Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Freddie megy Stockholmba

Eurovíziós Dalfesztivál - Freddie megy Stockholmba

Már korántsem támadják annyian, mint a kezdetekben. A Dal a hazai könnyűzenei élet meghatározó versenye lett. Szerintem a legfontosabb. Tulajdonképpen az Eurovíziós Dalfesztivállal sem kell összekapcsolni. Nélküle is megállja a helyét.

Az egyik vezető hírportálunk ezúttal is megszavaztatta olvasóit A Dalról. Tizenhárom százalékuk vélekedett úgy, hogy jó a műsor, és hét százalékuk volt maximálisan elégedett, szerintük az idei felhozatal jobb, mint a tavalyi. Szerintem is jobb volt, a tavalyelőttitől viszont elmaradt, de ez most nem is fontos. A lényeg, hogy végre van egy zenei vetélkedő a televízióban, ahol nem agyonsztárolt percemberek énekelnek slágereket, s aztán el is tűnnek a süllyesztőben, hanem új szerzemények versenyeznek, amelyek jelentős része sláger lesz. Tény, hogy például a Petőfi rádióból ismert kiváló zenészekkel még színvonalasabb műsort lehetne készíteni, de ők bizonyára azért nem jelentkeznek, mert ciki volna a nevüket egy lapon említeni az Eurovíziós Dalfesztivállal.

Eurovíziós Dalfesztivál - Freddie megy Stockholmba

Az idei műsorban Freddie diadalmaskodott, ő képviselheti a magyar színeket májusban az összeurópai versenyen. A Pioneer című győztes szerzemény zeneszerzője Szabó Zé, a szövegét Csarnai Borbála írta, aki megkapta A Dal 2016 legjobb szövegírója díjat.

„Felfoghatatlan érzés, hogy győztem. Igaz, az elődöntőt és a középdöntőt is megnyertem, de nem készültem a győzelemre” – mondta Freddie. Kitért arra, hogy a Pioneer nem A Dalra készült, csak jókor született meg. A felvétel demóverzióját az utolsó pillanatokban adták be a versenybe, és amint kiderült, hogy beválogatták a legjobb harmincba, tovább dolgoztak rajta. „Örömteli, hogy a zeneszámomat külföldön is szeretik, sok kedvező visszajelzést kaptam az elmúlt hetekben. Azt szeretném, hogy amikor fellépek a stockholmi színpadra, Magyarország büszke legyen rám” – hangsúlyozta az énekes.

Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd egy tehetségkutató tévéműsorban vált ismertté, az első hazai Rising Star negyedik helyén végzett. Két slágere van, az angol nyelvű Mary Joe-t Kállay-Saunders András és Szakos Krisztián, a magyar nyelvű Neked nem kell címűt a Magna Cum Laude két zenésze, Szabó Tibi és Kara Misa írta az énekesnek.

Freddie utazik tehát az idei Eurovíziós Dalfesztiválra, s remélhetőleg szép eredménnyel tér haza. A Pioneert az első, május 10-én tartandó elődöntőben mutatja be. (Új Szó)

 

(Felvétel: MTVA)

Puha József

2016. 03. 01. 20:55

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

vendeg 2016. 04. 19. 5:41
Gratula!))))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Freddie megy Stockholmba cikk képei
Eurovíziós Dalfesztivál - Freddie megy StockholmbaEurovíziós Dalfesztivál - Freddie megy Stockholmba