Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Nagy-Szín-Pad! kicsi szépséghibái

Nagy-Szín-Pad! - A Nagy-Szín-Pad! kicsi szépséghibái

Két nagyszabású zenei verseny fejeződött be a hétvégén. Az egyikben csak az elején, a hazai válogatóban leltünk örömet, a másikat végig öröm volt követni. Az előbbi, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét gyorsan felejtsük is el, az utóbbinak, a Nagy-Szín-Pad!-nak pedig drukkoljunk tovább!

A 2014-ben indult Nagy-Szín-Pad! célja, hogy a résztvevőkre a korábbinál nagyobb reflektorfény háruljon, a jövőben a fesztiválok nagyszínpadán találkozhassunk velük. Tavaly a szervezők elkövették azt a bakit, hogy a szárnypróbálgató és az ismertebb zenekarok közé beválogatták a már nagy rajongótáborral rendelkező, a többieknél mérföldekkel előrébb járó Ocho Machót. Egyértelmű volt, hogy nyerni fog.

Nagy-Szín-Pad! - A Nagy-Szín-Pad! kicsi szépséghibái

A tehetségmutató verseny harmadik sorozatában a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, Freddie, a Fran Palermo, a Marge, a Mongooz and the Magnet, a Passed, a Run Over Dogs, a SuperStereo, Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec kapott helyet. Az indulók mindegyike az elődöntőben teljes koncertet adott a budapesti Akvárium Klubban, amire több résztvevőnek, ha nincs ez a megmérettetés, nyilván évet, éveket kellett volna várnia. Ezúttal nemcsak a közönség döntött, hanem a szakma, egy huszonöt tagú zsűri is értékelte a produkciókat, a győztest viszont a nézők választották ki. A tegnapi fináléba az etno-punkos Bohemian Betyars, a stoner rockban utazó Run Over Dogs és Erdély vezető popegyüttese, a Bagossy Brothers Company jutott be. A győztes egyebek mellett meghívást kap a Sziget Fesztivál (Rihanna előtt léphet fel), a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand – Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, valamint az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon. A döntőben a Bohemian Betyars diadalmaskodott.

Nagy-Szín-Pad! - A Nagy-Szín-Pad! kicsi szépséghibái

A rendezvény egyre rangosabb, de idén is voltak szépséghibái. Freddie kilógott a sorból. A többiek begyakorolt koncertműsorral versengtek, nála viszont látszott, a repertoárt erre az alkalomra állította össze, nincs elegendő saját dala. Ha Freddie bekerül a fináléba, akkor szoros programja lett volna, szombaton Eurovízió, vasárnap Nagy-Szín-Pad!… A következő szépséghiba pedig az, hogy a magyarul éneklő Bohemian Betyars bizonyára nem tud érvényesülni a jövő sztárjait kereső Eurosonicon, tehát a megfelelő induló kiválasztását nem szabadna (csak) a közönségre bízni. Oda ebből a mezőnyből talán a Fran Palermo lenne a legmegfelelőbb.

Puha József

2016. 05. 16. 18:56

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Nagy-Szín-Pad! kicsi szépséghibái cikk képei
Nagy-Szín-Pad! - A Nagy-Szín-Pad! kicsi szépséghibáiNagy-Szín-Pad! - A Nagy-Szín-Pad! kicsi szépséghibáiNagy-Szín-Pad! - A Nagy-Szín-Pad! kicsi szépséghibái