Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Zorán elszeretett dalai

Zorán - Zorán elszeretett dalai

Zorán legutóbb 2013 őszén jelentkezett stúdiólemezzel, az Egypár barát cíművel, amelyen tíz, javarészt már ismert duettje és egy, 2006-os tercettje hallható – énekel többek között Palya Beával, Rúzsa Magdival, Tompos Kátyával, Gerendás Péterrel, Presser Gáborral, fivérével, Sztevanovity Dusánnal és feleségével, Hegyi Barbarával.

A közönség most új dalokat tartalmazó albumot várt a Kossuth-díjas előadóművésztől, mivel márciusban a Budapest Kongresszusi Központban tartott koncertjén két vadonatúj Presser Gábor–Sztevanovity Dusán szerzeményt is előadott, a Nincsen kedvem és az Az volt a dal címűt, helyette azonban válogatáskoronggal rukkolt elő.

„A duettlemez adta magát, mert mindig vannak vendégeim a koncerteken, és a sokféle, érdekes fúzióból érdemes volt összeállítani egy albumnyit” – mondta Zorán az MTI-nek. Pályafutása során külföldi zenészek jó néhány slágerét rögzítette magyarra átírva vagy az eredeti nyelven, ezekből kötött csokorba tízet az Elszeretett dalok című korongon.„A lemezen szereplő felvételek nagy része itt-ott, különböző kiadványokon már megjelent, de gyűjteményként még nem, és rákerült két publikálatlan átirat is. A Dusán által magyarra átültetett slágerek között számos olyan van, amelyet a mai napig játszom a koncertjeimen. Elsősorban a Volt egy táncra gondolok, Leonard Cohen Take This Waltzának a magyar változatára, de említhetem az Üres bölcsőt ringat a Hold fénye címűt, Harry Chapin több mint négy évtizeddel ezelőtt íródott Cat’s in the Cradle című dalának a magyar verzióját, vagy a Szép holnapot is, amely Mark Knopfler szerzeménye, Why Worry címmel a Dire Straits slágere” – nyilatkozta az énekes. Az említettek mellett szerepel az albumon Cole Porter, Sting, Charles Trenet, Billy Joel, Chris Rea egy-egy dala, valamint felkerült rá egy skót népdal, a Morning Has Broken is, amely Cat Stevens előadásában vált ismertté 1971-ben. Az utóbbi mellett Zorán szintén angolul adja elő a True Love-ot, Auth Csillával, de franciául is énekel, a feleségével a Que reste-t-il de nos amours? című slágert, amely a Magyar Televízió Aranyág című műsorában hangzott el 2010-ben.

Zorán - Zorán elszeretett dalai

Zorán hangsúlyozta: nem nosztalgiázik. „Számomra nagyon fontos, hogy időről időre szülessenek új dalok, amelyek bekerülnek a repertoárba. Akkor érzem jól magam, ha zajlanak a dolgok körülöttem” – mondta az énekes, aki szeptember 17-én két koncertet is ad a budapesti Művészetek Palotájában. A belépőjegyek már elfogytak. (Új Szó)

Puha József

2016. 08. 04. 18:55

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zorán elszeretett dalai cikk képei
Zorán - Zorán elszeretett dalaiZorán - Zorán elszeretett dalai