Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Monkeyneck a nemzetközi hírnév küszöbén

Monkeyneck - Monkeyneck a nemzetközi hírnév küszöbén

2015 a lemezlovas-producerek éve, több sláger (Cheerleader, Are You with Me, Sugar, Easy Love) is az ő munkájuk gyümölcse. Olyan országokból érkező zenészek is az európai élvonalba, sőt a világ élvonalába kerültek, ahonnan korábban alig sikerült valakinek a nemzetközi áttörés, például Belgiumból Lost Frequencies jutott be az élmezőnybe.

Mivel a hazai lemezlovasoknak is jó hírük van, elképzelhető, hogy közülük kerül ki az első magyar zenei világsztár.

Erre a dolgok jelen állása szerint Rochlitz Tamásnak, azaz Monkeynecknek van a legnagyobb esélye. Szerepelt klasszikus nagyzenekarban, majd rapcsapatban, aztán az elektronikus zene felé fordult. Dalai a deephouse-ból indulnak, a klasszikus house-értékek mentén építkeznek, lüktetőek, fülbemászó vokállal. Első slágere a kiváló Hey Boy volt, amely reklámzeneként is hódított. Monkeyneck remixet készített Chet Faker ausztrál zenész I’m Into You című dalából, a remix hallgatottsága már elérte az egymilliót a SoundCloudon.

Monkeyneck - Monkeyneck a nemzetközi hírnév küszöbén

Monkeyneck augusztusban debütált, a Halott Pénzből ismert Járai Márkkal készült Day and Night című szerzeménye is megférne bármelyik, nemzetközi slágerré vált táncdal mellett. A múlt hónapban megjelent Time to Love című zeneszáma szintén világszínvonalú produkció. A birminghami Call Me Unique énekli, tehát egy fontos kritérium teljesítve van, a magyar előadókat gyakran pellengérre állítják a nem megfelelő angol kiejtésük miatt. Az énekesnő párszor közreműködött már magyar produkcióban – például szerepel az Amoeba együttes májusban kiadott Keep the Funk Alive című albumának egyik dalában.

Monkeyneck korábbi videoklipjei elég sokáig készültek, ezúttal azonban villámgyorsan kellett cselekedni, mert Call Me Unique utazott vissza Birminghambe. A klipben benne maradt egy kisebb baleset, amely az operatőrrel történt. „A Time to Love zenéje kicsit különbözik az eddigiekétől, nem annyira deep, nincs benne az a valami, amit jobb híján felemelő szomorúságnak szoktunk nevezni. Ha nagyon szakiznánk, ez egy melodic deephouse és pophouse keverék. Vidám, jókedvű, nyarat idéző” – mondta Monkeyneck. Ezt a dalt is megvette egy cég reklámzenének.

Puha József

2015. 12. 16. 12:50

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Monkeyneck a nemzetközi hírnév küszöbén cikk képei
Monkeyneck - Monkeyneck a nemzetközi hírnév küszöbénMonkeyneck - Monkeyneck a nemzetközi hírnév küszöbén