Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Michael Kiwanuka csalóka sikere

Michael Kiwanuka - Michael Kiwanuka csalóka sikere

Nálunk nincs jó híre Michael Kiwanukának. Az ugandai származású angol énekes kétszer is, 2013-ban és 2014-ben az utolsó pillanatban mondta le a szigetes koncertjét, egyészségi okokra hivatkozva. Ráadásul az igazi áttöréssel is adós, még odahaza is.

Kiwanuka megnyerte a BBC Sound of 2012 szavazást – a szakma úgy gondolta, az Egyesült Királyságban ő lesz az év legnagyobb felfedezettje. A jóslat azonban nem vált be, „a férfi Adele”-ként is emlegetett zenész nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig minden adott volt hozzá. Lelkizős szerzeményei egyszerűek, múltba révedőek. Soulos, folkos, dzsesszes dalai hallatán Bill Withers és Otis Redding juthat eszünkbe. Gitárjátékán az angol folkzene 2009 januárjában elhunyt legendájának, John Martynnak a hatása érezhető. Hangja, énekstílusa a Coldplay frontemberének, Chris Martinnak a hangjára emlékeztet. Első, Home Again című nagylemeze 2012 márciusában került forgalomba, de korántsem ért el akkora sikert vele, mint amekkorát vártak tőle.

Michael Kiwanuka - Michael Kiwanuka csalóka sikere

Michael Kiwanuka a héten a brit albumeladási listán rajt-cél győzelmet aratott a Love & Hate című második stúdiólemezével, bár ehhez elegendő volt 11 639 példány is. Hogy sikerül-e neki végre befutnia, azt a következő hetek döntik el. (Új Szó)

Puha József

2016. 07. 29. 18:40

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Michael Kiwanuka csalóka sikere cikk képei
Michael Kiwanuka - Michael Kiwanuka csalóka sikereMichael Kiwanuka - Michael Kiwanuka csalóka sikere