Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Áj láv jú – újra Rapülők

Rapülők - Áj láv jú – újra Rapülők

Geszti Péter jelenleg a Létvágy című stúdiólemezével hódít. Ezúttal nem hagyományos zenekart verbuvált, az album „featuring produkció”, a dalokat közreműködőkkel: Ambrus Ritával, Gereben Zitával, Széles Izával, Tóth Gabival, Váczi Eszterrel, Wolf Katival, Busa Pistával, Kowalskyval, Oláh Gergővel, Pély Barnával, Puskás Petivel és Rácz Gergővel adja elő.

Geszti az Első Emelet szövegírójaként tette le zenei névjegyét. Eddig három együttese volt: elsőként a Rapülőkkel (Berkes Gáborral, Szentmihályi Gáborral), majd a Jazz+Azzal (Behumi Dórival, Kozma Orsival, Váczi Eszterrel, Dés Lászlóval), végül a Gringo Sztárral (Gereben Zitával, Sapszon Orsolyával) halmozott sikert sikerre. A legnépszerűbb a Rapülők volt, amely 1992-ben robbant be a slágerlisták élére, és meghonosította a rapet a magyar zenei közegben.

Rapülők - Áj láv jú – újra Rapülők

A Rapülők két stúdiólemeze (Rapülők – 1992, Rapeta – 1993) több mint félmillió példányban fogyott el. A trió 1994-ben, sikerei csúcsán fejezte be működését, a néhai Budapest Sportcsarnokban búcsúzott el a közönségtől, négy telt házas koncertet adott. 2006-ban összeállt, kétszer töltötte meg a Papp László Budapest Sportarénát, s kiadta a Riszájkling című albumát, amely a két stúdiólemez tizenkét dalának újrahangszerelt változatait tartalmazza.

A Rapülők jövőre ismét összeáll, MC Gesztenye, Berkes T Boy és Michel de Lux február 25-én lép fel a Sportarénában. A koncert az Áj láv jú címet kapta – ez az első album egyik slágere. „Nagyon nehezen indultuk 1992-ben. Senki sem hitt bennük, a lemezkiadók eleinte visszadobták a demónkat, azzal az indokkal, hogy magyarul nem lehet rappelni. Újra áthangszereljük a slágereinket, amelyek hanghordozón is megjelennek. A kilencvenes évek Magyarországa egy nagyon vidám és felszabadult hely volt, és ezt a vidámságot szeretnénk visszahozni a zenénkkel" mondta Geszti Péter az egyik rádióállomás reggeli műsorában. (Új Szó)

 

Fotó: morningshow.eu és bakelit.hu

Puha József

2016. 07. 03. 18:15

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Áj láv jú – újra Rapülők cikk képei
Rapülők - Áj láv jú – újra RapülőkRapülők - Áj láv jú – újra Rapülők