Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/6. hét

Listamustra - Listamustra 2017/6. hét

Az elmúlt napok nagy győztese Dua Lipa. A koszovói albán származású angol énekesnő végre Európa legfontosabb zenepiacán is arat, a dalok harmincas mezőnyében három felvétellel van jelen, egy sajáttal, kettőben közreműködőként énekel. Az előbbi sikere kontinensünk legtöbb országában már lecsengett, az utóbbi kettőé viszont felfelé ível.

Dua Lipa szülei 1990-ben hagyták el Pristinát, az énekesnő 1995. augusztus 22-én született Londonban. A brit dallistán a héten szólóban a Be the One című, még 2015 októberében megjelent zeneszámával tíz helyet ugorva a TOP 10 kapujába, a 11. pozícióba jött fel. Közreműködőként Sean Paul jamaicai énekes No Lie és Martin Garrix holland lemezlovas-producer Scared to Be Lonely című felvételében szerepel – előbbi egy helyet javítva a tizedik, utóbbi a 23. pozícióban debütált.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Migos featuring Lil Uzi Vert: Bad and Boujee

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: Shape of You

Németország – Ed Sheeran: Shape of You

Magyarország – Ed Sheeran: Shape of You

 

Európa-szerte tarol a Shape of You

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsora csúcsán. Megszakítással harmadik hete a Migos georgiai hiphoptrió és Lil Uzi Vert philadelphiai rapper az első a Bad and Boujee című szerzeménnyel. Két helyet javítva a kilencedikre jött fel Drake a Fake Love-val, s ismét beállította a legjobb pozícióját. A kanadai hiphopsztár honfitársa, Alessia Cara énekesnő a második zeneszámával tört be az élmezőnybe, a Here-rel az ötödik helyig jutott, a Scars to Your Beautifullal hármat javítva a tizedik.

Az Egyesült Királyságban negyedik hete Ed Sheeran uralja a mezőnyt a Shape of You-val. Az angol világsztár a Castle on the Hill-lel negyedik hete második. A huszadik pozícióban találjuk az első újdonságot, a Diplo, Jillionaire és Walshy Fire alkotta Major Lazer amerikai elektrozenei csapat PartyNextDoor kanadai rapperrel, valamint a Trinidad és Tobagó-i születésű, New Yorkban élő Nicki Minaj-zsal közös Run Up című felvételét.

A német piacon szintén negyedik hete a Shape of You vezet. A Castle on the Hill visszaszerezte eddigi legjobb helyezését, a másodikat. Nyolc pozíciót ugorva a hetedik a Kaleo izlandi rockzenekar a Way Down We Go című dallal. A No Lie (Sean Paul featuring Dua Lipa) maradt a tizedik helyen, a Scared to Be Lonely (Martin Garrix & Dua Lipa) a 19. pozícióban indít.

Nálunk a Shape of You visszatért az élre, megszakítással második hete első. A Castle on the Hill zuhanórepülésbe kezdett, a kilencedikről a 35. helyre esett. A negyvenes mezőnyben hat új belépőre lelünk: Ábrahám x Matkovics szerzeménye, a #múltjelenjövő a 24., a Way Down We Go (Kaleo) a 30., a No Lie (Sean Paul featuring Dua Lipa) a 34., a Little Mix angol lánykvartett zeneszáma, a Touch a 37., a Lukas Graham dán fiúkvartett felvétele, a Mama Said a 38., Nada olasz énekesnő 2004-es dala, a Senza un perchè a 39. pozíciót foglalta el. A rádióállomásaink harmadik hete a Clean Bandit, Sean Paul és Anne-Marie slágerét, a Rockabye-t játsszák a leggyakrabban. A legsűrűbben sugárzott magyar szerzemény, Rúzsa Magdolna Jel című újdonsága tíz helyet javítva a 11. pozícióban tanyázik.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – The Weeknd: Starboy

Egyesült Királyság – Soundtrack: La La Land

Németország – Kreator: Gods of Violence

Magyarország – Tankcsapda: Dolgozzátok fel!

 

Beindult 2017 albumpiaca

Az USA-ban megszakítással ötödik hete The Weeknd kanadai énekes harmadik stúdiólemeze, a Starboy uralja a mezőnyt, ezúttal 56 ezer példánnyal vezet. John Mayer connecticuti énekes készülő, The Search for Everything című hetedik stúdióalbumának előhírnöke, a négy dalt tartalmazó The Search for Everything: Wave One című EP 49 ezerrel (38 ezer az eladás) a második, az AFI kaliforniai rockegyüttes tizedik stúdiólemeze, az AFI (The Blood Album) 29 ezerrel (28 ezer az eladás) az ötödik helyre érkezett meg. A Starset ohiói rockzenekar második stúdiólemeze, a Vessels a 11., a vasárnap megrendezésre kerülő 59. Grammy Awards legfontosabb jelöltjeinek válogatáskorongja a 16., a Kidz Bop-sorozat (napjaink slágereit gyerekek éneklik) 34. része a 18. pozícióban startol.

A brit piacon a Kaliforniai álom (La La Land) című amerikai film zenéje a legkelendőbb, 15 174 példánnyal áll a csúcson, amelyből 10 992 az eladás. A Deaf Havana angol rockegyüttes negyedik stúdióalbuma, az All These Countless Nights az ötödik, a brit The X Factor 2012-es sorozatában ismertté vált Lucy Spraggan sheffieldi énekesnő negyedik stúdiólemeze, az I Hope You Don’t Mind Me Writing a 12., a Train San Franciscó-i rockzenekar tizedik stúdióalbuma, az A Girl, a Bottle, a Boat a 13., a Migos georgiai hiphoptrió második stúdiólemeze, a Culture a 16. helyen nyitott.

A német tízes mezőnyben öt új belépő szerepel. Az 1982-ben alakult Kreator metálegyüttes 14. stúdióalbuma, a Gods of Violence az első, a 2003-tól létező Kärbholz rockzenekar nagylemeze, az Überdosis Leben a második, Soufian albuma, az Allé Allé a harmadik, MC Bilal nagylemeze, az Alles zu seiner Zeit a hatodik, a Fernando Express albuma, a Das Beste a hetedik pozícióba iratkozott fel.

Idehaza tizedik hete a Tankcsapda dupla CD-je, a Dolgozzátok fel! a legnépszerűbb hanghordozó. A Kowalskyval felálló Black-Out január 21-én a Barba Negra Music Clubban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból újra piacra került a rockegyüttes négy nagylemeze, felújított változatban: az Esőnap a harmadik, az Ezüstkötet a hetedik, a Szabadlábon a kilencedik, a Valaki vagy valami a tizedik helyre tért vissza. A zenekar 20 év 20 dal című DVD-je a 34. pozícióban landolt. A negyvenes mezőnyben további négy újdonság található: Mike Oldfield angol zenész 26. stúdióalbuma, a Return to Ommadawn a negyedik, a Pink Floyd angol együttes 1987-es A Momentary Lapse of Reason című nagylemezének felújított verziója a 24., a Sepultura brazil metálzenekar díszdoboza, a The Roadrunner Albums 1985–1996 a 25., a Grateful Dead kaliforniai rockegyüttes ötven éve, 1967 márciusában kiadott The Grateful Dead című első stúdiólemezének felújított változata a 39. helyet szerezte meg.

Puha József

2017. 02. 07. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/6. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/6. hét