Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Drake új dalai is hódítanak

Drake - Drake új dalai is hódítanak

Két héttel ezelőtt az április 21-én elhunyt Prince slágerei árasztották el a brit dallistát. A múlt héten Beyoncé új korongja, a Lemonade mind a tizenkét zeneszáma szerepelt újdonságként a százas mezőnyben, közülük tizenegy most is ott tanyázik. A héten Drake írta át a rangsort, tizenhat felvétele található a listán.

A kanadai rapper negyedik, Views című stúdiólemeze 78 397 példánnyal érkezett meg a brit albumeladási rangsor csúcsára. Idén ennél jobban egy hét alatt csak David Bowie teljesített – a január 10-én meghalt legenda Blackstar című nagylemeze 146 168 példánnyal debütált a lista élén, s még a második héten is 81 403 példánnyal állt a csúcson.

Drake nemcsak az albumok, hanem a dalok rangsorát is uralja az Egyesült Királyságban. A nigériai Wizkid és az angol Kyla közreműködésével készült One Dance című slágere változatlanul, negyedik hete első – ezúttal 140 731 példánnyal vezet, amely idei rekord. A One Dance-szel egy időben egy másik szerzemény is napvilágot látott beharangozóként Drake nagylemezéről, a Pop Style, amelyet a The Throne (Kanye West és Jay-Z) közreműködésével készített – ez a héten a 34. helyen szerepel. Az albumról elsőként megismert Hotline Bling az 56. pozícióba tért vissza. A Too Good (featuring Rihanna) a 41., a Controlla a 46., a With You (featuring PartyNextDoor) az 58., a Grammys (featuring Future) a 73., a U with Me? a 77., a Feel No Ways a 81., a Hype a 83., a 9 a 87., a Still Here a 92., a Keep the Family Close a 93., a Weston Road Flows a 94., a Childs Play a 97. helyet szerezte meg. Ezeken kívül még Drake Future atlantai rapperrel készült Jumpman című zeneszáma is megtalálható a listán, a 69. pozícióban – ez kettejük közös, tavaly szeptemberben megjelent What a Time to Be Alive című mixtape nagylemezéről való.

Puha József

2016. 05. 10. 19:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Drake új dalai is hódítanak cikk képei
Drake - Drake új dalai is hódítanakDrake - Drake új dalai is hódítanak