Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újít az Eurovíziós Dalfesztivál

Eurovíziós Dalfesztivál - Újít az Eurovíziós Dalfesztivál

Ezekben a hetekben számos országban rendeznek eurovíziós válogatót, s több helyen győztest is hirdettek már. A napokban bejelentették, változik az összeurópai verseny szavazási rendszere.

Az elmúlt években az Eurovíziós Dalfesztivál végső sorrendjét a nemzeti zsűrik és a nézők voksainak kombinációja adta ki. Ez változatlan marad, viszont ezentúl a pontszámokat külön-külön számolják és jelentik be.

Az idei döntő huszonhat dalának elhangzása és a nézők szavazásának lezárása után a résztvevő negyvenhárom ország nemzeti zsűrijének végeredményét ismertetik a helyi szóvivők, ők élőben csak a tizenkét ponttal jutalmazott produkciót nevezik meg, a többinek a számítógép rakja az országa neve mellé a pontszámot. Ezt követően a telefonon, SMS-ben és a verseny hivatalos applikációján érkezett voksok által kialakult sorrendet már a dalfesztivál műsorvezetői jelentik be, a legkevesebb pontot kapott országtól eljutnak a legtöbb pontot kapott országig, s csak a pontszámot ismertetik. A végső sorrend a két pontszám összesítése után alakul ki. A zsűrik és a nézők továbbra is a legjobbnak ítélt tíz produkciót értékelik tizenkét, tíz, valamint nyolctól egyig terjedő pontszámmal.

Eurovíziós Dalfesztivál - Újít az Eurovíziós Dalfesztivál

A két elődöntőben is ezt a szavazási módszert alkalmazzák majd, de azokban – az elmúlt évekhez hasonlóan – csak a tíz-tíz továbbjutót jelentik be, a pontszámok a döntő után válnak nyilvánossá.

„A változtatás nagy lépés egy izgalmasabb verseny irányába. Az új rendszer szimbolikusan ugyanott, Stockholmban indul, ahol 1975-ben a tizenkét pontos szavazást bevezették” – mondta Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál főellenőre, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) vezetője.

Szombaton összeállt a hazai válogató döntős mezőnye, s az esélylatolgatás új szakaszba lépett. A legtöbb szakmabeli Freddie-t, Petruska Andrást, Vásáry Andrét és Oláh Gergőt várja a legjobb négy közé, s Freddie-t tartja a befutónak. (Új Szó)

Puha József

2016. 02. 24. 21:47

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

vendeg 2016. 04. 19. 5:42
))))))))))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újít az Eurovíziós Dalfesztivál cikk képei
Eurovíziós Dalfesztivál - Újít az Eurovíziós DalfesztiválEurovíziós Dalfesztivál - Újít az Eurovíziós Dalfesztivál