Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

E-Z Rollers, barátságból zenei projekt

E-Z Rollers - E-Z Rollers, barátságból zenei projekt

A legerősebb barátságok gyerekkorban köttetnek. A norwichi Alex Banks és Jay Hurren is a suliban haverkodtak össze hasonló zenei érdeklődésük révén. Jay hip-hop rajongó volt, Alex pedig a soul és rare-groove irányzatok szerelmese volt. Egy tőről fakadó, mégis különböző zenei ízlésük hozta össze a drum and bass egyik legkreatívabb és legsikeresebb producerpárosát. A helyi klubok egyikében találtak rá a szintén norwichi Kelly Richardsra, akinek hangja annyira magával ragadta a fiúkat, hogy rögtön megkérdezték volna-e kedve velük zenélni. A kisasszony igent mondott, az E-Z Rollers megalakult. Az ő hangja teszi még egyedibbé az E-Z Rollers erőteljes jazz és funk hatásokat mutató, dallamos zenéjét. Alex és Jay drum and bass múltja nem itt kezdődött, mindketten az egyik legrégebbi és legnevesebb drum and bass kiadó, a Moving Shadow égisze alatt gyártották a klasszikus hardcore/jungle számokat a '90-es évek elején. Alex a Hyper-on-Experience duó tagjaként Flytronix-szal (Lords of the Null Lines), Jay pedig Andrew Riches nevű társával JMJ & Richie néven kiadta a Free La Funkot, amelyet később a Good Lookingos PFM is remixel. A Moving Shadow 1996 áprilisában kiadta a Storm from the East válogatást, amelyen Kelet-Angliai, foleg Norfolk környéki producerek szerepeltek. Alex és Jay több alteregója (Hyper-On-Experience, JMJ) így természetesen az E-Z Rollers is felkerült a nagylemezre, a „Believe” és a későbbi nagy siker, a „Walk This Land” c. számokkal, amelyek elütöttek a korszakra jellemző sötét zenéktől, dallamos, vidám hangzásvilágukkal. A Storm from the East sikerén felbátorodva a trió még '96 júniusában kihozta önálló nagylemezét, a „Dimensions of Soundot”, amely hasonlóan a válogatáshoz sikeresnek bizonyult. A lemezzel végleg bekerültek a drum and bass világ felsőházába.

E-Z Rollers - E-Z Rollers, barátságból zenei projekt

A nagylemezt single-megjelenések követték (Retro, Synesthesia) majd egy évvel később elkészül a Storm from the East második része. Az elsőhöz hasonló felállásban összeállított válogatás az angol tánczenei slágerlistán a nagylemezek között a harmadik helyre került és ismét hatalmas siker.

Az E-Z Rollers nem csak a stúdióban, hanem a klubokban is bizonyít. Legyen az élő fellépés vagy DJ szett, nem tagadják meg vidám, funkkal átitatott világukat, mindemellett ízelítőt adnak a drum and bass színtér legfrissebb kínálatából is. Fellépéseiken Kelly Richards mellett a Moving Shadow és a Tech Itch kiadók "házi" szövegládája, Jakes Mc fokozza a hangulatot. Alex, Jay és Kelly jelenleg harmadik albumukon dolgozik, amelynek várható megjelenése az idei év ősze. A lemezen hármójuk és Mc Jakes mellett közreműködik még a keleti parti hip-hop legenda, Doug E. Fresh, a soul énekesnő, Sharon Brown és az Ed Rush & Optical, valamint Dom mellett is feltűnt Mc Bas. Az albumot beharangozandó Fabio és több angol DJ már játssza a Bring Me Back To Love c. vidám, groovy számot.

Jónap Tamás

2002. 07. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 07. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 03. 30. 0:00
Király!!
Vendég 2004. 02. 28. 0:00
nagyon imádom őket főleg a walk this land jön be...tutko
Vendég 2005. 04. 07. 23:57
Legjobb!:)) Mdv
Vendég 2005. 05. 23. 17:44
Mi a címe a hivatalos honlapjuknak? Lécci vki írja meg ide!köszi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

E-Z Rollers, barátságból zenei projekt cikk képei
E-Z Rollers - E-Z Rollers, barátságból zenei projektE-Z Rollers - E-Z Rollers, barátságból zenei projekt