Puha József

2015. 10. 02. 11:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Chvrches – a második fejezet cikk képei
Chvrches - Chvrches – a második fejezetChvrches - Chvrches – a második fejezet