Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

BRIT Awards: Adele és az újoncok viszik a prímet

BRIT Awards - BRIT Awards: Adele és az újoncok viszik a prímet

Február a zenei díjkiosztók hónapja. Másfél héttel az 58. Grammy Awards után, 24-én rendezik a BRIT Awardsot – a brit zeneipar legrangosabb könnyűzenei elismerései 36. alkalommal találnak gazdára, ezúttal tizenkét kategóriában. A legtöbb jelölést Adele, valamint 2015 két nagy felfedezettje, James Bay és a Years & Years kapta, négy-négy kategóriában indulnak.

Adele harmadik, 25 című stúdiólemeze november 20-án jelent meg. Az év hátralévő részében 2 millió 496 ezer példányt értékesítettek belőle a brit piacon, s ezzel 2015 legnépszerűbb albuma lett. Adele-t jelölték a legjobb brit női előadók között, ahol Florence Welch, a Florence + the Machine frontasszonya, Jess Glynne, Laura Marling és meglepetésre a 2011-ben elhunyt Amy Winehouse a vetélytársa. A 25 című nagylemezével elnyerheti a legjobb brit albumnak, a Hello című slágerével pedig a legjobb brit kislemeznek és annak klipjével a legjobb videoklipnek járó díjat. A legjobb brit férfielőadók kategóriában Aphex Twin, Calvin Harris, James Bay, Jamie xx és Mark Ronson közül kerül ki a győztes.

BRIT Awards - BRIT Awards: Adele és az újoncok viszik a prímet

Az Egyesült Királyságban a feltörekvő tehetségeket is díjazzák, rangsorolják. A BRIT Awardson adják át a Critics’ Choice díjat, a BBC pedig egy nagyszabású szavazás, a BBC Sound of… keretében próbálja kideríteni, ki lesz az adott év legnagyobb felfedezettje a brit piacon. Tavaly a Critics’ Choice díjat James Bay kapta. A zenész beváltotta a hozzá fűzött reményeket, 2015 egyik vezető sztárja volt, ennek megfelelően idén a legjobb brit újonc mellett a legjobb brit férfielőadó, a Chaos and the Calm című nagylemezével a legjobb brit album, a Hold Back the River című dalával pedig a legjobb brit kislemez kategóriában kapott nominációt. James Bay a BBC Sound of 2015 versenyben a második helyen végzett. Itt a Years & Years trió diadalmaskodott, amely szintén nagy népszerűségre tett szert. A várakozásnak megfelelően a legjobb brit újoncok között összecsap Bayjel. Ezenkívül a legjobb brit zenekar, valamint a King című dallal a legjobb brit kislemez és annak videójával a legjobb videoklip kategóriában indul. Az Critics’ Choice díjat idén Jack Garratt kapja, aki a BBC Sound of 2016 szavazást is megnyerte.

A BRIT Awardson fellép Adele, Jess Glynne, James Bay, Justin Bieber, The Weeknd, a Coldplay és a Little Mix. A gálán megemlékeznek a január 10-én elhunyt David Bowie-ról is. (Új Szó)

Puha József

2016. 01. 28. 10:58

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

BRIT Awards: Adele és az újoncok viszik a prímet cikk képei
BRIT Awards - BRIT Awards: Adele és az újoncok viszik a prímetBRIT Awards - BRIT Awards: Adele és az újoncok viszik a prímet