Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2016/49. hét

Listamustra - Listamustra 2016/49. hét

Nincs okunk panaszra, rengeteg az új magyar nagylemez a karácsonyi zenepiacon. Az albumeladási listánk negyvenes mezőnyében tizenhat új belépő található, ebből csak egy külföldi. Ahogy várható volt, a Tankcsapda hanghordozón egy bizonyos üzemanyagtöltő állomáson beszerezhető dupla lemeze, a Dolgozzátok fel! debütált az élen, amely máris tripla platina.

A Dolgozzátok fel! című album első CD-jén (Mások dalai tőlünk) a Tankcsapda játssza mások zeneszámait, a másikon (A mi dalaink másoktól) mások játsszák a Tankcsapdáét. A két lemez a legális letöltéseknek köszönhetően külön-külön is szerepel az eladási rangsorban, előbbi a 31., utóbbi a 33. helyen rajtol. A Quimby albuma, a Jónás jelenései a negyedik, Rúzsa Magdolnáé, az Érj hozzám a hetedik, az énekesnő a Papp László Budapest Sportarénában februárban adott dupla koncertjének lemeze a nyolcadik, Szekeres Adrien albuma, a Megállók a 16., az Animal Cannibalsé, az 1111 a 18., a Budapest Báré, az Ünnep – Volume 6 a 19., a Református énekek XV. című válogatás a 21., a Wellhello eddigi slágereit felvonultató, a duó #Sohavégetnemérős című filmjének anyaga a 26., Bródy János áprilisi arénabeli, Bródy János 70 – „Lesz még egyszer…” című koncertjének egy DVD-t, két CD-t és egy hatvanoldalas illusztrált szövegkönyvet tartalmazó díszdoboza a 27., a Református énekek 2016 című DVD a 28., Harmath Szabolcs és Harmath-Hodászi Klára nagylemeze, az Andalító – Zenevarázs babáknak és mamáknak a 36., Szinetár Dóráé, az Újratervezés – 30 év musical-emlékei a negyvenedik pozícióba érkezett meg. A külföldi kiadvány a Pink Floyd a 39. helyen indító The Early Years 1967–1972 című díszdoboza.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Rae Sremmurd featuring Gucci Mane: Black Beatles

Egyesült Királyság – Clean Bandit featuring Sean Paul & Anne-Marie: Rockabye

Németország – Rag’n’Bone Man: Human

Magyarország – Ákos: Ugyanúgy

 

The Weeknd-daldömping

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorát harmadik hete a Khalif "Swae Lee" Brown és Aaquil "Slim Jxmmi" Brown testvérek alkotta Rae Sremmurd Mississippi állambeli hiphopduó és Gucci Mane atlantai rapper közös slágere, a Black Beatles vezeti. Az élmezőnyben ezúttal is ugyanaz a tíz szerzemény tanyázik, mint a múlt héten.

Az Egyesült Királyságban negyedik hete a Clean Bandit cambridge-i trió Sean Paul jamaicai énekessel és Anne-Marie essexi énekesnővel készített felvétele, a Rockabye az első. A Black Beatles (Rae Sremmurd featuring Gucci Mane) második hete ezüstérmes. The Weeknd harmadik stúdióalbuma, a Starboy a nagylemezek brit listájának ötödik pozíciójába iratkozott fel. A kanadai énekes korongjának mind a tizennyolc zeneszáma a dalok brit rangsorának százas mezőnyében található. A címadó öt helyet javítva a harmadik, az I Feel It Coming kilencet ugorva a kilencedik (mindkettő a Daft Punk francia duóval készült), a Party Monster tizenhatot száguldva a 17. pozícióban szerepel. A False Alarm az 51. helyre jött vissza. A Rockin’ a 26., a Sidewalks (featuring Kendrick Lamar) a harmincadik, a Reminder a 39., a Six Feet Under a 43., a Secrets a 47., az A Lonely Night az 53., a True Colors az 55., a Love to Lay a 68., a Stargirl Interlude (featuring Lana Del Rey) a 73., a Die for You a 74., az All I Know (featuring Future) a 76., az Attention a 78., az Ordinary Life a 79., a Nothing Without You a 81. pozícióban startol.

A brit listán óriásit javítva, a 77. helyről a TOP 10 kapujába, a 11. pozícióba ugrott, a németet tizedik hete uralja Rag’n’Bone Man angol énekes a Human című slágerrel. A hetedik helyen kezdett a német Bonez MC és az osztrák RAF Camora közös szerzeménye, a Palmen aus Gold, amely a két rapper nagy sikerű Palmen aus Plastik című albumának több változatban forgalomba kerülő Winter Edition verzióján kap helyet. Robin Schulz német lemezlovas-producer egy francia kollégájával, David Guettával és a szintén lemezlovasok alkotta Cheat Codes Los Angeles-i trióval készített felvétele, a Shed a Light újdonságként a 14. pozíciót foglalta el. A Black Beatles három helyet javítva a nyolcadik.

Nálunk ismét Ákos EP-je, az Ugyanúgy vezet, amely egy hét megszakítással a harmincadik hetét tölti a csúcson. A negyvenes mezőnyben hat új belépőre lelünk. Az Alvin és a Mókusok zeneszáma, a Vesztes alkat a 16., a Tankcsapdát átdolgozó albumról a Fiúk ölébe lányok (Wellhello) a huszadik, az Agyarország (Ákos) a 36., The Weeknd dala, a Party Monster a 32., John Legendé, a Love Me Now a 35., James Arthur a brit rangsort három hétig uraló slágere, a Say You Won’t Let Go a 38. pozíciót szerezte meg. A rádióállomásaink második hete a skót Calvin Harris szerzeményét, a My Way-t sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Metallica: Hardwired… to Self-Destruct

Egyesült Királyság – Little Mix: Glory Days

Németország – KC Rebell: Abstand

Magyarország – Tankcsapda: Dolgozzátok fel!

 

Jelentősen megcsappant Susan Boyle rajongótábora

Az USA-ban – a várakozásnak megfelelően – a Metallica Los Angeles-i metálzenekar nyolc év szünet után megjelent tizedik stúdióalbuma, a Hardwired… to Self-Destruct nyitott a rangsor élén, 291 ezer példánnyal, ebből 282 ezer az eladás. Ez 2016 harmadik legjobb debütálása. Drake nagylemeze, a Views 1,04 millióval (852 ezer az eladás), Beyoncé albuma, a Lemonade 653 ezerrel (485 ezer az eladás) volt listavezető az első héten. A tízes mezőnyben további két újdonság található: a hawaii Bruno Mars harmadik stúdiólemeze, a 24K Magic 231 ezerrel (194 ezer az eladás) ezüstérmes, Miranda Lambert texasi countryénekesnő hatodik stúdióalbuma, a The Weight of These Wings 133 ezerrel (122 ezer az eladás) bronzérmes. A Moana című animációs film (Vaiana a magyar címe) nagylemeze a 16., a Joe Jonas vezette DNCE Los Angeles-i popegyüttes első stúdióalbuma, a DNCE a 17., George Strait texasi countryzenész Strait Out of the Box: Part 2 című gyűjteménye a huszadik helyen rajtol.

A brit piacon második hete a helyi The X Factor nyolcadik, 2011-es sorozatának győztese, a Little Mix lánykvartett negyedik stúdiólemeze, a Glory Days a legnépszerűbb – ezúttal 57 151 példánnyal vezet. Az 1958-as születésű Kate Bush angol énekesnő koncertalbuma, a The K Fellowship Presents: Before the Dawn a negyedik, The Weeknd korongja, a Starboy – ahogy fent írtuk – az ötödik, André Rieu holland hegedűművész és a Johann Strauss Orchestra nagylemeze, a Falling in Love a hetedik, Bradley Walsh angol színész-énekes albuma, a Chasing Dreams a tizedik pozícióba érkezett meg. A 2000 és 2005 között működött, tavaly újjáalakult Busted angol pop-rock zenekar harmadik stúdiólemeze, a Night Driver a 13., Pete Tong, a The Heritage Orchestra és Jules Buckley albuma, a Classic House a 16., a szebb időket is megélt Susan Boyle skót énekesnő hetedik stúdiólemeze, az A Wonderful World a 22., az április 21-én elhunyt minnesotai Prince dupla gyűjteménye, a negyven slágerét, felvételét tartalmazó 4Ever a 24. helyen indít.

A német élmezőnyben öt új belépő szerepel. KC Rebell kurd származású német rapper rajt–cél győzelmet aratott az Abstand című stúdióalbumával. Andreas Gabalier osztrák énekes dupla koncertlemeze, az MTV Unplugged az ezüstérmes, a 2014-ben elhunyt Udo Jürgens osztrák legenda tripla válogatásalbuma, a Merci, Udo! a hatodik, Herbert Grönemeyer német énekes dupla koncertlemeze, a Live in Bochum a hetedik, The Weeknd korongja (Starboy) a tizedik pozícióba iratkozott fel.

Puha József

2016. 12. 06. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2016/49. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2016/49. hét