Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Posztumusz lemez sikere

Viola Beach - Posztumusz lemez sikere

Fél évvel a tragédia után a brit albumeladási lista csúcsán debütált a Viola Beach első, egyben utolsó nagylemeze, 17 379 példánnyal. A korong a zenészek családtagjainak összefogásaként kerülhetett forgalomba.

A Viola Beach 2013-ban alakult. A négytagú angol zenekar idén, február 13-án halálos autóbalesetet szenvedett. A tragédia Svédországban történt. Az együttes gépkocsija Stockholm külterületén egy huszonöt méter magas hídról az alatta lévő folyóba esett. Kris Leonard (énekes-gitáros), River Reeves (gitáros), Tomas Lowe (basszusgitáros) és Jack Dakin (dobos), valamint menedzserük, Craig Tarry a helyszínen életét vesztette. A Viola Beach a Where’s the Music? nevű zenei fesztivál vendége volt.

Viola Beach - Posztumusz lemez sikere

A tragédia révén az addig még odahaza is a kevésbé ismert, pályakezdő zenekarok közé tartozó Viola Beach világszerte a híradások élére került. Nem sokkal később két felvétele is felbukkant a brit dallistán: a Swings & Waterslides címűnek a 11., a Boys That Singnek az ötvenedik hely volt a csúcspozíciója.

A Viola Beach című albumon kilenc szerzemény kapott helyet, köztük a Get to Dancing BBC-s koncertváltozata. A zenészek hozzátartozói a nagylemez kapcsán egy közleményt is kiadtak. Ebben azt írják: azért hozták össze a hanghordozót, hogy az utókor a Viola Beach tagjaira ne a tragikus haláluk miatt emlékezzen, hanem a zenéjük révén, amelyet hatalmas lelkesedéssel készítettek. River Reeves testvére az album sikerével kapcsolatban azt mondta a BBC-nek, hogy a fiúk nagyon örülnének a listavezetésnek, amiért keményen megdolgoztak.

A Coldplay a Glastonburyn – amely Európa legjelentősebb zenei fesztiválja – megemlékezett a Viola Beachről. Napjaink első számú együttese a koncertje egy részét a zenészeknek ajánlotta, és előadta a kvartett Boys That Sing című dalát. Chris Martin azzal vezette fel az átdolgozást, hogy ezzel bizonyos értelemben a Viola Beach a Glastonbury fő fellépője, amely a valóságban sajnos már sohasem jöhet össze. (Új Szó)

Puha József

2016. 08. 08. 18:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Posztumusz lemez sikere cikk képei
Viola Beach - Posztumusz lemez sikereViola Beach - Posztumusz lemez sikere