Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/10. hét

Listamustra - Listamustra 2017/10. hét

Egy norvég–amerikai együttműködésből a tavasz egyik világslágere lehet. Kygo norvég lemezlovas-producer Európa-szerte egyre népszerűbb, az It Ain’t Me című újdonságával pedig világszerte tarolhat. A siker titka a vokalista. Selena Gomez texasi születésű színész-énekesnő garancia a nagy nemzetközi sikerre.

Kygo eddig csak egy dallal szerepelt az amerikai Hot 100 mezőnyében. A Conrad Sewell ausztrál énekessel készült Firestone-nal a 92. helyig jutott. Az It Ain’t Me a héten a 93. pozícióból a 12. helyre száguldott. A zeneszám a brit listán két pozíciót javítva a hetedik, a németen maradt a harmadik, a miénken ötöt előlépve szintén a hetedik. Kygo a brit rangsor élmezőnyében eddig egy felvétellel tanyázott, az említett Firestone-nal a nyolcadik helyig vitte. Németországban ezzel bronzérmes volt. Ott a Parson James dél-karolinai énekessel készített Stole the Show-val még feljebb jutott, a szerzemény csúcspozíciója a második hely volt.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Ed Sheeran: Shape of You

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: Shape of You

Németország – Ed Sheeran: Shape of You

Magyarország – Ed Sheeran: Shape of You

 

Világszerte nyomul a The Chainsmokers újabb nagy dobása

Az amerikai rangsor csúcsán nincs változás, megszakítással ötödik hete az angol Ed Sheeran slágere, a Shape of You az első. A megszakítással három hétig vezető Bad and Boujee, a Migos georgiai hiphoptrió és Lil Uzi Vert pennsylvaniai rapper zeneszáma a bronzérmes pozícióból az ezüstérmesbe jött fel. A sötét ötven árnyalata (Fifty Shades Darker) című filmből az I Don’t Wanna Live Forever, az angol Zayn és a pennsylvaniai Taylor Swift felvétele a második helyről a harmadikra hátrált. A The Chainsmokers szerzeménye, a Paris ismét a tízes mezőnyben található, öt pozíciót javítva a hatodik. A két New York-i lemezlovas, Drew Taggart és Alex Pall formációjának eddigi legnagyobb slágere, az amerikai listát tizenkét hétig uraló, Halsey washingtoni énekesnővel készült Closer még mindig előrébb szerepel, az ötödik helyen van. A The Chainsmokers az angol Coldplay zenekarral készített dala, a Something Just Like This az 56. pozícióban rajtol.

Az Egyesült Királyságban nyolcadik hete a Shape of You a legnépszerűbb zeneszám. A Something Just Like This (The Chainsmokers & Coldplay) huszonnyolc helyet ugorva a második. Három hete a nyolcadik pozícióban nyitott Stormzy angol grime és hiphopelőadó felvétele, a Big for Your Boots, amely most visszatért a TOP 10-be, tizenegy helyet előlépve a hatodik. A legmagasabban kezdő újdonságra, Calvin Harris skót producer, Frank Ocean Long Beach-i születésű énekes és a Migos georgiai trió Slide című szerzeményére a tizedik pozícióban lelünk.

A német piacon is nyolcadik hete a Shape of You az első. A Something Just Like This (The Chainsmokers & Coldplay) a negyedik helyre iratkozott fel. Katy Perry kaliforniai énekesnő és Skip Marley jamaicai énekes, Bob Marley unokájának a dala, a Chained to the Rhythm hét pozíciót javítva a hatodik, Burak Yeter török lemezlovas-producer és Danelle Sandoval zeneszáma, a Tuesday megfelezve helyezését a nyolcadik, Rag’n’Bone Man angol énekes felvétele, a Skin egyet előlépve a tizedik.

A magyar Single (track) Top 40 rangsort megszakítással hatodik hete a Shape of You vezeti. A mezőnyben kilenc új belépő tanyázik. Lana Del Rey New York-i énekesnő készülő, ötödik stúdióalbumának előhírnöke, a Love a negyedik, Zävodi és Berkes Olivér A Dal második helyén végzett #háttérzaja a kilencedik, a Linkin Park kaliforniai együttes május 19-én megjelenő One More Light című hetedik stúdiólemezének beharangozója, a Kiiara illinoisi énekesnővel készült Heavy a 21., a Leander Kills szintén az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójában debütált szerzeménye, az Élet a 27., a The Chainsmokers és a Coldplay zeneszáma (Something Just Like This) a 30., az All Time Low baltimore-i kvartett június 2-án érkező Last Young Renegade című hetedik stúdióalbumának előhírnöke, a Dirty Laundry a 31., Bakermat holland lemezlovas-producer Alex Clare londoni énekessel készített felvétele, a Living a 35., Rúzsa Magdolna dala, a Jel a 38., Starley ausztrál énekesnő szerzeménye, a Call on Me a 39. pozíciót szerezte meg. Pápai Joci eurovíziós zeneszáma, az Origo hatodikból lett második. A rádióállomásaink hetedik hete a Clean Bandit cambridge-i trió, Sean Paul jamaicai énekes és Anne-Marie essexi énekesnő Rockabye című slágerét sugározzák a leggyakrabban. A legtöbbet játszott magyar nyelvű felvétel, Rúzsa Magdolna Jele a rádiós lista 12. helyén található.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Future: FUTURE

Egyesült Királyság – Stormzy: Gang Signs & Prayer

Németország – Mike Singer: Karma

Magyarország – Rapülők: Beszt Of

 

Koncertnek köszönhetően felfedezett válogatásalbum sikere

Future két koronggal rukkolt elő: ötödik stúdiólemeze, a FUTURE február 17-én, a hatodik, a HNDRXX február 24-én került forgalomba. Az USA-ban a FUTURE rajt–cél győzelmet aratott, 140 ezer példánnyal, ebből 60 ezer az eladás. Az atlantai rappernek ez a negyedik amerikai listavezetője, eddig az előző két stúdióalbumával, a 2016-os EVOL és a 2015-ös DS2 cíművel, valamint a kanadai Drake-kel készült 2015-ös What a Time to Be Alive című nagylemezével uralta a rangsort. Az élmezőnyben további három újdonság szerepel. A hetedik pozíciót 48 ezerrel (47 ezer az eladás) a hatvannégy éves Charlie Wilson oklahomai r&b-énekes nyolcadik stúdióalbuma, az In It to Win It, a nyolcadikat 45 ezerrel (42 ezer az eladás) Ryan Adams észak-karolinai zenész 16. stúdiólemeze, a Prisoner, a kilencediket 38 ezerrel (36 ezer az eladás) Alison Krauss illinoisi bluegrass-énekesnő ötödik szólóalbuma, a Windy City foglalta el.

A brit lista csúcsára Stormzy első stúdiólemeze, a Gang Signs & Prayer érkezett meg, 68 594 példánnyal. A korongon tizenhat szerzemény hallható, az összes megtalálható a dalok e heti brit rangsorában. A következő új belépő, Future HNDRXX című albuma a 21. helyen tanyázik. A rapper FUTURE című nagylemeze egy hete a 15. pozícióban startolt, most a 66. helyre hátrált.

Németországban Mike Singer tizenhét éves német énekes második stúdióalbuma, a Karma kezdett lista élén. A Bibi & Tina 4 – Tohuwabohu total című filmzenei lemez a második, Bass Sultan Hengzt olasz–török származású berlini rapper nyolcadik stúdióalbuma, a 2ahltag: Riot az ötödik, a LaBrassBanda német zenekar nagylemeze, az Around the World a tizedik pozícióba iratkozott fel.

Eddig négy hétig szerepelt a magyar albumeladási rangsor negyvenes mezőnyében, a 31. helyig jutott a Rapülők novemberben kiadott Beszt Of című válogatása, amely a trió tizenkét slágerének újrakevert változatát és a slágereiből készült nyolcperces Megamixét tartalmazza. Várható volt, hogy MC Gesztenye (Geszti Péter), Berkes T Boy (Berkes Gábor) és Michel de Lux (Szentmihályi Gábor) korongja iránt a koncert után indul be igazán a kereslet. A Rapülők február 24-én és 25-én két telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában, a gyűjtemény pedig – a várakozásnak megfelelően – az eladási lista csúcsára tért vissza. A Pál, Kata, Péter – dalok óvodásoknak és kisiskolásoknak című válogatás a 34. pozícióban debütált, a rangsor egyetlen újdonságaként.

Puha József

2017. 03. 07. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/10. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/10. hét