Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Az év slágere, nélkülünk?

Drake - Az év slágere, nélkülünk?

Lehet-e 2016 legnagyobb világslágere egy olyan dal, amely mifelénk nem túl népszerű? Úgy néz ki, lehet! A brit és az amerikai listán ugyanis tarol.

A One Dance nekünk „túl amerikai”, pedig a három előadója közül egyik sem amerikai. Drake kanadai hiphopsztár, Wizkid nigériai énekes és Kyla angol énekesnő áll a sláger mögött. Az eredetije Kyla 2008-as Do You Mind című dala, amely a Crazy Cousinz trió mixében vált ismertté, de csak szűk körben, elsősorban a diszkókban hódított, a brit listán a 48. helyig jutott.

Drake - Az év slágere, nélkülünk?

A hét legfontosabb zenei kérdése azt volt, hogy az alkalmi triónak sikerül-e beérnie Rihannát és Jay-Z-t? Sikerült! A One Dance tizedik hete uralja a brit rangsort. Legutóbb a barbadosi énekesnő és az amerikai rapper Umbrella című slágere vezetett tíz hétig, 2007-ben.

Mostantól a Wet Wet Wet a legyőzendő ellenfél. Legutóbb ugyanis a skót zenekar uralta hosszabb ideig a brit mezőnyt – a Love Is All Around című szerzeménnyel, a The Troggs angol együttes 1967-es zeneszámának az átdolgozásával 1994-ben tizenöt hétig trónolt. A rekorder a kanadai Bryan Adams, aki a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című film betétdalával, az (Everything I Do) I Do It for You cíművel 1991-ben tizenhat hétig állt az élen. Drake-ék akár már a jövő héten elveszíthetik elsőségüket, a fő listavezető-esélyes a negyedik pozícióból a másodikba előlépő Kungs francia producer és a Cookin’ on 3 Burners ausztrál soul-funk trió felvétele, a This Girl, amelyben az ausztrál Kylie Auldist vokálozik.

A One Dance az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorát egy hét megszakítással ötödik hete vezeti. (Új Szó)

Puha József

2016. 06. 24. 18:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az év slágere, nélkülünk? cikk képei
Drake - Az év slágere, nélkülünk?Drake - Az év slágere, nélkülünk?