Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2016/42. hét

Listamustra - Listamustra 2016/42. hét

Újabb világsztárral bővül a karácsony előtti zenepiac. Bruno Mars bejelentette, hogy november 18-án rukkol elő a harmadik, 24K Magic című stúdiólemezével, amelynek előhírnöke, a címadó szerzemény a brit listán a kilencedik, a németen a 24., a miénken a 13. helyen debütált.

Bruno Mars napjaink legnépszerűbb férfielőadója. Az első, 2010-es Doo-Wops & Hooligans című stúdióalbumából és a másodikból, a 2012-es Unorthodox Jukebox címűből is hat-hatmillió kelt el világszerte. A hawaii énekes legutóbb közreműködőként hódított, Mark Ronson angol zenész 2014-es dala, az Uptown Funk! énekeseként, amely a brit rangsort hét, az amerikait tizennégy hétig vezette, s 2015 legnagyobb világslágere volt.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – The Chainsmokers featuring Halsey: Closer

Egyesült Királyság – James Arthur: Say You Won’t Let Go

Németország – Rag’n’Bone Man: Human

Magyarország – Ákos: Ugyanúgy

 

Újabb dal Lady Gaga pénteken megjelenő albumáról

The Weeknd kanadai énekes és a Daft Punk francia duó listavezető-esélyes újdonságának, a Starboynak egyelőre nem sikerült elfoglalnia az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorának csúcsát, egy pozíciót javítva ezüstérmes. Az élen nyolcadik hete a The Chainsmokers duó és Halsey énekesnő felvétele, a Closer tanyázik. 25. hete szerepel a listán, most lépett be a TOP 10-be, három helyet javítva a tizedik két kaliforniai előadó: Gnash és Olivia O’Brien zeneszáma, az I Hate U, I Love U, amely a brit rangsorban a hetedik pozícióig jutott.

A brit mezőnyt harmadik hete az angol James Arthur uralja. Itt a Starboy egy helyet rontva bronzérmes. Az ezüstérmes pozícióba a Closer jött fel, amely a Say You Won’t Let Go előtt négy hétig volt első. Bruno Mars mögött a következő új belépőt a 48. helyen találjuk, Lady Gaga Million Reasons című dalát, a New York-i énekesnő pénteken érkező Joanne című stúdiólemezéről.

Németországban harmadik hete Rag’n’Bone Man angol énekes a listavezető a Human című szerzeménnyel. A Closer egy pozíciót előlépve a második, The Weeknd és a Daft Punk Starboyja hat helyet ugorva a nyolcadik.

A mi Single (track) Top 40 rangsorunkat 24. hete Ákos EP-je az Ugyanúgy vezeti. A mezőnyben Bruno Mars újdonsága mellett még három új belépőre lelünk: a New Level Empire felvétele, a Szerteszét a 17., Lady Gaga zeneszáma (Million Reasons) a 23., Zara Larsson svéd énekesnő dala, az Ain’t My Fault a 32. pozícióba érkezett meg. A rádióállomásaink megszakításokkal 12. hete Justin Timberlake slágerét, a Can’t Stop the Feeling!-et játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Solange: A Seat at the Table

Egyesült Királyság – Green Day: Revolution Radio

Németország – Sportfreunde Stiller: Sturm & Stille

Magyarország – Ákos: Veletek vagyunk / Dupla Aréna 2015

 

Újabb őszi albumdömping

Az amerikai élmezőnyben három újdonság tanyázik. A csúcson Solange harmadik stúdiólemeze, az A Seat at the Table kezdett 72 ezer példánnyal, ebből 46 ezer az eladás. Beyoncé húga az előző két stúdióalbumával, a 2008-as Sol-Angel and the Hadley St. Dreams cíművel a kilencedik, a 2003-as Solo Star cíművel a 49. helyig jutott. A Bon Iver wisconsini indie-folk együttes harmadik, 22, A Million című stúdiólemezéből többet értékesítettek, mint Solange korongjából, 58 ezer példányt, de a streameléssel együtt 71 ezerrel csak az ezüstérmes pozíciót szerezte meg. Az északír Van Morrison pályafutása legjobb amerikai helyezését érte el, a 36., Keep Me Singin című stúdióalbuma a kilencedik pozícióba iratkozott fel 25 ezer példánnyal. A 2008-as Keep It Simple és a 2012-es Born to Sing: No Plan B cíművel a tizedik helyig vitte.

A brit tízes mezőnyben nyolc új belépő (!) szerepel. Craig David a múlt héten az élen rajtoló nagylemeze, a Following My Intuition az ötödik, a The Shires countryduó a bronzérmes pozícióban startoló albuma, a My Universe a hetedik helyre esett. A csúcson 30 880 példánnyal (29 470 az eladás) a Green Day kaliforniai punk-rock zenekar 12. stúdiólemeze, a Revolution Radio nyitott. Az ezüstérmes pozícióban az egykori Bee Gees zenésze, Barry Gibb második szólóalbuma, az In the Now (az első, a Now Voyager 1984-ben került boltokba), a bronzérmesben az Alter Bridge orlandói rockegyüttes ötödik stúdiólemeze, a The Last Hero, a negyedikben a Kaiser Chiefs leedsi indie-rock zenekar hatodik stúdióalbuma, a Stay Together, a hatodikban a OneRepublic coloradói pop-rock együttes negyedik stúdiólemeze, az Oh My My, a nyolcadikban Seasick Steve kaliforniai blueszenész nyolcadik stúdióalbuma, a Keepin’ the Horse Between Me and the Ground, a kilencedikben Norah Jones brooklyni születésű énekesnő hatodik stúdiólemeze, a Day Breaks, a tizedikben a Feeder walesi rockzenekar kilencedik stúdióalbuma, az All Bright Electric debütált. A TOP 10-en kívül is vannak fontos újdonságok: a White Lies londoni post-punk együttes negyedik stúdiólemeze, a Friends a 11., a Sum 41 kanadai pop-rock zenekar hatodik stúdióalbuma, a 13 Voices a 16., a Placebo londoni rockegyüttes válogatáskorongja, az A Place for Us to Dream a 21. helyet foglalta el.

A német élmezőnyben még több, kilenc új belépő (!) található. Csak az ötödik hete a rangsorban lévő Bonez MC német és RAF Camora osztrák rapper nagylemeze, a Palmen aus Plastik a régi, amely most a nyolcadik. Az élen a Sportfreunde Stiller német rocktrió albuma, a Sturm & Stille landolt. Az ezüstérmes pozícióba a Green Day nagylemeze (Revolution Radio), a bronzérmesbe Norah Jones albuma (Day Breaks), a negyedikbe Fard iráni születésű német rapper nagylemeze, a Bei Fame hört Freundschaft auf, az ötödikbe az Alter Bridge albuma (The Last Hero), a hatodikba a OneRepublic nagylemeze (Oh My My), a hetedikbe Jonas Kaufmann német tenor és a Orchestra del Teatro Massimo di Palermo albuma, a Dolce Vita, a kilencedikbe a Sum 41 nagylemeze (13 Voices), a tizedikbe a Placebo korongja (A Place for Us to Dream) érkezett meg.

Idehaza második hete Ákos dupla DVD-je, a Veletek vagyunk / Dupla Aréna 2015 a legkelendőbb kiadvány. A negyvenes mezőnyben tíz újdonságra lelünk. A Green Day albuma (Revolution Radio) a hatodik, Takács Csaba nagylemeze, a Lélekvándor a nyolcadik, Kövi Szabolcs meditatív korongja, A nagy meditációs kör a 15., a görög Vangelis stúdióalbuma, a Rosetta a 23., az Alter Bridge nagylemeze (The Last Hero) a 24., a OneRepublic albuma (Oh My My) a 26., a Sum 41 nagylemeze (13 Voices) a 32., a Meshuggah svéd metálzenekar nyolcadik stúdióalbuma, a The Violent Sleep of Reason a 34., Norah Jones nagylemeze (Day Breaks) a 35., az angol Pink Floyd  hatodik, 1971-es stúdióalbuma, a Meddle a 36. helyen kezdett.

Puha József

2016. 10. 18. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2016/42. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2016/42. hét