Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2016/37. hét

Listamustra - Listamustra 2016/37. hét

Barbra Streisand nagylemeze, az Encore: Movie Partners Sing Broadway rajt-cél győzelmet aratott az USA-ban. Ezzel a díva megelőzte Elvis Presleyt, s Bruce Springsteennel közösen uralja az amerikai albumeladási rangsor örökranglistájának harmadik helyét. Jay-Z és a The Beatles található előttük.

Jay-Z tizenhárom, a The Beatles tizenkilenc lemezzel szerepelt vezető pozícióban. A tíz duettet tartalmazó korong Barbra Streisand 11. amerikai listavezető albuma. 149 ezer példánnyal debütált a csúcson, ebből 148 ezer az eladás. A brooklyni születésű, 75. életévében járó színész-énekesnő az egyetlen, akinek hat egymást követő évtized mindegyikében listavezető nagylemeze volt az USA-ban. Az 1964-es People (öt hétig vezetett), az 1974-es The Way We Were (két hétig), az 1976-os A Star Is Born (filmzene, hat hétig), az 1978-as Barbra Streisand’s Greatest Hits Volume 2 (három hétig), az 1980-as Guilty (három hétig), az 1985-ös The Broadway Album (három hétig), az 1993-as Back to Broadway (egy hétig), az 1997-es Higher Ground (egy hétig), a 2009-es Love Is the Answer (egy hétig) és a 2014-es Partners (egy hétig) című lemezeivel tanyázott a rangsor élén.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – The Chainsmokers featuring Halsey: Closer

Egyesült Királyság – The Chainsmokers featuring Halsey: Closer

Németország – Imany: Don’t Be So Shy (Filatov & Karas Remix)

Magyarország – Ákos: Ugyanúgy

 

Imany utolérte Alan Walkert

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában harmadik hete a New York-i The Chainsmokers az első a Halsey washingtoni énekesnővel készült Closer című szerzeménnyel. Andrew Taggart és Alex Pall duójának a harmadik helyig jutó, Daya pittsburghi énekesnővel készített Don’t Let Me Down című slágere az ötödik pozícióban található. Szintén két felvétellel van jelen az élmezőnyben egy másik duó, a Tyler Joseph és Josh Dun alkotta columbusi Twenty One Pilots: a Heathensszel (az Öngyilkos osztag című film betétdala) bronzérmes, a Ride-dal (az ötödik helyig vitte) a hetedik pozícióban szerepel.

A brit lista csúcsán sincs változás, második hete a Closer vezet. A következő hat helyen is ugyanazokra a zeneszámokra lelünk, mint a múlt héten. Hét pozíciót ugorva a tizedik Martin Garrix holland producer In the Name of Love című szerzeménye, amelyben a New York-i Bebe Rexha énekel. Az első újdonság a harmincadik helyen található: a svéd Zara Larsson kezdett itt az Ain’t My Fault című felvétellel.

A német mezőnyt tizedik hete Imany francia énekesnő uralja a Don’t Be So Shy című dala Filatov & Karas Remixével. Legutóbb az angol–norvég Alan Walker volt első tíz hétig, február 12-től április 21-ig a Faded című slágerével. A Heathens (Twenty One Pilots) három pozíciót javítva a kilencedik, Rag’n’Bone Man angol énekes a Human című zeneszámmal ötöt ugorva a tizedik.

Idehaza 19. hete Ákos vezet az Ugyanúgy című EP-vel. A floridai születésű Ariana Grande a Trinidad és Tobagói születésű Nicki Minaj-zsal készült felvétele, a Side to Side a hatodik, két török zenész: Mahmut Orhan producer és Sena Şener énekesnő dala, a Feel a 34., a Closer (The Chainsmokers featuring Halsey) a 38. helyre érkezett meg. A Red Hot Chili Peppers négy szerzeménnyel tanyázik a negyvenes mezőnyben, a dupla sportarénás koncertje sikerének hatására: a Can’t Stop (2002-es) a 23., az Under the Bridge (1991-es) a 29. pozícióba iratkozott fel, a Dark Necessities (idei) a 19., a Dani California (2006-os) a 24. helyre tért vissza. A rádióállomásaink nyolc hétig a memphisi Justin Timberlake slágerét, a Can’t Stop the Feeling! címűt sugározták a leggyakrabban. Most a Cookin’ on 3 Burners ausztrál trió és Kylie Auldist ausztrál énekesnő This Girl című 2009-es zeneszámának Kungs francia producer által idén készített remixe került a rádiós rangsor élére.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Barbra Streisand: Encore: Movie Partners Sing Broadway

Egyesült Királyság – Ward Thomas: Cartwheels

Németország – Fler: Vibe

Magyarország – Ossian: 30 év legszebb balladái

 

Angol countryduó a brit lista csúcsán

Az USA-ban Britney Spears kilencedik stúdióalbuma, a Glory 111 ezer példánnyal (88 ezer az eladás) a bronzérmes pozícióban nyitott. Barbra Streisand mellett a Florida Georgia Line is megelőzte. A Brian Kelley és Tyler Hubbard alkotta nashville-i countryduó harmadik, Dig Your Roots című stúdiólemeze megszorongatta Streisand korongját, 145 ezer példánnyal (126 ezer az eladás) startol a második helyen. A TOP 10-ben még egy új belépő szerepel: Young Thug atlantai születésű rapper mixtape-albuma, a Jeffery a nyolcadik pozíciót foglalta el. A De La Soul Long Island-i hiphoptrió kilencedik stúdiólemeze, az and the Anonymous Nobody… újdonságként a brit rangsorban a múlt héten a 16., az amerikaiban a héten a 12. helyet szerezte meg.

A brit tízes mezőnyben hat új belépőre lelünk. Az élen a Catherine és Lizzy ikrek alkotta Ward Thomas második, Cartwheels című stúdióalbuma rajtol, 12 127 példánnyal. A hampshire-i countryduó első nagylemeze, a From Where We Stand 2014 júliusában jelent meg, s odahaza a 41. pozícióig jutott. A második helyen az egykori, Karen és Richard Carpenter alkotta The Carpenters Los Angeles-i duó válogatása, a The Nation’s Favourite Songs, a harmadikon Jamie T wimbledoni születésű zenész negyedik stúdióalbuma, a Trick, az ötödiken Wretch 32 londoni rapper harmadik stúdiólemeze, a Growing Over Life, a hatodikon az A Day to Remember floridai rockzenekar hatodik stúdióalbuma, a Bad Vibrations, a hetediken a The Divine Comedy észak-írországi popegyüttes 11. stúdiólemeze, a Foreverland debütált. A kétezres évek elejének nagy sztárja, az angol Sophie Ellis-Bextor a hatodik, Familia című stúdióalbumával a 12. pozícióban kezdett.

A német élmezőnyben öt újdonság található: az első három német rappereké, a negyedik egy német dzsesszzenészé, az ötödik egy amerikai rockzenekaré. A lista csúcsára Fler nagylemeze, a Vibe, a harmadik helyére Kay One albuma, a Der Junge von damals, a negyedikre Herzog nagylemeze, a Vollbluthustler, a hatodikra Till Brönner albuma, a The Good Life, a hetedikre az A Day to Remember korongja (Bad Vibrations) érkezett meg.

Nálunk visszatért az élre az Ossian gyűjteménye, a 30 év legszebb balladái, amely három hete a csúcson landolt, s két hete is uralta a mezőnyt. A Red Hot Chili Peppers koncertjei természetesen a nagylemez-eladási rangsorban is éreztetik hatásukat: az amerikai rockerek idei stúdióalbuma, a The Getaway huszonkét pozíciót javítva a hatodik helyen szerepel, a 2003-as Greatest Hitse a huszadik, az 1991-es Blood Sugar Sex Magik című stúdiólemeze a 36. pozícióba jött vissza. A Kiss amerikai rockegyüttes koncertalbuma, a Rocks Vegas Nevada a 15., a kanadai Celine Dion francia nyelvű nagylemeze, az Encore un soir a 23., az angol Pink Floyd 1979-es stúdióalbuma, a The Wall a 32. helyre iratkozott fel.

Puha József

2016. 09. 13. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2016/37. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2016/37. hét