Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Budapest Voices-CD, saját szakácskönyvvel

Budapest Voices - Budapest Voices-CD, saját szakácskönyvvel

2013 augusztusában robbant be a köztudatba a Budapest Voices a Tankcsapda Adjon az ég című slágerének zseniális, kórusra átírt változatával. A zenekar tagjainak többsége a Kőbányai Zenei Stúdió egykori és jelenlegi tanára vagy növendéke.

Egy ütőhangszeres is szerepel az együttesben, ezért az nem tisztán a cappella. A Budapest Voices első, egy magazinnal együtt megjelent Alternatívák című nagylemezén elsősorban a Petőfi rádióból ismert magyar dalok átdolgozásai hallhatók.

Az időközben eléggé átalakult zenekar második albuma, a Finomra hangolva március 24-től az Ízbűvölők című szakácskönyvvel együtt lesz kapható, amelyben a tizenhárom tag ötvenöt receptje kapott helyet. Köztük olyan ínyencségek elkészítésének leírása, mint az almában sült koktélrák fehér mártással vagy a sajtos paplan alatt sült lazac piros pöttyös túrós rizzsel és kapros, tejfölös szósszal, de az egyszerűbb ételek is megtalálhatók a könyvben, például a túrós csusza, a tökfőzelék, a bableves, a rakott krumpli és a zserbó receptje.

Budapest Voices - Budapest Voices-CD, saját szakácskönyvvel

A lemezen az átiratok mellett szerepel egy új szerzemény is, a Boldog újjászületést!, amelyet Warnusz Zsuzsa, az együttes művészeti vezetője írt. A legnagyobb videomegosztó portálon már megtalálható az album beharangozó dala, a Képzeld el másképp, az Ocho Macho Kowalskyval készült slágerének az átdolgozása.

(Máté Balázs felvétele)

Puha József

2016. 03. 19. 10:35

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Budapest Voices-CD, saját szakácskönyvvel cikk képei
Budapest Voices - Budapest Voices-CD, saját szakácskönyvvelBudapest Voices - Budapest Voices-CD, saját szakácskönyvvel