Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2016/51. hét

Listamustra - Listamustra 2016/51. hét

J. Cole frankfurti születésű amerikai rapper december 9-én megjelent 4 Your Eyez Only című negyedik stúdiólemeze az USA-ban 2016 utolsó fontos albumainak egyike, ott a jövő héten biztosan listavezető lesz. A brit rangsorban a hét legmagasabban indító újdonságaként a 21. helyen tanyázik.

A 4 Your Eyez Only című korongon tíz szerzemény szerepel, ebből kilenc új jelzéssel a dalok brit listáján található. Csak a She’s Mine Pt. 2 címűnek nem sikerült bekerülnie a százas mezőnybe. A Deja Vu a 30., az Immortal a 49., a Neighbors az 54., a Change a 63., a Ville Mentality a 78., a She’s Mine Pt. 1 a 81., a For Whom the Bell Tolls a 82., a Foldin Clothes a 89., a 4 Your Eyez Only a 90. pozícióba iratkozott fel.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Rae Sremmurd featuring Gucci Mane: Black Beatles

Egyesült Királyság – Clean Bandit featuring Sean Paul & Anne-Marie: Rockabye

Németország – Clean Bandit featuring Sean Paul & Anne-Marie: Rockabye

Magyarország – Rag’n’Bone Man: Human

 

Megérkezett A sötét ötven árnyalata betétdala

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorát ötödik hete a Rae Sremmurd Mississippi állambeli hiphopduó és Gucci Mane atlantai rapper slágere, a Black Beatles vezeti. Hét helyet javítva a tizedik Machine Gun Kelly a Fifth Harmony lánycsapatból december 18-án kivált Camila Cabellóval készült Bad Things című zeneszáma. A texasi születésű rapper-színész korábban csak egy felvétellel tanyázott a listán, a Waka Flocka Flame rapperrel készített Wild Boy cíművel, amely a 98. pozícióig jutott.

A brit rangsor csúcsán sincs változás, hatodik hete a Clean Bandit cambridge-i trió, Sean Paul jamaicai énekes és Anne-Marie essexi énekesnő slágere, a Rockabye az első. A következő két helyen új belépő szerepel. A másodikon debütált Steve Aoki miami születésű house-zenész és a pihenőpályán lévő One Direction fiúcsapatból ismert Louis Tomlinson zeneszáma, a Just Hold On, amelyet a 13. brit The X Factor december 11-i döntőjében mutattak be. A sorozat győztese, Matt Terry startol az alkalmi páros mögött a When Christmas Comes Around című felvétellel, ezt Ed Sheeran és Amy Wadge írta az énekesnek. Az angol–ír One Directionből tavaly márciusban kilépett Zayn Malik és a pennsylvaniai Taylor Swift énekli a februárban bemutatásra kerülő A sötét ötven árnyalata (Fifty Shades Darker) című film betétdalát – az I Don’t Wanna Live Forever a 16. pozícióban nyitott.

Németországban trónfosztás történt. Az angol Rag’n’Bone Man a Human című slágerrel tizenegy hétig uralta a mezőnyt. A Clean Bandit, Sean Paul és Anne-Marie került az élre a Rockabye-jal. Megfelezte helyezéseinek számát, a kilencedikre jött fel Alle Farben német producer a Bad Ideas című szerzeménnyel.

Nálunk egy hét megszakítással harmadik hete a Human vezet. A negyvenes mezőnyben három újdonság található. A sötét ötven árnyalata betétdala (I Don’t Wanna Live Forever – Zayn & Taylor Swift) a negyedik, Máté Péter egyik zeneszáma, az Álmodj csak világ az ötödik, a német Robin Schulz, a francia David Guetta és a Los Angeles-i Cheat Codes trió felvétele, a Shed a Light a 37. pozíciót foglalta el. A rádióállomásaink három hétig a skót Calvin Harris slágerét, a My Way-t sugározták a leggyakrabban. Most az ausztrál Sia és a kaliforniai Kendrick Lamar dalát, a The Greatest címűt játsszák a legsűrűbben.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Various Artists: The Hamilton Mixtape

Egyesült Királyság – Michael Ball & Alfie Boe: Together

Németország – Kollegah: Imperator

Magyarország – Tankcsapda: Dolgozzátok fel!

 

Nyolc új belépő a magyar mezőnyben

A Broadway-n 2015-től látható Hamilton – An American Musical mixtape-albuma kezdett az amerikai rangsor csúcsán, 187 ezer példánnyal, ebből 169 ezer az eladás. A musical nagylemeze 63. hete tanyázik a listán, a héten a 11. helyen szerepel, a harmadikig jutott. A TOP 10-ben még négy újdonság található. Az angol The Rolling Stones tizenkét dalt elsősorban bluesköntösbe öltöztető albuma, a Blue & Lonesome 123 ezerrel (120 ezer az eladás) a negyedik, a kaliforniai Childish Gambino (Donald Glover színész-zenész) harmadik stúdiólemeze, az "Awaken, My Love!" 101 ezerrel (72 ezer az eladás) az ötödik, a 13. életévében járó Grace VanderWaal kansasi születésű kislány, az America’s Got Talent idei, 11. sorozata győztesének EP-je, a Perfectly Imperfect 52 ezerrel (47 ezer az eladás) a kilencedik, Kane Brown georgiai countryénekes első stúdióalbuma, a Kane Brown 51 ezerrel (45 ezer az eladás) a tizedik pozíciót szerezte meg. John Legend ohiói énekes ötödik stúdiólemeze, a Darkness and Light meglepetésre csak a 14. helyen rajtol, 38 ezer példánnyal, ebből 26 ezer az eladás.

Hatodik hete tanyázik a brit rangsorban Michael Ball angol színész-énekes és Alfie Boe angol tenor albuma, a Together, ezúttal ez áll az élen, 96 643 példánnyal, szinte mind, 96 529 az eladás. J. Cole fent említett korongja mellett már csak két új belépő szerepel a listán: a kanadai Neil Young 37. stúdiólemeze, a Peace Trail az 57., Post Malone New York-i születésű rapper első stúdióalbuma, a Stoney a 87. pozícióban indít.

Németországban Kollegah német rapper hatodik stúdiólemeze, az Imperator rajt-cél győzelmet aratott. Neil Young albuma (Peace Trail) a 23. helyre iratkozott fel.

Idehaza harmadik hete a Tankcsapda dupla lemeze, a Dolgozzátok fel! a legkelendőbb hanghordozó. A zenekar átdolgozta kedvenc zeneszámait, ezek hallhatók az első CD-n (Mások dalai tőlünk), a másikon (A mi dalaink másoktól) az együttes zeneszámainak az átiratai csendülnek fel, amelyeket felkért zenészek öntöttek új formába. A negyvenes mezőnyben nyolc újdonság található. Jean-Michel Jarre 19. stúdióalbuma, az Oxygène 3 a 23., Szirtes Edina Mókus nagylemeze, a Ki viszi át […] Who Carries Love Over […] a 24., Havasi Balázs dupla albuma, a Hypnotic (egy új stúdiólemez és egy koncertalbum) a 28., Freddie nagylemeze, a Pioneers a 29., a Hangszersimogató Karácsony – Öröm hallik mindenfelől című album a 32., a Rapülők korongja, a Beszt of a 34., Rudán Joe válogatáslemeze, a Lírák a 39., Luciano Pavarotti albuma, a Christmas with Pavarotti a 40. pozícióban debütált. A Válogatás- és mixlemezek slágerlistáján a Hófehér karácsony – a legszebb karácsonyi dalok című gyűjtemény vette át a vezetést.

Puha József

2016. 12. 24. 10:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2016/51. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2016/51. hét