Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Az újra felfedezett nagylemez

Chris Stapleton - Az újra felfedezett nagylemez

Az amerikai albumeladási listát egy olyan nagylemez vezeti, amely még májusban jelent meg, s a múlt héten nem is szerepelt a kétszázas rangsorban.

Chris Stapleton country- és bluegrassénekes első szólóalbuma, a Traveller foglalta el a lista csúcsát 177 ezer példánnyal. Ebből 153 ezer a valódi eladás, a többi streamelés. Persze nem véletlen, hogy a közönség igazából csak most fedezte fel a korongot, s ilyen sokat vett belőle.

November 4-én rendezték a countryzene legnevesebb díjkiosztóját, a Country Music Awardsot Nashville-ben, a műfaj fővárosában. Chris Stapleton három díjat zsebelt be, az év férfiénekese és az év új művésze lett, a Traveller című nagylemezét pedig az év albumának kiáltották ki. De elsősorban nem ez, hanem a zenész fellépése keltette fel a széles nyilvánosság figyelmét. Stapleton Justin Timberlake-kel és komoly zenekari kísérettel adta elő a Tennessee Whiskey című dalát (amelynek eredetijét a tavalyelőtt elhunyt George Jones texasi countryzenész vitte sikerre 1983-ban), majd vendége Drink You Away című zeneszámát.

Chris Stapleton - Az újra felfedezett nagylemez

Az 1978. április 15-én a Kentucky állambeli Lexingtonban született Chris Stapleton a The SteelDrivers bluegrassegyüttes tagjaként vált ismertté. Annak búcsút intve szólópályára lépett. A Traveller című nagylemeze májusban 27 ezer példánnyal az amerikai albumeladási rangsor 14. helyén kezdett.

Puha József

2015. 11. 17. 10:05

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az újra felfedezett nagylemez cikk képei
Chris Stapleton - Az újra felfedezett nagylemezChris Stapleton - Az újra felfedezett nagylemez