Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Benjamin Clementine a győztes

Mercury Music Prize - Benjamin Clementine a győztes

Eldőlt! Az elmúlt egy év legjobb brit és ír nagylemezét Benjamin Clementine készítette. A londoni születésű, zenei karrierjét Franciaországban kezdő énekes, zongorista, költő első albuma, az At Least for Now kapta az idei Mercury Prize-t.

Az 1988-as születésű Benjamin Clementine autodidakta módon tanult meg énekelni és zongorázni. Sokáig eszébe sem jutott a zenei pálya, költőként képzelte el a jövőjét. (James Baldwin afroamerikai író a példaképe.) Csak azután kezdett el komponálni, miután Franciaországba költözött. Egy ideig hajléktalanként a párizsi utcákon élt. Első EP-je, a háromdalos Cornerstone 2013 júniusában jelent meg. Ennek címadó szerzeményével szerepelt a Later… with Jools Holland tévéműsorban, ahol elismerően beszélt róla a szintén ott vendégeskedő Paul McCartney. A második, négydalos Glorious You című EP-jét tavaly augusztusban adta ki. A díjazott, At Least for Now című korongja Franciaországban januárban, a brit piacon márciusban került forgalomba.

Mercury Music Prize - Benjamin Clementine a győztes

A Mercury Prize-t 1992-ben a British Phonographic Industry és a British Association of Record Dealers alapította az irodalmi Man Booker Prize és a képzőművészeti Turner Prize zenei megfelelőjeként. Évente díjazzák vele a legjobb brit (angol, északír, skót, walesi) és ír nagylemez készítőjét. A tizenkét albumos jelöltlistáról és a győztesről zenei szakemberekből álló zsűri dönt. A nagy szakmai presztízst jelentő győzelem mellé húszezer font is jár. A díj odaítélése piaci sikertől független.

Puha József

2015. 11. 20. 23:59

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

YOGI 2015. 12. 09. 7:22
http://jualobatherbal.web.id/pengobatan-infeksi-saluran-pernafasan http://jualobatherbal.web.id/obat-penyakit-kulit-psoriasis-tradisional/ http://jualobatherbal.web.id/obat-herbal-kanker-kandung-kemih http://jualobatherbal.web.id/manfaat-jelly-gamat-gold-g http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/cara-alami-menyembuhkan-radang-paru http://jualobatherbal.web.id/obat-alami-infeksi-paru http://jualobatherbal.web.id/cara-menyembuhkan-penyakit-rematik/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Benjamin Clementine a győztes cikk képei
Mercury Music Prize - Benjamin Clementine a győztesMercury Music Prize - Benjamin Clementine a győztes