Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nagy-Szín-Pad! – a tehetségmutató újratöltve

 - Nagy-Szín-Pad! – a tehetségmutató újratöltve

Már az első sorozat is szép sikert aratott, a második kapcsán pedig azt jósoltuk, hogy korunk egyik meghatározó versenye lehet. A napokban a harmadikat is meghirdették.

A Petőfi rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda által létrehozott Nagy-Szín-Pad! célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi rádió adásában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat nagyobb ismertséghez segítse, a jövőben a fesztiválok nagyszínpadán találkozhassunk velük.

Az első sorozatban a Mary PopKids diadalmaskodott. A 2015-ös mezőnybe – sajnálatos módon – bekerült egy élvonalbeli együttes is, az Ocho Macho, amelynek borítékolható volt a győzelme. A reggae, a ska, a punk és a latin zene elegyét játszó Ocho Macho évek óta az egyik vezető koncertzenekar, a fesztiválok állandó fellépője. Nem kellett volna nevezni. Talán ebből tanulva ezúttal nincs a mezőnyben élvonalbeli szereplő.

 - Nagy-Szín-Pad! – a tehetségmutató újratöltve

Az idei elődöntőkben helyet kapott tizenkét együttest és előadót egy zenészeket, producereket, újságírókat, szerkesztőket, valamint koncert- és fesztiválszervezőket tömörítő grémium választotta ki. A győztes meghívást kap a Sziget Fesztivál, a Telekom VOLT Fesztivál és a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a hollandiai Eurosonic Festivalon 2017-ben és egy videoklipet is forgathat. Minden induló már most nyertesnek számít, hiszen felléphet az említett fesztiválokon és a MOL Nagyon Balaton rendezvényein. Az indulók április 23-tól tizenkét napon át a budapesti Akvárium Klubban mutatkoznak be. A döntőnek ugyancsak az Akvárium ad otthont, május 15-én.

A következő zenekarok és zenészek szerepelnek a Nagy-Szín-Pad! harmadik sorozatában: a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), a Fran Palermo, Marge, a Mongooz and the Magnet, a Passed, a Run Over Dogs, a SuperStereo, Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec. „Idén a közönségszavazatok mellett szakmai zsűri is értékeli a produkciókat” – mondta Fülöp Zoltán, az egyik alapító és főszervező.

Puha József

2016. 02. 07. 19:46

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nagy-Szín-Pad! – a tehetségmutató újratöltve cikk képei
 - Nagy-Szín-Pad! – a tehetségmutató újratöltve - Nagy-Szín-Pad! – a tehetségmutató újratöltve