Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ed Sheeran történelmi bravúrjai

Ed Sheeran - Ed Sheeran történelmi bravúrjai

Ed Sheeran olyan tett, amire eddig nem volt példa: maga alá gyűrte a brit zenepiacot. A dalok listájának tízes mezőnyében kilenc zeneszámmal (!) van jelen. Új nagylemeze Adele rekorddöntögető, 25 című albumához hasonló hisztériát váltott ki. Az angol énekes természetesen nem csak odahaza tarol.

Ed Sheeran március 3-án megjelent ÷ (Divide) című harmadik stúdiólemeze óriási eredménnyel, 671 542 példánnyal debütált a brit albumrangsor élén, ebből 592 598 az eladás. A korong egy hét alatt 78,94 milliós streamelést ért el kontinensünk legfontosabb zenepiacán.

A nagylemez alapváltozatán tizenkét szerzemény található, a Deluxe verziója további néggyel egészül ki. Mind a tizenhat a brit dallista húszas mezőnyében szerepel, kilenc a TOP 10-ben tanyázik. Az album beharangozójaként, január 6-án kiadott két sláger, a Shape of You kilencedik hete uralja a mezőnyt, a Castle on the Hill maradt a harmadik. Két hete az ezüstérmes pozícióban rajtoló How Would You Feel (Paean) a múlt héten a 11. helyre hátrált, most ugyanott van. A Galway Girl a második, a Perfect a negyedik, a New Man az ötödik, a Happier a hatodik, a Dive a nyolcadik, a Supermarket Flowers a kilencedik, a What Do I Know? a tizedik, a Barcelona a 12., a Nancy Mulligan a 13., az Eraser a 14., a Hearts Don’t Break Around Here a 15., a Bibia Be Ye Ye a 18., a Save Myself a 19. pozícióban kezdett. A tízes mezőnyben Ed Sheeran felvételei mellett csak a két New York-i lemezlovas alkotta The Chainsmokers és az angol Coldplay együttes közös zeneszáma, a Something Just Like This szorított magának helyet, amely másodikból lett hetedik.

Ed Sheeran - Ed Sheeran történelmi bravúrjai

Németországban is hasonló a helyzet, a ÷ ott is rajt–cél győzelmet aratott, és a dalok rangsorában is megtaláljuk mind a tizenhat szerzeményt. A Shape of You kilencedik hete első, a Castle on the Hill kilencedikből lett harmadik, a How Would You Feel (Paean) negyvenegy pozíciót ugorva a harmincadik. A Galway Girl a nyolcadik, a Perfect a 13., a Happier a 16., a New Man a 20., az Eraser a 21., a Dive a 23., a Supermarket Flowers a 29., a What Do I Know? a 35., a Barcelona a 42., a Nancy Mulligan a 43., a Hearts Don’t Break Around Here a 45., a Bibia Be Ye Ye az 52., a Save Myself az 56. helyre iratkozott fel.

A ÷ egyebek mellett Hollandiában, Írországban, Olaszországban, Skóciában, Svédországban és Új-Zélandon is listavezető.

Puha József

2017. 03. 11. 10:13

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ed Sheeran történelmi bravúrjai cikk képei
Ed Sheeran - Ed Sheeran történelmi bravúrjaiEd Sheeran - Ed Sheeran történelmi bravúrjai