Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A hiánypótló Jazztelen

Jazztelen - A hiánypótló Jazztelen

Jazztelen – nagy erővel robbant be a köztudatba a The Voice énekesének izgalmas világú blues-rock zenekara. A trió nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy bebizonyítsa: igenis létezik rádióbarát blues-rock muzsika.

Jazztelen

Saját dalokból álló repertoárjában a korai 70-es, 80-as évek klasszikus rockhangzását ötvözi modern blues rock és rock&roll elemekkel. A dallamos hangzásvilágot hazánkban ritkaságszámba menő fergeteges szájharmonika és virtuóz gitárszólók egészítik ki, és eszement dobolás teszi feledhetetlenné.

A Bűdi Szilárd énekes-basszusgitáros-szájharmonikás, Géczy Viktor gitáros és Kottler Ákos dobos alkotta power-trió színpadra lépését pár éves műhelymunka előzte meg, amikor is rengeteg számot írtak és kigondolták, milyen formációban és hangszereléssel állnak színpadra. Amikor összeállt a bő egyórás műsor, elhatározták, hogy belevágnak a közönségtoborzásba. E célból kezdetben főként klubkoncerteket adtak, de eltökéltségük, lelkesedésük és szorgalmuk hamarosan meghozta gyümölcsét, és 2016 elején immár egy tízállomásos országos turnén zenéltek a Kowalsky meg a Vega előzenekaraként.

Jazztelen - A hiánypótló Jazztelen

Az együttes nagy erővel robbant be a köztudatba, és innentől nem volt megállás: májusban már a Tátrai Band előzenekaraként muzsikált a Barba Negra Music Clubban, július 3-án pedig a Tankcsapdával és a Kowalsky meg a Vegával lép fel a V4 Fesztivál és Színházi Találkozón, Vácott.

Külön öröm, hogy a frissen Magyarország Érdemes Művésze díjjal kitüntetett Tátrai Tibor méltónak találta a zenekart arra, hogy közös dalt vegyen fel vele, és klipet (Piros Blues Gitár) is forgassanak együtt, amelynek online premierje június 15-én volt. A zenekar klipjeiben több híresség is közreműködött, a Tűzzel játszol című videójában például Mucsi Zoltánt láthatjuk a megborult borbély szerepében.

A blues-rock muzsikát tartalmas és néha vicces szövegekkel ötvöző Jazztelen Póka Egon és Tátrai Tibor után további gyerekkori ikonjaival is közös zenélést tervez.

2016. 06. 17. 18:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A hiánypótló Jazztelen cikk képei
Jazztelen - A hiánypótló JazztelenJazztelen - A hiánypótló Jazztelen