Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Elvis-dalok új köntösben

Elvis Presley - Elvis-dalok új köntösben

Már harmincnyolc éve nincs az élők sorában, mégis változatlanul népszerű. Elvis Presley, a rock and roll királya egy igazi legenda. A héten a brit albumeladási lista élén nyitott. Az If I Can Dream című nagylemezéből 79 053 példány fogyott el a megjelenés hetében a brit piacon.

Ez 2015 harmadik legjobb debütálása a Noel Gallagher’s High Flying Birds (Chasing Yesterday – 89 110 példány) és a Mumford & Sons (Wilder Mind – 81 351 példány) mögött.

Az If I Can Dream nem sima válogatásalbum, Elvis Presleyt a királyi filharmonikusok (Royal Philharmonic Orchestra) kíséri. „Elvis imádná ezt a telt hangzást” – mondta egykori felesége, Priscilla Presley, a sztár hagyatékának kezelője. Priscilla eleinte mégsem mert rábólintani az ötletre, ezért kikérte Elvis együttesének vezetője, Joe Guercio véleményét, aki szerint Presleynek sokat jelentett volna, ha még életében elkészíthet egy ilyen nagylemezt. Hozzátette, őt nem érdekelték a műfaji korlátok, sokoldalúbb volt ennél. Imádta Beethovent, Mozartot és Brahmsot. „Azt akartuk, hogy Elvis a világ legjobb zenekarainak egyikét kapja, ezért választottuk a Royal Philharmonic Orchestrát” – mondta Don Reedman, az album egyik producere. „A nagylemezt a legrátermettebb csapat rakta össze, és ezzel segített valóra váltani egy be nem teljesült álmot” – fogalmazott Priscilla.

Elvis Presley - Elvis-dalok új köntösben

Az album felvételei a legendás londoni Abbey Road Stúdióban zajlottak. A tizennégy dalt tartalmazó korongon Elvis a technika segítségével az It’s Now or Never című szerzeményt az Il Volo olasz poptrióval, a Fevert Michael Bublé kanadai szvingénekessel adja elő. „Ez a legnagyszerűbb dolog, amit valaha is csináltam” – lelkendezett Bublé.

„Ha a rajongók jól reagálnak az új Elvis-hangzásra, akkor legközelebb akár messzebbre is elmehetünk” – mondta Priscilla Presley, de azt nem árulta el, pontosan mire gondol. (Új Szó)

Puha József

2015. 11. 13. 15:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Elvis-dalok új köntösben cikk képei
Elvis Presley - Elvis-dalok új köntösbenElvis Presley - Elvis-dalok új köntösben