Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Poppunkok győzték le Drake-et

Blink 182 - Poppunkok győzték le Drake-et

Azt hittük, a Red Hot Chili Peppersnek sikerül véget vetnie Drake sikersorozatának, de a kaliforniai rockzenekarnak ez nem jött össze. A The Getaway című 11. stúdiólemeze két hete az amerikai albumeladási lista második helyén debütált. Drake nagylemeze, a Views most, kilenc hét után lett trónfosztott. A kanadai hiphopsztárt egy másik kaliforniai együttes, a Blink-182 győzte le a hetedik, California című stúdióalbumával.

A California 186 ezer példánnyal érkezett meg az amerikai eladási rangsor élére, ebből 172 ezer az eladás. A zenekarnak ez a második listavezető nagylemeze az USA-ban, elsőként a 2001-es Take Off Your Pants and Jacket cíművel ért fel a csúcsra. A Blink-182 a múlt héten a brit albumeladási listát is uralta, pályafutása során először, az új korongjával 23 529 példánnyal.

Blink 182 - Poppunkok győzték le Drake-et

Mark Hoppus basszusgitáros-énekes beszélt a szülőföld előtt tisztelgő lemezről. „Nem akartunk szerelmes levelet írni Kaliforniához, ám az album készítése során sokszor szóba került a szülőföldünk, városok, utcák, egy-egy, a gyerekkorunkból ismert banda révén, és úgy döntöttünk, róla nevezzük el a lemezt. Kalifornia az energia, a lehetőség, a remény és az ambíció szimbóluma, de van egy sötét oldala is. Pontosan olyan, mint az albumunk” – mondta.

Ez az első nagylemez, amely Tom DeLonge gitáros nélkül készült, akit Matt Skiba váltott. „Nem tudtuk, hogyan működik majd az új felállás. Bevonultunk a stúdióba, és hat hét alatt huszonnyolc dalt rögzítettünk. Teljesnek érzem az albumot, minden benne van, amit a Blink-182 lemezének tartalmaznia kell. Vannak rajta gyors, dühös és popos felvételek, valamint őszinte dalok is” – tette hozzá Hoppus. (Új Szó)

Puha József

2016. 07. 18. 17:42

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Poppunkok győzték le Drake-et cikk képei
Blink 182 - Poppunkok győzték le Drake-etBlink 182 - Poppunkok győzték le Drake-et