Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A legenda halálának hatása a hazai zenepiacra

David Bowie - A legenda halálának hatása a hazai zenepiacra

David Bowie január 10-én bekövetkezett halála a mi zenepiacunkra is komoly hatást gyakorol, jelentősen megnőtt a dalai, nagylemezei és egyéb kiadványai iránti kereslet. A Blackstar csak azért nem listavezető nálunk, mert sok helyen hiánycikk, hanghordozókon (CD, bakelit) nem érkezik annyi belőle, mint amennyi elfogyna.

David Bowie január 8-án kiadott Blackstar című 25. stúdióalbuma a magyar eladási rangsorban a múlt héten a 11. helyen debütált, a héten a negyedikre lépett elő. A negyvenes mezőnyben további négy kiadványa szerepel. A 2014-es Nothing has changed. című válogatáskorongja a nyolcadik, a tavalyi Five Years (1969–1973) című díszdoboza a 24., a második, 1969-es Space Oddity című stúdiólemeze a 25., a 2002-es Best of Bowie című gyűjteménye a 39. pozícióban található.

David Bowie - A legenda halálának hatása a hazai zenepiacra

A Single (track) Top 40-es listán Bowie hét dallal tanyázik. Az idei albumáról a Lazarus (még tavaly jelent meg) a nyolcadik, a Sue (Or in a Season of Crime) (ez már a Nothing Has Changed című válogatáson is szerepel) a 13., a Blackstar (ezt is még tavaly adták ki) a 16., az I Can’t Give Everything Away a 18., a Dollar Days a 22. helyen található. Az 1975-ös Fame című slágerével a 12., az 1969-es Space Oddityvel a 23. pozícióban szerepel.

Puha József

2016. 01. 26. 15:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A legenda halálának hatása a hazai zenepiacra cikk képei
David Bowie - A legenda halálának hatása a hazai zenepiacraDavid Bowie - A legenda halálának hatása a hazai zenepiacra