Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2016/35. hét

Listamustra - Listamustra 2016/35. hét

A környékünkön a Don’t Let Me Down című dallal futott be a The Chainsmokers. Már most biztosra vehető, hogy a külső énekesekkel dolgozó New York-i duó újdonsága, a Closer még sikeresebb lesz. A felvétel az amerikai rangsorban már listavezető, a britben pedig az első számú listavezető-esélyes, a héten bronzérmes, egy pozíciót javítva.

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában négy hét után lett trónfosztott a Cheap Thrills, az ausztrál Sia és a jamaicai Sean Paul zeneszáma. A Halsey washingtoni énekesnővel készült Closer a listán tartózkodás harmadik hetében foglalta el a csúcsot. A két lemezlovas: Andrew Taggart és Alex Pall formációjának előző két slágere, a Roses (featuring Rozes) a hatodik, a Don’t Let Me Down (featuring Daya) a harmadik helyig jutott az USA-ban.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – The Chainsmokers featuring Halsey: Closer

Egyesült Királyság – Major Lazer featuring Justin Bieber & MØ: Cold Water

Németország – Imany: Don’t Be So Shy (Filatov & Karas Remix)

Magyarország – Ákos: Ugyanúgy

 

Megérkezett a Metallica újdonsága

A brit TOP 10-ben ugyanazok a szerzemények tanyáznak, mint a múlt héten. Az élen sincs változás, ötödik hete a Major Lazer amerikai trió a kanadai Justin Bieberrel és a dán MØ-val készített felvétele, a Cold Water vezet. Az első új belépő a 25. pozícióban szerepel: Ellie Goulding angol énekesnő Still Falling for You című zeneszáma nyitott itt, amely a Bridget Jones babát vár (Bridget Jones’s Baby) című film betétdala. Az ezredforduló utáni négy-öt év vezető angol énekesének, Craig Davidnek az utóbbi időben nem nagyon fut a szekere. Most talán változik a helyzet, hiszen az Ain’t Giving Up című újdonságát napjaink legmenőbb angol producerével, Sigalával készítette el – a 29. helyre érkezett meg vele.

A német csúcs is változatlan, nyolcadik hete Imany francia énekesnő az első a Don’t Be So Shy című szerzemény Filatov & Karas Remixével. Kilenc pozíciót ugorva a nyolcadik az amerikai csapat: Lil Wayne, Wiz Khalifa, az Imagine Dragons, Logic, Ty Dolla $ign és az X Ambassadors felvétele, a Sucker for Pain az Öngyilkos osztag (Suicide Squad) című filmből. Három helyet előlépve a tizedik a Disturbed chicagói metálzenekar The Sound of Silence című zeneszáma, a Simon & Garfunkel duó 1964-es slágerének az átdolgozása.

A mi Single (track) Top 40 rangsorunkat 17. hete Ákos EP-je, az Ugyanúgy uralja. Charlie Puth és Selena Gomez közös dala, a We Don’t Talk Anymore a 22., Britney Spears pénteken megjelent Glory című kilencedik stúdióalbumáról a Do You Wanna Come Over? a 26., a Metallica november 18-án érkező tizedik, Hardwired… to Self-Destruct című stúdiólemezének előhírnöke, a Hardwired a 37., Thomas Jack és Jasmine Thompson felvétele, a Rise Up a 38. pozícióban debütált. A rádióállomásaink hetedik hete Justin Timberlake slágerét, a Can’t Stop the Feeling! címűt játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Soundtrack: Suicide Squad

Egyesült Királyság – Frank Ocean: Blonde

Németország – Die Lochis: #Zwilling

Magyarország – Ossian: 30 év legszebb balladái

 

Újdonságokkal teli német élmezőny

Az amerikai piacon második hete az Öngyilkos osztag című film albuma a legnépszerűbb – ezúttal 93 ezer példánnyal vezet, ebből ötvenezer az eladás. A tízes mezőnyben három új belépőre lelünk. A harmadik helyen ötvenezer példánnyal (29 ezer az eladás) PartyNextDoor kanadai producer-énekes második stúdiólemeze, a PartyNextDoor 3, a negyediken 42 ezerrel (37 ezer az eladás) Justin Moore arkansasi countryzenész negyedik stúdióalbuma, a Kinda Don’t Care, a hetediken 27 ezerrel (14 ezer az eladás) a Rae Sremmurd kaliforniai hiphopduó második stúdiólemeze, a SremmLife 2 kezdett.

Az Egyesült Királyságban a Blossoms angol popegyüttes első stúdióalbuma, a mezőnyt két hétig uraló Blossoms a 13. pozícióba zuhant. A TOP 10-ben három újdonság található. A csúcsot 31 866 példánnyal Frank Ocean kaliforniai születésű énekes második stúdiólemeze, a Blonde, a második helyet a hetvenéves amerikai élő legenda, Dolly Parton 43. stúdióalbuma, a Pure & Simple, a harmadikat a David Brent: Life on the Road című angol film zenéje szerezte meg.

A német élmezőnyben nyolc új belépő szerepel. Az első pozícióba a Die Lochis német duó nagylemeze, a #Zwilling, az ezüstérmesbe a Sabaton svéd metálzenekar albuma, a The Last Stand, a bronzérmesbe a Faun német folkegyüttes korongja, a Midgard, a negyedikbe Lindsey Stirling amerikai hegedűművész nagylemeze, a Brave Enough, a hatodikba a HB13 német rapcsapat albuma, a Bang Bang, a hetedikbe a Feuerschwanz német rockzenekar korongja, a Sex is Muss, a nyolcadikba Daniela Alfinito német énekesnő nagylemeze, a Das Beste, a kilencedikbe a Dorfrocker német „partyrock” trió albuma, a Heimat.Land.Liebe. iratkozott fel.

Idehaza második hete az Ossian válogatása, a tizenkilenc dalt tartalmazó 30 év legszebb balladái a legkelendőbb kiadvány. A negyvenes mezőnyben öt újdonságra lelünk. A Zorall nagylemeze, a Retrográd a 12., a Mr. Basary Group albuma, A csend fogságában a 13., a Sabaton korongja (The Last Stand) a 15., a P. Mobil dupla DVD-je, az Élve vagy halva / Gesarol – 47 év Rock’n’Roll a 16., Lindsey Stirling nagylemeze (Brave Enough) a 35. helyet foglalta el.

Puha József

2016. 08. 30. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2016/35. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2016/35. hét