Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/20. hét

Listamustra - Listamustra 2017/20. hét

Egy csodás rajtot vett újdonság további tündöklésének egy régebbi dal új verziója az útját állja. A brit listán a múlt héten rajt–cél győzelmet arató I’m the One-t a Despacito tette trónfosztottá. Az előbbi a héten az amerikai rangsorban is az élen nyitott, s úgy néz ki, ez a forgatókönyv a jövő héten ott is bekövetkezik. A történések legnagyobb haszonélvezője kétségkívül Justin Bieber.

A kanadai énekes mindkét zeneszámban szerepel. DJ Khaled, a New Orleans-i születésű producer-rapper április 28-án kiadott I’m the One című felvételében Bieber mellett három hiphopsztár, a Migos georgiai trióból ismert Quavo, a chicagói Chance the Rapper és a New Orleans-i Lil Wayne működik közre. A két Puerto Ricó-i előadó, Luis Fonsi és Daddy Yankee slágere, a Despacito január 13-án jelent meg. Április 17-én debütált a Justin Bieberrel készített remixváltozata, amely világszerte nagyot lendített a szerzemény sikerén.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – DJ Khaled featuring Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne: I’m the One

Egyesült Királyság – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Németország – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

One Direction-énekesek szólósikerei

Az I’m the One az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsora történetének 28. olyan zeneszáma, amely a csúcson startol. Ez legutóbb idén januárban a Shape of You-nak sikerült. Az angol Ed Sheeran slágere megszakítással tizenkét hétig uralta a mezőnyt.

Az Egyesült Királyságban a Despacito három helyet előlépve került az élre. Négy pozíciót javítva a nyolcadik két amerikai rapper, French Montana és a Rae Sremmurd duóból ismert Swae Lee felvétele, az Unforgettable. Új szerzeménnyel rukkolt elő Niall Horan, a Slow Hands a 25. helyre érkezett meg. A pihenőpályán lévő One Direction fiúcsapat tagjának első szólódala, a This Town tavaly októberben a kilencedik pozícióig jutott. Jonas Blue essexi producer is új zeneszámmal jelentkezett, a William Singe ausztrál énekessel készült Mama a 29. helyre iratkozott fel.

A Despacito Németországban harmadik hete első. A kilencedik pozícióban indít a kölni Bibi H. (Bianca Heinicke) How It Is (Wap Bap …) című felvétele.

A magyar Single (track) Top 40 listát ötödik hete Ákos EP-je, a Szabadon vezeti, amelyen a címadó szerzemény négy verziója és az Átölel három változata szerepel. A mezőnyben öt új belépő található. DJ Khaledék slágere, az I’m the One a 12., a One Direction-énekes Harry Styles dala, a Sweet Creature a 13., társának, Niall Horannek a zeneszáma, a Slow Hands a 26., a Kelemen Kabátban és Dér Heni közös felvétele, a Félreismertem a 38., a Kowalsky meg a Vega szerzeménye, az Egy világon át a 39. helyet foglalta el. A rádióállomásaink kilencedik hete Ed Sheeran slágerét, a Shape of You-t sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Kendrick Lamar: Damn

Egyesült Királyság – Kasabian: For Crying Out Loud

Németország – Die Toten Hosen: Laune der Natur

Magyarország – Hooligans: 20. Jubileumi Koncertshow

 

Odahaza is legyőzték Ed Sheeran albumát

Az USA-ban harmadik hete napjaink legbefolyásosabb amerikai hiphopsztárja, a kaliforniai Kendrick Lamar negyedik stúdiólemeze, a Damn a legnépszerűbb. Ezúttal 173 ezer példánnyal uralja a mezőnyt, amelyből 57 ezer az eladás. A rappert ketten is megszorongatták, a Gorillaz és Mary J. Blige, az eladás terén mindketten jobban teljesítettek. A két angol, Damon Albarn zenész és Jamie Hewlett képregényrajzoló virtuális zenekarának ötödik stúdióalbuma, a Humanz 140 ezerrel (115 ezer az eladás) az ezüstérmes, a New York-i énekesnő 13. stúdiólemeze, a Strength of a Woman 78 ezerrel (72 ezer az eladás) a bronzérmes pozícióban kezdett. A TOP 10-ben további két újdonságra lelünk. A csak digitális verzióban beszerezhető, tizenegy dalos Epic AF (Yellow/Pink) című hiphopválogatás (rajta többek közt az amerikai listavezető zeneszámmal) 48 ezerrel a hatodik, a nyolcvannégy éves texasi Willie Nelson stúdióalbuma, a God’s Problem Child 36 ezerrel (34 ezer az eladás) a tizedik helyet szerezte meg.

A brit tízes mezőnyben három újdonság tanyázik. Ed Sheeran harmadik stúdiólemeze, a ÷ (Divide) kilenc hét után trónfosztott lett. A Kasabian leicesteri rockegyüttes hatodik stúdióalbuma, a For Crying Out Loud rajt–cél győzelmet aratott, 52 413 példánnyal, amelyből 49 010 az eladás. A 72. életévében járó Debbie Harry énekesnő vezette Blondie New York-i zenekar 11. stúdiólemeze, a Pollinator a negyedik, a Nick Cave and The Bad Seeds ausztrál együttes gyűjteménye, a Lovely Creatures – The Best of Nick Cave and The Bad Seeds (1984–2014) a nyolcadik pozícióban nyitott. A 2014-ben újjáalakult Slowdive angol zenekar negyedik stúdióalbuma, a Slowdive a 16. (az előző, a Pygmalion 1995 februárjában került forgalomba), LP New York-i énekesnő negyedik stúdiólemeze, a Lost on You a 17., a jövő heti amerikai rangsor első helyének várományosa, Logic marylandi születésű rapper harmadik stúdióalbuma, az Everybody a 20. pozícióban debütált.

A német élmezőnyben négy új belépő szerepel. A Die Toten Hosen düsseldorfi punkrock-együttes 16. stúdiólemeze, a Laune der Natur az első, Johannes Oerding német zenész ötödik stúdióalbuma, a Kreise a második, az AK Ausserkontrolle berlini rapcsapat második stúdiólemeze, az A.S.S.N. a harmadik, a Nick Cave and The Bad Seeds gyűjteménye, a Lovely Creatures – The Best of Nick Cave and The Bad Seeds (1984–2014) a tizedik helyen startol.

Idehaza, akárcsak két hete, DVD vezet. Akkor a Quimby tavaly, november 26-án a Papp László Budapest Sportarénában tartott jubileumi koncertjét dokumentáló Micsodaországa, most a Hooligans ugyanott, néhány nappal korábban, november 12-én rendezett jubileumi fellépésének kiadványa, a 20. Jubileumi Koncertshow érkezett meg a legmagasabb pozícióba. A negyvenes mezőnyben még egy DVD indít, az Edda Művek szintén jubileumi koncertjét dokumentáló 40 év rock – 2015. április 11. – Aréna című kiadványa a 29. helyen. A Republic Bódi László Cipő halála óta készült második stúdióalbuma, a Kimondom a neved az ötödik, a Gorillaz korongja (Humanz) a hetedik pozícióba iratkozott fel. A múlt heti Ossian-dömping már a múlté, a zenekarnak csak két nagylemeze maradt a listán. Az igazi szabadság az első helyről a másodikra esett, a 30 év legszebb balladái című válogatás a 24. pozícióban található.

Puha József

2017. 05. 16. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/20. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/20. hét