Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2016/14. hét

Listamustra - Listamustra 2016/14. hét

A kaliforniai Gwen Stefani harmadik stúdiólemeze, a This Is What the Truth Feels Like a brit piacon a 14. helyről a 68. pozícióba esett. Az USA-ban az első helyre érkezett meg, 84 ezer példánnyal. A No Doubt énekesnője szólóban először szerepel az amerikai albumeladási lista csúcsán.

Gwen Stefani előző két szólólemeze sokkal jobb eredménnyel debütált az USA-ban. A 2004-es Love. Angel. Music. Baby. 309 ezer példánnyal a hetedik, a 2006-os The Sweet Escape 243 ezerrel a harmadik pozícióba iratkozott fel. Az előbbiből eddig több mint négymillió, az utóbbiból 1 millió 733 ezer fogyott el az amerikai piacon. Biztosra vehető, hogy a This Is What the Truth Feels Like című korong a jövő héten elhagyja az amerikai tízes mezőnyt, és zuhanórepülésbe kezd, az énekesnő népszerűsége az utóbbi években ugyanis jelentősen megcsappant.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Rihanna featuring Drake: Work

Egyesült Királyság – Mike Posner: I Took a Pill in Ibiza

Németország – Alan Walker: Faded

Magyarország – Alan Walker: Faded

 

Európa-szerte hódít a Faded

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorát hatodik hete Rihanna barbadosi énekesnő és Drake kanadai hiphopsztár slágere, a Work vezeti. Már ezüstérmes a dán Lukas Graham a 7 Yearsszel. A massachusettsi születésű Meghan Trainor május 13-án jelenteti meg a második, Thank You című stúdióalbumát, amelynek beharangozója, a No című szerzemény megfelezve a helyezéseinek számát a hatodikra ugrott.

Mike Posner az I Took a Pill in Ibiza című felvétellel az USA-ban ismét beállította eddigi csúcspozícióját, a tizedik helyre jött fel, a brit listát pedig harmadik hete uralja. A michigani zenész második stúdiólemeze, az At Night, Alone. május 6-án kerül forgalomba. Az első új belépőt a 61. pozícióban találjuk: Jay Sean londoni énekes Sean Paul jamaicai énekessel készült Make My Love Go című zeneszáma nyitott itt. Ők korábban is dolgoztak már együtt, Jay 2009-es Do You Remember című dalát készítették közösen, amelyben Lil Jon atlantai rapper is közreműködik. Sean Paul az élmezőnyben is szerepel, Siával a negyedik helyen a Cheap Thrills című slágerrel.

Az Egyesült Királyságban hét pozíciót javítva a 11., Németországban nyolcadik hete első Alan Walker Angliában született norvég producer a Faded című szerzeménnyel, amelyben a szintén norvég Iselin Solheim énekel.

A mi Single (track) Top 40 rangsorunkat is Alan Walker vezeti, második hete. A listán két újdonságra lelünk: G-Eazy oaklandi rapper a Bebe Rexha brooklyni születésű énekesnővel készült felvétele, a Me, Myself & I a 36., Mike Posner zeneszáma (I Took a Pill in Ibiza) a negyvenedik helyet foglalta el. A rádióink harmadik hete Jonas Blue és Dakota Fast Car című dalát, Tracy Chapman 1988-as slágerének az átdolgozását sugározzák a leggyakrabban, megelőzve Sigala Sweet Lovin’ és Alan Walker Faded című felvételét.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Gwen Stefani: This Is What the Truth Feels Like

Egyesült Királyság – Zayn: Mind of Mine

Németország – Amon Amarth: Jomsviking

Magyarország – Fish!: Idő van

 

Zayn Malik tovább arat

Az amerikai TOP 10-ben Gwen Stefani korongja mellett további három új belépő található. 54 ezer példánnyal az ezüstérmes pozícióban rajtol az amerikai The Voice kilencedik sorozatának (ebben indult Király Viktor) a győztese, Jordan Smith Kentucky államból származó, 1993-as születésű énekes albuma, a Something Beautiful. A Fox csatornán március 20-án közvetített The Passion: New Orleans nagylemeze 31 ezerrel a nyolcadik, Kane Brown georgiai countryénekes EP-je, a Chapter 1 harmincezerrel a kilencedik helyet szerezte meg. Iggy Pop amerikai legenda 17. stúdióalbuma, a Post Pop Depression stílszerűen a 17. pozícióban startol.

A brit rangsor élén – a várakozásnak megfelelően – a One Direction fiúcsapatból tavaly március 25-én kivált Zayn Malik idén március 25-én kiadott első szólólemeze, a Mind of Mine kezdett 22 250 példánnyal. Joe Bonamassa New York-i blues-rock zenész 12. stúdióalbuma, a Blues of Desperation a harmadik, Birdy angol énekesnő harmadik stúdiólemeze, a Beautiful Lies a negyedik, az Asking Alexandria angol metálzenekar negyedik stúdióalbuma, a The Black a 15., a White Denim texasi rockegyüttes hetedik stúdiólemeze, a Stiff a huszadik, az Amon Amarth svéd metálzenekar tizedik stúdióalbuma, a Jomsviking a harmincadik helyre érkezett meg.

A német lista csúcsán az Amon Amarth korongja debütált. Ronny (1930–2011) német énekes négy CD-ből álló gyűjteménye, a Hohe Tannen – Das Beste a második, Joe Bonamassa lemeze (Blues of Desperation) a harmadik, a Hämatom német metálegyüttes albuma, a Wir sind Gott az ötödik, Olaf Malolepski német énekes válogatása, a Du bist wie Champagner – Zum Jubiläum nur das Beste a hatodik, Birdy lemeze (Beautiful Lies) a hetedik, Zayn albuma (Mind of Mine) a kilencedik pozícióba iratkozott fel.

Nálunk a múlt heti első helyezett, Köteles Leander, azaz Leander Kills nagylemeze, a Túlélő a 12. pozícióba hátrált. A rangsor élén a Fish! albuma, az Idő van nyitott. A negyvenes mezőnyben további öt újdonság szerepel: Birdy lemeze (Beautiful Lies) a negyedik, Joe Bonamassa albuma (Blues of Desperation) a 19., Zayn korongja (Mind of Mine) a 24., a Judas Priest angol metálzenekar koncertlemeze, a Battle Cry a 28., az Amon Amarth albuma (Jomsviking) a 33. helyet foglalta el. A válogatáskorongok eladási listájának csúcsán a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny idei sorozata tizenkét indulójának a CD-je rajtol.

Puha József

2016. 04. 05. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2016/14. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2016/14. hét