Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2016/28. hét

Listamustra - Listamustra 2016/28. hét

Az USA-ban a múlt héten a 14. helyre iratkozott fel, a héten a 18. pozícióban szerepel a Twenty One Pilots ohiói duó a Heathens című szerzeménnyel, az augusztus 1-jén bemutatásra kerülő, a mozikban augusztus 5-től látható Öngyilkos osztag (Suicide Squad) betétdalával.

A hét legmagasabban kezdő felvétele is a filmből való. A 32. helyen rajtol négy amerikai rapper: Lil Wayne, Wiz Khalifa, Logic és Ty Dolla $ign két amerikai rockzenekarral: az Imagine Dragonsszal és az X Ambassadorsszal készült Sucker for Pain című zeneszáma.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake featuring Wizkid & Kyla: One Dance

Egyesült Királyság – Drake featuring Wizkid & Kyla: One Dance

Németország – Imany: Don’t Be So Shy (Filatov & Karas Remix)

Magyarország – Ákos: Ugyanúgy

 

Szólóban tért vissza Fergie

Az amerikai Hot 100 élmezőnyében ugyanaz a tíz szerzemény tanyázik, mint a múlt héten. A csúcson sincs változás, nyolcadik hete a kanadai Drake, a nigériai Wizkid és az angol Kyla vezet a One Dance-szel.

A brit tízes mezőnyben sincsenek nagy változások, az első négy felvétel megőrizte a pozícióját, a One Dance 13. hete uralja a mezőnyt. Kilenc helyet ugorva a hetedik a két amerikai lemezlovas alkotta The Chainsmokers zeneszáma, a Don’t Let Me Down, amelyet Andrew Taggart és Alex Pall a pittsburghi Daya énekesnővel készített. Két pozíciót javítva a tizedik a Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsor tavalyi, kilencedik sorozatában ismertté vált Calum Scott angol énekes a Dancing on My Own című dallal, Robyn svéd énekesnő 2010-es slágerének az átdolgozásával. Az eredeti változat a nyolcadik helyig jutott. A legmagasabban nyitó újdonságot az 56. pozícióban találjuk: ide érkezett meg a The Black Eyed Peas énekesnője, a kaliforniai Fergie felvétele, a M.I.L.F. $., amellyel a készülő, második, Double Dutchess című stúdióalbumát harangozza be. Az első, a The Dutchess tíz éve, 2006 szeptemberében jelent meg.

A német rangsorban trónfosztás történt. Imany francia énekesnő zeneszáma, a Don’t Be So Shy került az élre, amelynek a Filatov & Karas Remixe hódít. Három helyet előlépve a nyolcadik a New York-i Jennifer Lopez az Ain’t Your Mama című szerzeménnyel, amely a környékünkön szép sikereket ér el, a két legjelentősebb zenepiacon viszont nem túl népszerű, az amerikai listán a 76., a briten a 182. pozícióig vitte.

A mi Single (track) Top 40 rangsorunkban tizedik hete Ákos az első az Ugyanúgy című EP-jével. A kilencedik helyen debütált Ramin Djawadi iráni származású német zeneszerző Light of the Seven című dala a Trónok harca (Game of Thrones) hatodik részéből. A tizediken a The Fantastic Oceans startol a Movin’ Cruisin’ című slágerrel, a Terence Hill és a június 27-én elhunyt Bud Spencer főszereplésével játszott Kincs, ami nincs című filmből. A rádióállomásaink negyedik hete az ausztrál Sia és a jamaicai Sean Paul felvételét, a Cheap Thrillst sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Drake: Views

Egyesült Királyság – Blink-182: California

Németország – 257ers: Mikrokosmos

Magyarország – Bon Voyage – Válogatott slágerek utazáshoz, szurkoláshoz

 

A Blink-182 brit sikere

Az USA-ban továbbra is, kilencedik hete Drake negyedik stúdióalbuma, a Views a legnépszerűbb nagylemez. Ezúttal 111 ezer példánnyal vezet, ebből mindössze 25 ezer az eladás. A TOP 10 egyetlen új belépője a The Avett Brothers észak-karolinai folk-rock együttes kilencedik, True Sadness című stúdióalbuma, amely 46 ezer példánnyal (43 ezer az eladás) a bronzérmes pozíciót szerezte meg. Megfelezte helyezéseinek számát a nyolcadikon lévő, második hete a rangsorban tartózkodó, hiphopzenészek újdonságait tartalmazó Epic AF című válogatáskorong.

A Blink-182 kaliforniai pop-punk zenekar pályafutása során először szerepel a brit rangsor csúcsán – a hetedik, California című stúdiólemezével 23 529 példánnyal indít. Az élmezőny másik új belépője Bat for Lashes angol énekesnő a kilencedik pozícióba feliratkozó The Bride című negyedik stúdióalbuma.

Németországban az első helyen a 257ers német hiphopcsapat ötödik stúdiólemeze, a Mikrokosmos, a másodikon a Calimeros svájci popegyüttes albuma, a Schiff ahoi, a harmadikon a Blink-182 korongja, a tizediken Eric Clapton angol élő legenda és vendégeinek háromlemezes Crossroads Revisited: Selections from the Crossroads Guitar Festivals című gyűjteménye kezdett.

Nálunk a labdarúgó-Európa-bajnokságra kiadott, s valamiért nem a válogatásalbumok listáján helyet kapó Bon Voyage – Válogatott slágerek utazáshoz, szurkoláshoz című nagylemez került az élre. Eric Claptonék gyűjteménye a nyolcadik, Bat for Lashes albuma a 19., az Ossian 1990-es nagylemeze, A rock katonái a 29., a Magyarok közt európai – versként hallgatható dalszövegek című album, amely Bálint András hangoskönyve, Bródy János dalszövegeit szavalja a 35., a Dupla KáVé válogatáskorongja, a Best of 2001–2004 a 36. pozícióban rajtol.

Puha József

2016. 07. 12. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2016/28. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2016/28. hét