Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2015/48. hét

Listamustra - Listamustra 2015/48. hét

Az elmúlt napok a zenei életben világszerte Justin Bieber és a One Direction párharcáról szóltak. A kanadai sztár és az angol–ír fiúcsapat ugyanazon a napon, november 13-án jelentette meg új stúdiólemezét. Az Egyesült Királyságban a dalok rangsorában Bieber, az albumoknál a One Direction a befutó.

Justin Bieber tizennyolc felvétellel tanyázik a dalok brit listájának százas mezőnyében. Legyőzte Adele-t, aki a Hellóval három hétig vezetett. Bieber a Sorryval a rangsorban tartózkodás negyedik hetében foglalta el a csúcsot. Ez a második brit listavezetője. A What Do You Mean? című slágerével megszakításokkal öt hétig uralta a mezőnyt. A héten tizennégy zeneszáma érkezett meg a rangsorba: a Love Yourself a harmadik, a Company a 32., a Mark My Words a 35., a The Feeling (featuring Halsey) a 38., a Purpose a 41., a No Pressure (featuring Big Sean) a 42., a Children a 44., a No Sense (featuring Travis Scott) az 52., a Life Is Worth Living a 61., a Been You a 63., a We Are (featuring Nas) a 74., a Get Used to It a 77., a Trust a 88., az All in It a 94. helyen nyitott. A What Do You Mean? két pozíciót javítva az ötödik, az I’ll Show You tizenhetet előlépve a 15. helyen található. A Skrillexszel és Diplóval (Jack Ü) készített Where Are Ü Now című slágere tizennégy pozíciót javítva a 33. helyen szerepel – 37. hete tartózkodik a listán. A One Direction tizennégy szerzeménnyel tanyázik a TOP 100-ban. Az új nagylemezéről az Olivia a 72., a Love You Goodbye a 78., az If I Could Fly a 79., az A. M. a 83., a Temporary Fix a 86., a Never Enough a 89., a What a Feeling a 90., a Hey Angel a 96., a Wolves a 99. pozícióba iratkozott fel. A Perfect hat helyet előlépve a tizedik, a Drag Me Down tizenötöt javítva a 37., az End of the Day tízet előlépve a 73., a History harmincegyet rontva a 68. pozícióban található. Az Infinity a 93. helyre tért vissza. A brit albumeladási rangsorban a One Direction nagylemeze, a Made in the A.M. 93 189 példánnyal kezdett az élen – ez 2015 eddigi legjobb debütálása. Justin Bieber albuma, a Purpose az ezüstérmes pozícióban rajtol 90 596 példánnyal.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Adele: Hello

Egyesült Királyság – Justin Bieber: Sorry

Németország – Adele: Hello

Magyarország – Adele: Hello

 

A Hello csak a brit listán lett trónfosztott

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorát harmadik hete Adele slágere vezeti. Az élmezőnyben egy új belépőre lelünk: két helyet javítva a tizedik Rob Schneider amerikai színész-komikus lánya, Elle King az Ex’s & Oh’s című felvétellel.

A brit listán tizennégy pozíciót előlépve a hatodik a londoni Jess Glynne első, I Cry When I Laugh című albumának ötödik slágere, a Take Me Home. A Right Here a hatodik, a Clean Bandittal készített Real Love a második helyig jutott, a Hold My Hand három, a Don’t Be So Hard on Yourself egy hétig uralta a mezőnyt.

A német rangsort negyedik hete Adele Hellója vezeti. Justin Bieber a Love Yourselffel újdonságként a hetedik pozíciót szerezte meg. Tizennégy helyet javítva a 11. az egyelőre csak Belgiumban és Németországban hódító Matt Simons amerikai énekes Catch & Release című zeneszámának Deepend Remixe.

A mi Single (track) Top 40 listánkat is negyedik hete Adele uralja. A One Direction a 13. (End of the Day), a 16. (Love You Goodbye) és a 27. (What a Feeling), Király Viktor a 15. (Way Back Home), J Balvin kolumbiai reggaetonénekes a 23. (Ginza), Justin Bieber a 25. (Love Yourself), Rúzsa Magdolna a 36. (Tejút) pozícióban startol. Bieber a Sorryval és a What Do You Mean?-nel is húsz helyet lépett elő – előbbivel a kilencedik, utóbbival a 12. pozícióban szerepel. A rádióállomásaink megszakítással negyedik hete Lost Frequencies Janieck Devyvel készült slágerét, a Realityt sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Chris Stapleton: Traveller

Egyesült Királyság – One Direction: Made in the A.M.

Németország – Helene Fischer: Weihnachten

Magyarország – Tankcsapda: Jubileum 25

 

Hetvenévesek koncertkiadványai

Az amerikai albumeladási rangsort második hete Chris Stapleton nashville-i country- és bluegrassénekes első, Traveller című szólólemeze vezeti, ezúttal 124 ezer példánnyal. A tízes mezőnyben három új belépő található. Az angol Ellie Goulding harmadik stúdióalbuma, a Delirium 61 ezerrel a harmadik, Tim McGraw louisianai countryzenész 14. stúdiólemeze, a Damn Country Music 43 ezerrel az ötödik, Sara Bareilles kaliforniai énekesnő ötödik stúdióalbuma, a What’s Inside: Songs from Waitress harmincezerrel a tizedik helyet foglalta el. A The Beatles újra kiadott, két blue-ray disc-kel kiegészített 2000-es 1 című slágergyűjteménye a hatodik pozícióba tért vissza – 198. hete tanyázik a listán.

A brit TOP 10-ben a One Direction és Justin Bieber korongja mellett további három újdonság szerepel. A Jeff Lynne’s ELO (Electric Light Orchestra) nagylemeze, az Alone in the Universe a negyedik, André Rieu holland hegedűművész és a Johann Strauss Orchestra albuma, a Roman Holiday a nyolcadik, a tavalyi brit The X Factor győztese, Ben Haenow első stúdiólemeze a tizedik helyre érkezett meg. Kylie Minogue ünnepi albuma, a Kylie Christmas a 12. pozícióban nyitott.

Németországban egy német énekesnő megelőzte az aktuális fiúsztárokat. A krasnoyarski születésű Helene Fischer ünnepi nagylemeze, a Royal Philharmonic Orchestrával készült Weihnachten iratkozott fel az első helyre. A One Direction az ezüstérmes, Justin Bieber a bronzérmes pozícióban kezdett. A hetvenéves, angol Eric Clapton koncertkiadványa, a Slowhand at 70 – Live at the Royal Albert Hall a hatodik, a Jeff Lynne’s ELO albuma a hetedik helyen debütált.

Nálunk Ákos nagylemeze, a Még egyszer trónfosztott lett, hat hétig uralta a mezőnyt. A Tankcsapda a debreceni Főnix Csarnokban rögzített, két CD-ből és két DVD-ből álló kiadványa, a Jubileum 25 rajtol az eladási rangsor csúcsán. A negyvenes mezőnyben további nyolc új belépő található. A One Direction albuma a negyedik, a Deals zenekar nagylemeze, az Át a világon a hetedik, a Kylie Christmas a nyolcadik, Justin Bieber korongja a tizedik, a Dirty Slippers gyulai együttes albuma, a Múzsa a 15., a hetvenéves, kanadai Neil Young koncertlemeze, a Bluenote Café a 25., a belga–olasz Lara Fabian 12. stúdióalbuma, a  Ma vie dans la tienne a 31., Zámbó Jimmy három eddig kiadatlan felvételt is tartalmazó A tékozló dalnok hazatért című gyűjteménye a negyvenedik pozíciót szerezte meg.

Puha József

2015. 11. 24. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2015/48. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2015/48. hét