Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2016/11. hét

Listamustra - Listamustra 2016/11. hét

A The 1975 első stúdiólemeze 2013 szeptemberében jelent meg. Az USA-ban csak a 28. pozícióig jutott, de már 349 ezer példányt értékesítettek belőle, ezért nem meglepő, hogy az angol rockzenekar második stúdióalbuma, az I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It – akárcsak egy hete odahaza – az amerikai piacon is rajt-cél győzelmet aratott. 108 ezer példánnyal debütált az élen.

A The 1975 az amerikai zenetörténetben leghosszabb című listavezető korongja egy éven belül már a hatodik nagylemez angol zenészektől, amely az első helyen nyit az USA-ban. A Mumford & Sons (Wilder Mind) májusban, a Florence + the Machine (How Big, How Blue, How Beautiful) júniusban, a Muse (Drones) szintén júniusban, Adele (25) decemberben, David Bowie (Blackstar) albuma januárban kezdett a rangsor csúcsán.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Rihanna featuring Drake: Work

Egyesült Királyság – Lukas Graham: 7 Years

Németország – Alan Walker: Faded

Magyarország – Jonas Blue featuring Dakota: Fast Car

 

Az USA-ban is listavezető-esélyes a 7 Years

Az amerikai Hot 100 rangsort harmadik hete a barbadosi Rihanna a kanadai Drake-kel készült slágere, a Work uralja. A texasi Kelly Clarkson, az első, 2002-es American Idol győztese a tehetségkutató tévéműsor most zajló 15. sorozatában előadta a Piece by Piece című zeneszámát, amely a lista nyolcadik pozíciójába érkezett meg. Három helyet javítva a kilencedik a dán Lukas Graham a 7 Yearsszel. A 12. pozícióba iratkozott fel a második, 2012-es amerikai The X Factor bronzérmese, a Fifth Harmony öttagú miami lánycsapat a Ty Dolla $ign Los Angeles-i énekessel készült Work from Home című újdonsága.

A brit rangsor élén sincs változás, ötödik hete a Lukas Graham vezet a 7 Yearsszel. Hat helyet előlépve a kilencedik Tinie Tempah angol rapper Zara Larsson svéd énekesnővel készült Girls Like című felvétele. A Fifth Harmony és Ty Dolla $ign (Work from Home) tizenkét pozíciót ugorva a 11. helyet foglalta el. Az első új belépőt az 57. pozícióban találjuk, Kendrick Lamar kaliforniai rapper untitled unmastered. című albumáról az "untitled 02 | 06.23.2014." című szerzemény startol itt. Az "untitled 03 | 05.28.2013." a 67., az "untitled 01 | 08.19.2014." a 87., az "untitled 07 | 2014–2016" a 93. helyet szerezte meg, szintén újdonságként.

A német listán ötödik hete Alan Walker Angliában született norvég producer az első a Faded című dallal. Tizenhat pozíciót javítva a 12. Sia ausztrál énekesnő a jamaicai Sean Paullal készült Cheap Thrills című zeneszáma.

A mi Single (track) Top 40 rangsorunk csúcsára visszatért Jonas Blue londoni producer a Dakotával készült Fast Car című felvétele, Tracy Chapman amerikai énekesnő 1988-as slágerének átdolgozása – megszakítással harmadik hete uralja a mezőnyt. Dua Lipa koszovói albán származású angol énekesnő dala, a Be the One a 13., Shawn Mendes kanadai tinisztár Camila Cabellóval, a Fifth Harmony egyik énekesnőjével készült zeneszáma, az I Know What You Did Last Summer a 26., a Honeybeast tavalyi nagylemezének címadó felvétele, a Bódottá a 35., David Guetta francia producer Siával és Fetty Wap New Jersey-i rapperrel készült dala, a Bang My Head a 39. helyen rajtol. A rádiós listán két hét után trónfosztott lett Shawn Mendes Stitchese. A rádióállomásaink ismét a Halott Pénz Darabokra törted a szívem című slágerét, a Bergendy örökzöldjének az átdolgozását játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – The 1975: Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It

Egyesült Királyság – Adele: 25

Németország – Bibi & Tina: Soundtrack zum 3. Kinofilm – Mädchen gegen Jungs

Magyarország – Wisdom: Rise of the Wise

 

Metálegyüttesek hete

Az Amerikai Egyesült Államok eladási rangsorának élmezőnyében a The 1975 korongja mellett további két új belépő szerepel: Macklemore & Ryan Lewis seattle-i hiphopduó második stúdióalbuma, a This Unruly Mess I’ve Made 61 ezer példánnyal a negyedik, az Anthrax 11. stúdiólemeze, a For All Kings 34 ezerrel a kilencedik pozícióban debütált. A New York-i metálzenekarnak ez a második albuma a tízes mezőnyben, az 1993-as Sound of White Noise a hetedik helyig jutott. Kelly Clarkson tavaly februárban kiadott hetedik stúdiólemeze, a Piece by Piece (március 4-én Piece by Piece Remixed változatban került forgalomba) iránt hatszáznyolcvankét százalékkal nőtt meg a kereslet, s a 120. pozícióból a hatodikba jött fel. A hatvanhat éves Bonnie Raitt kaliforniai bluesénekesnő 17. stúdióalbuma, a Dig in Deep a 11. helyen nyitott.

A brit piacon visszatért az élre Adele nagylemeze, a 25 – 53 936 példánnyal vezet. A TOP 10-ben két újdonságra lelünk. A hetedik pozícióban kezdett Kendrick Lamar teljesen váratlanul megjelent untitled unmastered. című albuma, amelyen nyolc cím nélküli szerzemény hallható, pontosabban ezeket a felvétel időpontja alapján nevezte el. A nyolcadik helyre érkezett meg Kano ötödik stúdiólemeze, a Made in the Manor – az angol grime-előadó, rapper először tanyázik az élmezőnyben.

Németországban a Bibi & Tina: Soundtrack zum 3. Kinofilm – Mädchen gegen Jungs című korongból fogyott el a legtöbb, amely nyolcadik hete található a listán. Megaloh német rapper albuma, a Regenmacher a második, Wolfgang Petry 1951-es születésű német popénekes dupla slágerválogatása, a 40 Jahre – 40 Hits a hetedik, a Sabaton svéd metálegyüttes koncertlemeze, a Heroes on Tour a nyolcadik pozícióba iratkozott fel.

Nálunk a Wisdom budapesti metálzenekar negyedik albuma, a Rise of the Wise rajt-cél győzelmet aratott. A negyvenes mezőnyben négy új belépő szerepel még: Geszti Péter különböző közreműködőkkel készült nagylemeze, a Létvágy a 12., David Bowie 2000-ben kiadott válogatásalbuma, a Bowie at the Beeb – The Best of the BBC Radio Sessions 68–72 a 22., a Miike Snow svéd pop-rock együttes iii című harmadik stúdiólemeze a 34., David Bowie hatodik, 1973-as stúdióalbuma, az Aladdin Sane a 36. helyet foglalta el.

Puha József

2016. 03. 15. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

denise 2016. 04. 18. 13:25
Megbízható hitel ajánlat között különösen nagyon alacsony Felajánlom hitelek minden rászoruló már nagyon alacsony áron, ha a bind és keres egy kölcsön alacsonyabb költséggel tudják, hogy volt, hogy írja be a jobb oldali ajtót a kapcsolatot velem - Nincs e-mail - marie12denise@gmail.com

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2016/11. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2016/11. hét