Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Trónfosztásra várva

Listamustra - Trónfosztásra várva

A One Dance a listavezetés alapján már a brit zenetörténet három legsikeresebb dala között van, 15. hete uralja a brit mezőnyt. Vajon ki vethet véget a kanadai Drake, a nigériai Wizkid és az angol Kyla sikerének?

Sokáig a Cookin’ on 3 Burners ausztrál trió This Girl című 2009-es zeneszámának Kungs francia producer által készített idei remixe volt az első számú listavezető-esélyes, amelyet az ausztrál Kylie Auldist énekel. Négy hétig tanyázott az ezüstérmes pozícióban, már visszaesőben van, a héten ötödik.

Jelenleg Jonas Blue a legesélyesebb az első hely megszerzésére. Az angol producer a Dakotával készült Fast Carral, az amerikai Tracy Chapman 1988-as slágerének az átdolgozásával a második pozícióig jutott. A héten ismét ezüstérmes, a JP Cooperrel készített Perfect Strangers című dallal.

Listamustra - Trónfosztásra várva

Szintén esélyes a két lemezlovas alkotta New York-i The Chainsmokers és Daya pittsburghi énekesnő felvétele, a Don’t Let Me Down, igaz, a héten egy helyet rontva már csak bronzérmes.

A negyedik pozícióban szerepel a következő trónkövetelő, a Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsor tavalyi, kilencedik sorozatában feltűnt Calum Scott angol énekes a Dancing on My Own című zeneszámmal, Robyn svéd énekesnő 2010-es slágerének az átiratával. Az eredeti változat a nyolcadik helyig jutott.

Shawn Mendes augusztus 8-án tölti be a 18. életévét. A kanadai énekes a fiatal kora ellenére már tudja, milyen érzés a brit dallista élén tanyázni – az év elején két hétig vezetett a Stitches című szerzeménnyel. Szép születésnapi ajándék volna, ha a szeptember 23-án megjelenő második, Illuminate című stúdióalbumának az előhírnökével, a Treat You Betterrel elfoglalná a csúcsot. A héten négy pozíciót ugorva kilencedik.

A One Dance eredetije Kyla 2008-as Do You Mind? című dala, amely a Crazy Cousinz mixében vált ismertté, de csak szűk körben, elsősorban a diszkókban hódított. Ha az új változatot a jövő héten sem győzik le, akkor a listavezetés alapján a brit zenetörténet legnagyobb slágere lesz a kanadai Bryan Adams dalával, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című film főcímzenéjével, az (Everything I Do) I Do It for You cíművel megosztva, amely 1991-ben tanyázott tizenhat hétig a brit rangsor élén. (Új Szó)

Puha József

2016. 07. 27. 17:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Trónfosztásra várva cikk képei
Listamustra - Trónfosztásra várvaListamustra - Trónfosztásra várva